M-audio bx

poruka: 4
|
čitano: 4.588
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
offline
M-audio BX5 D2 recenzija

 

M-audio BX5 D2

 

 

 

UVOD

 

 

 

Prvo valja započet s uvodom. Trenutno imam 2.0 zvučnike s 3 inch wooferima i razmišlja sam kupit nešto bolje, Pogledao sam razne modele 2.0 modele s 5 inchnim wooferima i za oko mi je zapeo M-audio BX5 D2, a osim toga kolega s foruma mi je savjetovao isto. Pošto nisam bio pri parama odlučio sam sačekat s kupnjom. Nakon par dana me pita prijatelj za zvučnike pa mu preporučim te iste.

 

 

 

I nakon par dana stižu zvučnici ali u njima samo 2 kabela za napajanje. I naravno potraga po dućanima za kabelom 3.5mm stereo na 2 1/4 mono kojeg nitko nema. Nakon što smo se napokon dokopali kabela sve priključimo i pojave se prvi problemi. Kada je računalo u stand by modu iz zvučnika se čuje šum a ulaskom u igru šum se pretvara u glasno zujanje. Toliko iritantno da se čuje i kroz glazbu. Probamo moje zvučnike i slušalice da vidimo da li ima buke i naravno nema. Probamo umjesto integrirane stavit zvučnu ono isto. Tek nakon što je stavljena xonar dx buka je nestala do razine da ju se jedva čuje kad je uho prislonjeno na par cm od zvučnika. Alternativa bi bila kupovina DACa, a najjeftiniji nije daleko cijenom od ovih zvučnika i prema tome neisplativo.

 

 

 

U ovoj recenziji ću gledati na ove zvučnike striktno kao PC zvučnike, a ne kao studijske monitore.

 

 

 

Dizajn

 

 

 

Zvučnici su nešto manji od konkurencije 5 incha što se pozdravlja sa zadovoljstvom pošto na radnom stolu uvijek fali prostora. Dizajn je pristojan a crne mdf kutije s crnim membranama izgledaju nenametljivo. Na prednjoj strani se ističe plava ledica koja signalizira da li je zvučnik upaljen. Na zadnjoj strani se nalaze priključci, prekidač, i potenciometar za glasnoću.

 

 

 

Glavnim nedostatkom dizajna smatram da se radi o dva zasebna zvučnika što znači da su kontrole odvojene i da trebate dvije utičnice.

 

 

 

 

 

Testiranje

 

 

 

Zvučnici su testirani uglavnom na glazbi i manje na filmovima. Kad smo počeli testiranje zvučnici su bili pojačani više od očekivanog pa smo ih brzo pokušali smanjit ili ugasit. Kontrole glasnoće, kao ni prekidača nema na prednjoj strani pa je nastala panika. Dobro da na tipkovnici ima mute tipka pa smo nju ekspresno stisli što ukazuje na nedostatak kontrola s prednje strane, ali i neočekivanu snagu.

 

 

 

Zvuk je dobar ali bass ostavlja dojam sramežljivosti iako ih može odsvirat. Srednji tonovi su malo prenaglašeni dok su visoki taman pogođeni. Ukupan dojam je dobar iako sam očekivao nijansu bolje niske frekvencije s obzirom da se radi o 5 incha. Za dobar bass je potrebno najmanje 7-8 incha ali usporedim li s mojih 3 incha i drugih 5 incha koje sam ima prilike slušat očekivalo se više u tom spektru.

 

 

 

Zvuk samo po sebi zvuči malo monotono. Iako to i je posao monitora, za multimediju to nije idealno.  Malo "brljanja" po equilizeru je rezultiralo ugodnijem ali nešto i neprirodnijem zvuku.

 

 

 

ZAKLJUČAK

 

 

 

Ukoliko ste limitirani s prostorom, a želite malo glasnije zvučnike i imate do 1500 kuna ovo je idealno za vas. Veličina je podnošljiva, kvaliteta  zvuka pristojna a glasnoća nadprosječna u usporedbi s veličinom. S druge strane ukoliko želite nešto kvalitetnije u istim dimenzijama budite spremni da ćete to platiti i višestruko skuplje.

 

 

 

Plusevi:

 

Snaga

 

Cijena

 

Dimenzije

 

 

 

 

 

Nedostatci:

 

Slabiji niski tonovi

 

Nema kontrole na prednjoj strani

 

Nema kontrola za bass i treble

 

Nema utora za slušalice

 

Ne napaja se preko jednog zvučnika

 

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2014 20:18 (axos).
 
0 0 hvala 3
14 godina
neaktivan
offline
M-audio bx

Bravo za trud, ali pokoja fotografija i još teksta ne bi bilo na odmet.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
 
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
offline
Re: M-audio bx
explorer 4 kaže...

Bravo za trud, ali pokoja fotografija i još teksta ne bi bilo na odmet.

Isprika na kratkoći, redovito imam problema s dužim tekstovima. Iduća recenzija će sigurno imat oboje da se iskupim.

9 godina
neaktivan
offline
Re: M-audio BX5 D2 recenzija

To su prije svega studijski monitori čija zadaća nije donjeti filmski ugođaj niti lupanje basa već realnu sliku onoga što reproduciraju bez nekih eq oblikovanja i zato nema bas i treble kontrole ni utor za slušalice i namjenjeni su realnom monitoringu svega što se snima u nekakvim okvirima studija.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice