Zalman ZM M-350 Combo [review]

poruka: 2
|
čitano: 1.733
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
offline
Zalman ZM M-350 Combo [review]

Potaknut dobrim iskustvima s ovim mišem, a i time što za njega još uvijek ne postoji review, odlučio sam napraviti jedan. Ovo mi je prvi review tako da najvjerojatnije nebude profesionalno napisan, ali potrudit ću se maximalno. {#}

 

Pakiranje:

 

Miš dolazi u sasvim običnom pakiranju, a ni količina sadržaja nije nešto atraktivna. Samo miš, podloga i jedna knjižica s uputstvima.

 

 

Miš:

 

Specifikacije:

 

- spajanje: preko USB porta

- optički senzor razlučivosti do 2000 DPI (Pixart PAN3507DH)

- dimenzije: 122 x 70 x 35 mm

- duljina kabla: 1.5 m

- masa: 91 g

- jamstvo: 12 mjeseci

 

Izgled:

 

Kratko i jasno rećeno, miš izgleda odlično. Crne je boje i svjetli plavo uzduž "pukotine" između glavnih tipki i tijela miša. Tipka za DPI također svjetli plavom bojom i to na način da svjetli sve jače kako povećavate DPI. Svjetlo nije previše upadljivo, ali je zamjerka ta što svjetli i kada ugasite računalo. Znači, trebali bi ga svaki puta fizički "iščupati" iz računala da bi prestao svjetliti što bi neke moglo živcirati ako Vam smeta to malo svjetla u mraku.

 

Kvaliteta izrade:

 

Kvaliteta izrade je ono što me zapravo najviše iznenadilo. Ako uzmete u obzir da je cijena miša mala i da su takvi jeftini miševi većinom napravljeni od loše plastike (npr. MS Extr3me ili oni jeftiniji Genius-ovi gamerski miševi), onda je ovaj zaista nešto posebno. Jedino mi se nije dopao scroll što se tiće kvalitete, ali o tome nešto kasnije.

 

Ergonomija:

 

Miš je skroz simetričan tako da odgovara i dešnjacima i lijevacima. Što se tiće veličine, tu je taman. Imam šaku prosjećne veličine i sasvim normalno mi leži u ruci. Sa strane, gdje dolaze palčevi, ima naboranu površinu radi boljeg gripa. Htio bi još spomenuti i da je miš dovoljno težak. Iskreno, mislio sam da će biti na pola lakši, a sada mi je drago što nisam bio u pravu.

 

Senzor i DPI:

 

Miš posjeduje optički senzor maximalne razlučivosti do 2000 DPI koja se može mjenjati u "koracima" pritiskom na "DPI" tipku. Prva je 800 DPI, druga 1200 DPI, a treća 2000 DPI. Netko će reći da je 2000 DPI pre malo, netko pak da je dovoljno. Meni je također dovoljno i nemam nekih zamjerki na to.

 

Tipke:

 

Što se tipki tiće, ponuda je dosta skromna. Samo dvije glavne tipke (mislim na lijevi i desni klik), scroll i "DPI" tipka. Što se tiće glavnih tipki, one su u redu. Djeluju pouzdano, nigdje ništa ne škripi i klik nije niti pre dubok niti pre plitak, kako zna biti kod nekih miševa. "DPI" tipka je također uvjerljiva, ne škripi i odrađuje svoj "posao" kako spada. Jedino što u toj priči, po meni, ne valja je scroll. Prvo što nema dovoljno dobro izražene "korake", a drugo što po sebi ima okrugle izbočine za koje će se s vremenom uhvatiti dosta prljavštine i bit će to teško očistiti (ok, to je više subjektivno, ali valja spomenuti). Također, djeluje kao da će svaki čas početi "preskakati".

 

 

Podloga:

 

Nisam neki ekspert za podloge, niti sam ih previše koristio u životu, tako da mogu samo reći da je ova ok. Normalne je veličine, lijepo izgleda, ne klizi po stolu, a miš lijepo klizi po njoj. Sve kako bi trebalo biti. A i kad uzmete u obzir da ju dobijete uz miš za te novce, nemate se što žaliti.

 

 

Ukupan dojam i ocjena:

 

Ovo je definitivno miš za sve one koji ne žele ili ne mogu dati previše novaca za komad periferije, a opet bi htjeli da radi barem par godina i da obavlja svoj posao bez nekih problema. Ja ga koristim za nezahtjevan gaming i imam samo riječi hvale. Kad pogledate ponudu miševa za tu svotu (+- 30kn), vidite da nema ništa bolje. Eventualno Sharkoon Fireglider, ali to je već miš za 200kn i nije baš više taj rang. S tim da u ovom slućaju dobijete i podlogu. Tako da je moja ocjena: 8.5/10

 

Cijena:

 

118,18 kn - kupljeno u Alpha-M računala

Cijene u ostalim trgovinama (nabava.net)

Link na stranicu miša..

 

 

P.S. Nemojte mi zamjeriti ako sam negdje nešto izostavio ili traljavo napisao. Kao što sam već i rekao, ovo mi je prvi review pa imajte malo razumijevanja. Otvoren sam za sva eventualna pitanja, ali nisam siguran koliko brzo ću moći odgovoriti na njih jer nisam puno na forumu zbog nedostatka vremena. Hvala na razumijevanju! :)

Moj PC  
2 0 hvala 1
7 godina
neaktivan
offline
Zalman ZM M-350 Combo [review]

Pozdrav drugar. Fino sročen review, bit će mi od pomoći u odabiru mog novog pacova zbog toga hvala. Pošto je post malo stariji da li se možeš sjetiti kakav mu je bio senzor u igri? Pošto furam FPS igre ne bi želio da mi pri bržem pokretu miša senzor blokira pokret...hvala još jednom i lijep pozdrav.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice