A1 Ubee EVW32C Router > Guest SSID

poruka: 2
|
čitano: 1.442
|
moderatori: Danny_HR, Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 mjeseci
neaktivan
offline
A1 Ubee EVW32C Router > Guest SSID

Pozdrav,

zna li netko kako kreirati guest SSID ili bilo koji dodatni SSID na Ubee EVW32C Routeru?

U postavkama nemam ništa slično osim defaultnih 2.4G i 5G SSID-a, bez mogućnosti da kreiram novi.

 

Isto tako zanima me (iz sigurnosnih razloga) je li bolje da uzmem jedan AP pa da njega koristim za tu namjenu?

Hvala

 

 

 
0 0 hvala 0
10 godina
online
Re: A1 Ubee EVW32C Router > Guest SSID

ako u postavkama ne vidiš takvu mogućnost tad nema.. nema svaki router iste mogućnosti (to ovisi o klasi u koju spada, sve to je software ali i cijena..).

po pitanju, vjerojatno ti treba odvojeno (sigurnost, prisup mreži..) .. tad AP nije dobar izbor, jer on korisiti isti ssid, jer to je AP koji se spaja na postojeću mrežu/lan/wlan (dhcp, subnet). Trebaš drugi router koji će imati svoju odvojenu mrežu, svoj wlan, dhcp-subnet i tad možeš kontrolirati (zabraniti) prisup ostatku mreže ili dozvoliti (routati, tj to je osnovna namjena routera, spajanje mreža-ruta). Cijenom su routeri često povoljniji od APa mada su u osnovi-teoretski to isti uređaji samo s različitim defaultnim namjenama i često AP može raditi kao router i router kao AP ali uvjek router ima prednost npr u broju portova ili opcijama za podešavanje kao što trebaš guest mrežu..

 

-noramaln router s wan portom, spojiš lan s postojećeg na wan dodatnog, ostalo ovisi o njegovom softwareu (kod nekih automatika obavi sve..) npr vidjeti jel isti ip-subnet (treći broj ipv4 adrese) i po potrebi ga promijeniti, npr 192.168.0/1/2.x tj to na dva routera mora biti različito (ili se isključi dhcp i tad radi kao AP)..

+poželjno je napraviti ''obrnuto'' na postojeći modem (router-linija) dozvoliti guest pristup, dok na dodatni ''interni'' router ograničiti npr za poslovno, jer tad sve obavi defaultna automatika, tj iz unutarnje mreže možeš bez problema (podešavanja-routanje/rulovi) u vanjsku mrežu ali ne iz vanjske u unutarnju osim ako to dozvoliš. Poželjno za poslovne potrebe..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice