LAN ethernet adapter se ne pokreće

poruka: 5
|
čitano: 1.579
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
offline
LAN ethernet adapter se ne pokreće

Znaći novi komp kupljen prije dva mjeseca, dakle garancija stoji. Problem je taj sto je LAN adapter sam od sebe danas krepo. Znaći stoja žuti uskiličnik u device manageru i piše da se nemože startati.

 

Matična je MSI H310M PRO M2, sa Intel Ethernet Connection I219-V koji je krepo sam od sebe.

 

Probao nove i stare drivere sa službene stranice od MSI matične, probo drivere sa CD-a koji je došo sa matičnom, reinstaliro windows 10, ruter resetiro, kabel nije problematičan jer sam se normalno spojio na drugi komp, promjenio utore na ruteru, uninstalliro i ponovno friško instaliro drivere, u BIOSu nije disabled LAN, znaći ništa ne radi. Čito po netu na svakojakim forumima, ništa ne pomaže odande.

 

Bilo je u zadnja 3 dana dosta grmljavine gdje živim te bar 3-4 puta dnevno struje nestane pa dođe kroz 10-15min, pa mislim možda je to nešto uzrokovalo, al onda kad pogledam imam dva kompa spojena na LAN-u jedan radi drugi ne radi. Čitam isto da može biti do windowsa nesto inkompatibilno, neki kažu da je do MSI-a a na Intelovim forumima kazu da nije greska do njih oko toga.

 

Jučer je sve radilo normalno, nestalo je struje tokom noći pa se ruter resetiro, i danas ujutro ne radi LAN adapter.

 

Neznam da li postoji još nešto što mogu probati, ako niko ovdje nema ideju šaljem komp nazad u trgovinu nek pogledaju do čega i nek daju zamjensku matičnu.

 

Razmišljo sam možda i da uzmem odvojenu mrežnu karticu, ali neznam kak spojiti to da funkcionira

 
0 1 hvala 0
14 godina
offline
LAN ethernet adapter se ne pokreće

Kad je pod garancijom, ne spominjati grmljavinu, nego samo reći da ne radi. Da li je kupljeno gotovo računalo ili su komponente slagane, ako je gotovo računalo, onda ga cijelo treba nositi ili slati u servis.

uključite logiku, prije postavljanja pitanja
Moj PC  
3 0 hvala 0
7 godina
protjeran
offline
LAN ethernet adapter se ne pokreće

Najsigurnija zastita od grmljavine ti je bezicno spajanje - i sve skoro mozes spojiti bezicno, osim NAS-a (ima ih i bezicnih al preskupi su za kucnu uporabu).

https://www.nabava.net/search.php?q=USB+WLAN+WIFI

 

Kupis si nekakav USB wifi i miran si.

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
offline
Re: LAN ethernet adapter se ne pokreće
freshyy kaže...

..

 

Bilo je u zadnja 3 dana dosta grmljavine gdje živim te bar 3-4 puta dnevno struje nestane pa dođe kroz 10-15min, pa mislim možda je to nešto uzrokovalo, al onda kad pogledam imam dva kompa spojena na LAN-u jedan radi drugi ne radi. ..

 -tako je to sa strujom.. + ne pregori kroz struju nego mrežu i to nisu neke 'velike' struje dovoljan je nakupljeni statički.. zato se preporuča isključivanje (žice) mreže kad grmi ili prekidi struje.. + zgrade su mirnije (kvalitetno uzemljenje + žice pod zemljom..).

-sve se kvari (i bez strujnog udara).. dok udar groma ugl. nije direktno uzrok (jer tad može crknuti bilo što, bojler, luster.. ili izgoriti kuća). Staro-novo, jednake šanse kad je moguć uzrok struja u suprotnom većina mrežnih radi desetke godina bez kvara.

-nova mrežna (ovisi koji slobodan utor imaš, pci/ex ..) od 30-50kn naviše.. nema neke mudrosti s instalacijom (99% drivera ima win + ugl dobiješ install cd s driverom).

-reklamacija, ne spominjati grmljavinu/struju (jer može biti odbijena garancija).. čak ne reklamirati sad, nego kad se vrijeme smiri.. :) -tvoj izbor. (ali nije poželjno imati MBO s crknutom komponentom, mada može ponekad raditi bez smetnji, isključiti u BIOSu).

-reklamira se ovisno kako je kupljeno računalo, čitavo-složeno/brandirano ili 'složenac' od komponenti (vidiš račun, ako su komponente, tad reklamiraš konkretnu komponentu mrežnu tj matičnu ploču, ne ostalo jer je 'lažna reklamacija' i može biti naplaćena diagnostika + ostatak je ispravan, vjerojatno).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
neaktivan
offline
Re: LAN ethernet adapter se ne pokreće

sve komponente su kupljene u istom shopu. šaljem cijeli komp danas pa nek vide oni do cega je i ak nece dati garanciju uzet cu odvojenu mreznu imam slobodan pci-e

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice