Problem s GPU

poruka: 3
|
čitano: 1.196
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
neaktivan
offline
Problem s GPU

Imam problem s grafickom (RX 590).

Kad sam u nekoj igri graficka ima problema s teksturama jer se istice jako bjela boja i FPS je los za tu graficku karticu.

link:(

)

 

PC:

RX 590

ASUS B450M-A

RYZEN 5 1600 

2x8 GB DDR4 3000MHZ

COSAIR 650W

 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Problem s GPU

Ovaj video mi ne pokazuje puno , osim sto je igra jednom zastekala na polovici videa.

Skini msi afterburner i upali OSD pracenje cpua i gpua pa prati temp i zauzece u nekoj drugoj igri a ne minecraft.

 

p.s. Ovo mi smrdi na trolla "zagorackojnemapara"

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Problem s GPU

Da ne otvaram novu temu, dakle dobio sam XFX HD 7950 Ghost. Ne radi joj jedan fan (onaj iznad naponskih kablova). Probao sam, rastaviti, ocistiti, pregledati jel ima iceg ocitog, zamjeniti fan bladeove (dakle samo plasticni dio fana), pregledao fanove iznutra, podmazao oba, provjerio konekcije.... Sve 5, no i dalje radi samo jedan.

Probao sam forsati fanove na 90% i onda se pokrene taj drugi napokon (na nekih 3300rpm). Cim smanjim fan speed na 80% stane, dok drugi vrišti. Tako da sam nekako skeptican da fan sam po sebi neradi, prije nesto na pcbu? A ne želim istrest 100+kn na nove ventove za grafu koju realno necu koristit toliko, no šteta mi je da ne radi ako može.

Nije samo u mom pcu tako, bios je najnoviji i nije mjenjan. Navodno je tako oduvijek i u Linksu su prije odbili reklamirati jer su rekli da je sve ok. Vjerujem da nikad nije radio jer grafa je bila jako prljava, dok je taj fan i sve oko njega potpuno cist. Ili je možda netko probao flashati bios u 7970 npr, pa vratio te se zglitchalo? I to mislim negdje u tvornici ili neko jer sa 101% sigurnoscu znam da prethodni vlasnik nije (a prvi je vlasnik). Jer kao da se drugi fan aktivira samo kad dođe do određenog RPMa ili tako nešto, gdje prvi fan više ne može podnjet tu brzinu, te se onda pali drugi, jer bios "misli" da ima jedan vent? Iako se bios verzija poklapa sa onima sa techpowerup stranice. Ne znam, ne pada mi vise nista na pamet.

Neki prijedlog?

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2020 19:04 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice