Razer Megalodon Review

poruka: 5
|
čitano: 7.382
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
offline
Razer Megalodon [REVIEW]

OPĆENITO O HEADSETU I SPECIFIKACIJE:

- Razer Megalodon gamerske su slušalice sa 7.1 surround zvukom. Specijalno su dizajnirane sa inkorporiranom Razer Maelstrom audio jedinicom, a zadaća ove jedinice je postaviti ove slušalice na vrh gamerske opreme današnjice. Koristite novu generaciju HRTF tehnologije i odličan DSP izvanredne snage, Razer Megalodon je vrh ponude 7.1 surround sound headseta.

 

SPECIFIKACIJA SLUŠALICA:
# Frekvencijski raspon: 20 - 20,000 Hz
# Impedancija: 32 Ohma pri 1kHz
# Osjetljivost (@1kHz, 1V/Pa): 102 AÂ 4dB pri 1 kHz
# Maksimalna ulazna snaga: 200 mW
# Zvučnici: 40 mm, sa neodimij magnetima

 

SPECIFIKACIJA MIKROFONA:
# Frekvencijski raspon: 50 - 16,000 Hz
# Osjetljivost (-37 AÂ 4dB @1kHz, 1V/Pa): varijabilno (podešavajuće)
# Odnos signala i šuma: 50 dB

 

SISTEMSKI ZAHTJEVI:
# PC sa USB portom
# OS: Windows XP / x64 / Vista/ Vista64

 

 

PAKIRANJE:

- Razer Megalodon slušalice

- Prenosiva torba

- Certifikat o autentičnosti

- Quick Start Guide

- Master Guide

- Razer Product katalog

- Razer naljepnice

 

 

MIŠLJENJE I OPIS HEADSETA:

- Nakon što sam izvadio čvrstu torbicu u kojoj se nalaze slušalice odmah sam znao da nije riječ o običnim slušalicama, a kada sam otvorio torbicu uvjerio sam se i sam. Kao što svi znamo Razerova pakiranja su oduvijek bila rađena tako da svakog svoga kupca ostave bez daha pa čak i pri samom otvaranju kutije, pa tako i Megalodon nije bio izuzetak. Slušalice se uglavnom sastoje od 3 dijela: Megalodon slušalice, Maelstrom Audio Engine i pozlaćeni USB konektor.

- Nakon što sam priključio slušalice u kompjuter odmah je osvijetlio njegov Audio Engine i slušalice, a na monitoru se prikazao prozorčić kako je počelo instaliranje firmware-a i driver-a, nakon što se to instaliralo skinuo sam najnoviji firmware te ga instalirao. Nakon par jednostavnih koraka slušalice su bile spremne za potpunu uporabu.

- Same slušalice svijetle i na jednoj i na drugoj slušalici, a o udobnosti sam ostao bez riječi, izuzetno su lagane i mekane a to je omogućeno pomoću mekane tkanine koja se nalazi oko cijele slušalice. One pokrivaju cijelo uho i prekrivaju ga tako da izolira 95% buke vanjskog svijeta te tako pružaju veću realnost tokom igranja.

- Mikrofon se okreće za 270% te se može saviti prema unutra na polovici dužine mikrofona, a sam mikrofon je Noise-Canceling ili u prijevodu izolira svu buku osim vašeg mikrofona. Kabel koji povezuje slušalice i Audio Engine i USB konektor je jako čvrst, dovoljno dugačak i opleten tkaninom kako se nebi lako izlizao ili prerezao.

- Nadalje, imamo i sam Maelstrom Audio Engine, tj. u prijevodu zvučna kartica koja simulira 7.1 surround sound a nudi pregršt mogućnosti, pa da počnemo. Tipka Maelstrom na vrhu služi za odabir između 7.1 surround zvuka ili 2.0 stereo zvuka, zatim imamo srednji tipku sa Razerovim logo-om a pomoću nje biramo koje određene kanale želimo podesiti po glasnoći. Nudi se mogućnost podešenja prednjeg(središnjeg) zvuka, prednjih lijevih i desnih ''zvučnika'', lijevih i desnih, stražnjih lijevih i desnih ''zvučnika'', te podešenje Bass-a. Oko centralne tipke sa Razerovim logo-om nalazi se potenciometar koji se lagano okreće i oba smjera ovisno o tome dali želimo smanjiti ili povećati određeni zvuk. Ispod toga se nalaze još 3 tipke, prva s lijeva je Mic Mute a služi da bismo ugasili ili upalili mikrofon, iduća tipka je na sredini a ona je Mic Sens te pomoću nje biramo koliko pozadinse buke želimo da mikrofon propusti, te treća tipka s desne strane a ona je Mic Level a služi ukratko da odaberemo jačinu mikrofona, tj. na kojoj snazi radi mikrofon. Maelstrom Audio Engine također dolazi i sa 2 skrivene funkcije, prva je ako se 10 sekundi drži tipka Maelstrom, indikator glasnoće slušalica postaje VU-metar, a druga skrivena funkcija je da ako 10 sekundi držimo tipku Mic Sens, Maelstrom Audio Engine će nam prikazati sa koliko točno kanala radi, npr. ako igramo igricu na 5.1 onda će biti osvijetljeni oni kanali koji se koriste, isto tako i za 7.1 i za stereo.

- Sama kvaliteta zvuka proizvedenog iz 7.1 surround sounda je nevjerovatna i stvarno se osjeti razlika pogotovo ako ste ko ja i koristili godinu i pol malo bolje gaming stereo slušalice. Prijelaz sa njih na ove slušalice je nešto izvanredno, kvaliteta proizvedena za vrijeme igranja COD:MW2, COD4, COD:BO i CSS je očita i kao što će vam mnogi drugi reviewi reći na netu, zaista ćete biti u mogućnosti DETALJNO čuti sve oko sebe u krugu od nekoliko metara i u krugu od potpunih 360° i ove slušalice obavljaju svoju dužnost za šta su bile namjenjene, a to je hardcore FPS igračima. Filmove nisam imao prilike isprobati, ali se nadam uskoro i znam da neću biti razočaran. Kod slušanja muzike sam koristio stereo i surround sound opcije i razlika se osjeti, ali zato i postoji tipka Maelstrom da odaberemo nama najbolji način produkcije zvuka. Za vrijeme slušanja muzike je zvuk kristalno čist, a o bassu nemoću ni pričati, stvarno kvalitetan i jak.

 

 

OCJENE:

+  ~  Jaka čvrstina i kvalitetna izrada slušalica

+  ~  Izvrsna simulacija 7.1 surround sounda

+  ~  Kvaliteta zvuka i u stereo i bilikojem surround sound obliku

+  ~  Opleten i kvalitetan kabel

+  ~  Bogata dodatna oprema

-   ~  Mikrofon ima svojih mana, ali ih se da riješit uz dosta truda

 

 

SLIKE:

 

Pakiranje Pakiranje
Izgled pakiranja Izgled pakiranja
Dodatci Dodatci
Prenosiva torbica za headset Prenosiva torbica za headset
Maelstrom Audio Engine u 7.1 modu Maelstrom Audio Engine u 7.1 modu
Maelstrom Audio Engine u 2.0 modu Maelstrom Audio Engine u 2.0 modu
Opleteni kabel Opleteni kabel
Pozlaćeni USB konektor Pozlaćeni USB konektor
Razer Megalodon Razer Megalodon
Slušalica iznutra Slušalica iznutra
Mjesto za podešenje veličine headseta Mjesto za podešenje veličine headseta
Mikrofon Mikrofon
Razer Megalodon Razer Megalodon
http://www.youtube.com/user/Scrappy992
Moj PC  
7 0 hvala 7
16 godina
neaktivan
offline
Re: Razer Megalodon [REVIEW]
solidan rewiev,imam ih i sam,vrlo sam zadovoljan i jedino ih ove nove od razera koje ce izac mogu nasljedit,ali i ove su zakoon!!!
Heroes get remembered, but legends never dies.
15 godina
neaktivan
offline
Razer Megalodon Review

Kolika je cijena i di si ih kupio?

Ja mislim da je headset preskupi i ne isplati se.

 

i sta se svi palite na taj pozlaceni usb konektor?

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Razer Megalodon Review
luka_cro kaže...

Kolika je cijena i di si ih kupio?

Ja mislim da je headset preskupi i ne isplati se.

 

i sta se svi palite na taj pozlaceni usb konektor?

 

imas cijene od 1100kn do 1300kn

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=razer+megalodon

 

pa ne pali se nitko, to samo kazem da je drugaciji... a ak neznas razliku malo googlaj :)

http://www.youtube.com/user/Scrappy992
16 godina
neaktivan
offline
Razer Megalodon Review

Da ne otvaram novu temu pitanje ovdje imam razer megalodon vec duze vrijeme i nisam imao problema na win 8 do sada,kupio sam asus g750jx u 3 od 4 porta mi kaze usb not recognized a 4 radi ali cuje se pucketanje u zvuku...neki savjet? hvala unaprijed

"It is complete. I have created a god. But I have no control over it."
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice