Datagridview images

poruka: 5
|
čitano: 1.410
|
moderatori: Danny_HR, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
offline
Datagridview images

Kako iz datagridview-a odabrani image staviti u picturebox?

hrvfilozof.bloger.hr
 
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
RE: Datagridview images

koji je K ovom forumu...........napisem odgovor, spremim i prikaze ga tu...........i inda nakon pol minute ga nemaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... Bjezim odavde sad sam se nazivcirao..........(ak ovo uopce bude na forumu) j............

http://www.crobasic.com
9 godina
neaktivan
offline
Datagridview images

uh...

 

Pisem ponovno ukratko..

 

Ako prikazujes sliku u DGV kontroli onda ju vjerojatno vuces iz baze tj. vuces path do slike iz baze ili mozda cak vuces i cijelu sliku iz baze->sto je jako glupo...

E sad.ako vuces iz baze, onda to rijesis sa SQL upitom kojemu proslijedis ID parametra koji si recimo oznacio (vjerojatno to zelis)...

http://www.crobasic.com
 
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
RE: Datagridview images

Kako ti je i rečeno, preko ID-a izvučeš siku i onda je prikažeš...nešto slično sam nedavno radio ,ali samo upis i ispis slike....dalje su sami nastvili...kod i upit je bitan ...
Evo slika ,pa kad nađem gdje sam spremio kod postam ako te zanima ...

Private
9 godina
neaktivan
offline
Datagridview images

Mozes kotistiti i RichTextBox kontrolu ako sliku imas drugacije rijesenu u DGV... Evo ti kod za prikaz slike u RTB

 

Sub InsertImageIntoRtb(ByVal rtb As RichTextBox, ByVal img As Image)
    Clipboard.SetDataObject(img)
    rtb.Paste()
End Sub

 

znaci princip Copy iz datagrida u Paste u RTB

http://www.crobasic.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 23:52 (MarkoVeic).
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice