Komp kao starta ali se odmah ugasi

poruka: 3
|
čitano: 802
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
offline
Komp kao starta ali se odmah ugasi

Ukratko, upalim komp, zavrti se ventilator, zasvijetle kontrolne žaruljice, i u par sekundi sve stane - pa se opet ponavlja - početak paljenja - pa onda gašenje.
Napominjem da je komp novi, star jedva godinu dana možda, ako ne i manje. Nije clockan ni ništa. Jel iomao netko sličan problem?

Probao sam odspojiti sve s njega (svu periferiju) - opet isto.

Probao sam ga uštekati na drugu utičnicu - isto.

(NApominje da stariji komp normalno radi kad je spojen na to mjesto).

Evo video kako to izgleda:

 

Što bi bio uzrok tome?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Komp kao starta ali se odmah ugasi

biraj, od banalnih 'kvarova'.. npr power button koji zapinje.. (zvekneš odmjereno..) jer kad ga držiš defaultno se za 4 sec gasi... ili odspoji-povadi sve komponente, ram, vga.. i ponovo spoji (disk-sata može čitavo vrijeme biti odspojen dok to radiš.. odspoji i sve s usb-a.. ne treba ti dok ne vidiš jel nešto od kontakta, .. ili npr neispravna tipkovnica, ..

pravi kvarovi, napajanje, mbo, ram, cpu.. vga.. mbo kontrolira sve, možda pomogne clr-cmos, možda je crklo nešto, opet možeš eliminacijom..

povadiš sve (sve znači sve..) za paljenje trebaš mbo+napajanje+cpu.. i probaš, .. bez RAMa, tj očekuješ grešku-alarm.. jer je ram nužan.. ali tad će beep code biti takav, za ram.. (imaš pc-zvučnik ili display..), kad se doda RAM, tad ako postoji greška, mora biti drugačiji beep, ako je isti, tad je mbo-ili-ram.. ako je mbo ne možeš ništa, garancija, ako je napajanje opet isto.. ako je cpu isto..

ako je ram, probaš jedan, probaš u drugi utor.. kombiniraš, .. i ako proradi ideš dalje, ako ne, servis-reklamacija.

ako je nastavak, tad je uzrok problema u nekom dodatku, prvo vga,.. radi-ne radi.. ako radi, tipkovnica, miš.. radi/ne radi, ako radi možeš u BIOS.. učitaš defautle-podesiš... save&exit, par puta i tad možeš ubosti disk i probati boto OSa ili sigurnije, neki live medij s potrebnim testovima npr hirens-memtest86, linux.. ili win-install.. bar dok vidiš grešku.

ako greške nema, tad je nešto (Kontakt ili bios postavka) bilo problem.. ali sad je vjerojatno ispravljeno.. i možeš probati spojiti disk, upaliti win.. naravno, postavke kao ide-ahci i sl trebaju biti kao prije jer inače win ne mora bootati npr win-key, safeboot itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
offline
Komp kao starta ali se odmah ugasi

ja sam imao isti takav problem prošle godine na kompu starom 7-8 godina,sve sam pregledavao i isprobavao i onda sam počeo sumnjat u napajanje. googlao sam malo o tom problemu i naišao na info da je moguće da je problem kod kondenzatora na napajanju,i idem ja izavdim napajanje i otvorim ga i fakat opazim neispravan kondenzator. kupio isti takav kond. za 25kn,zamjenio ga i kompjutor normalno radi. napominjem da je to 7-8 god stari komp koji je puno radio,u prosjeku po 10-12 sati dnevno nekad i više, a ti kažeš da je tvoj noviji pa su onda manje šanse da se radi o istom problemu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice