Spajanje tv

poruka: 3
|
čitano: 771
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
offline
Spajanje tv
Neznam gdje da stavim ovu temu, pa se unaprijed ispricavam.

Naime, zanima me da li je moguce koristiti TV kao drugi monitor?

Volio bih preko vikenda da npr. Ja igram neke igre i meni se to prikazuje na mom monitoru, a da na tv stavim neki livestream od utakmice? Je li to moguce?

Ili da ja gledam na TV tekme, dok netko koristi PC.
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Spajanje tv

naravno da je moguće, zapravo je tako i predviđeno u većini playera + dual monitora, ne clone nego dva neovisna ekrana i stariji playeri su defaultno playali upravo na taj drugi (nekad TV).

-jedini problem može biti hdcp (zaštita) i već pomalo zaboravljene opcije tj ovisi koji sodtvare koristiš (OS, driver, softplayer..) i što se nudi. (ali većina nudi 'isto', standardno).

 

btw: .. ako se player upali na primarnom ekranu, jednostavno ga preneseš na sekundarni (ako nema opcije). npr ako je primarni lijevo, preko desnog ruba ekrana je drugi-desni/sekundarni (ali i to je opcija koja se može mijenjati u driveru, zato ne treba tražiti 'upute' nego probati, igrati se mišem ili proći po menijima-opcijama, displaysettings, driver, player).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.7.2018 10:51 (ihush).
12 godina
offline
Spajanje tv

Kolega ihush ti je sve rekao. Recimo ako koristiš Kodi pod System Settings staviš da je display Fullscreen #2 i nemoj još zaboraviti promijeniti audio output device. Znači tu umjesto speaker odabereš hdmi kojim si spojio pc i telku. (Kod mene je to DIRECTSOUND:HDMI - Samsung(Nvidia High Definition Audio) ) i to je to. Identična stvar je ako koristiš neki drugi video player.

Jedino što već godinama nikako ne mogu dobiti "smooth playback". U postavkama kodia sam probao apsolutno svašta i najbolje šta sam uspio dobiti je sa ovim postavkama:

- Display mode - Windowed

- Adjust display refresh rate - Always

- Sync playback to display - ON
- Render method - Software
- Allow hardware acceleration - DXVA2 - OFF

 

Ista stvar je i sa ostalim playerima, sa Fullcreen je praktično negledljivo dok je sa windowed puno bolje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice