Usporen rad laptopa

poruka: 4
|
čitano: 1.344
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
offline
Usporen rad laptopa

Pozdrav svima!

 

Radim dosta na prijenosnom računalu i po 6 sati. Kada prestanem s radom često ga samo poklopim i on onde u Sleep mode. I tako po mjesecima. Da li to može skuriti RAM ili nešto drugo pošto mi je toliko uporio da je to skoro nemoguiće za rad.Probao sam sa restartom-ništa posebno se nije ubrzalo. Sad ga stavljam na Turn off i ponovno ga pokrećem, ali i to ništa ne pomaže. Jel imate kakav savjet stvarno se dosta usporio. Star par godina laptop

 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Usporen rad laptopa

Sve ovisi koji se procesi vrte na laptopu i koji zauzimaju ram u pozadini te kolika je veličina ram memorije u laptopu. Vjerojatno ti hard disk stvara najviše problema pa ti je zato spor laptop, jednostavno umjesto HDD-a stavi SSD i bit će puno brži, al sad opet sve ovisi koji je laptop, al SSD je prvi izbor koji pomaže ubrzanju sustava.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2018 22:07 (DiRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
offline
Re: Usporen rad laptopa

Ne, ja svoj ne gasim po 5-6 dana. I nikad ga ne stavljam u sleep. I tako s zadnjih 3-5 laptopa.

13 godina
offline
Re: Usporen rad laptopa

Pozdrav, pogledaj temperature, ili što je kolega rekao možda hdd, također skeniraj sa nekim toolom tipa hd tune stanje diska. Pogledaj dal radi ventilator konstantno čim ga upališ. Možda se pregrijava pa throtla. Što se tiče ostavljanja u sleep modu ne bi trebalo bit problema.

 

Btw: o kojem se laptopu radi?

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2018 10:01 (Ivan_cno).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice