Titranje slike i nestajanje zvuka

poruka: 1
|
čitano: 611
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
Titranje slike i nestajanje zvuka

Pozdrav svima,

 

Imam laptop, Lenovo G500, sa Intel Pentium 2020m CPU-om, koji ima Intel HD 2500, i AMD Radeon 8570m grafikom. Kada sam dobio laptop, imao je problema sa bootanjem. Radi se o neispravnom DVD-RW pogonu, koji uzrokuje to da se laptop pokušava bootati sa DVD-a jedno 20 minuta te se nakon toga normalno pokrene sa diska. DVD sam uklonio, ali nisam stavio novi, već sam ugradio ladicu sa diskom na mjesto DVD-a. Ladica je ICY BOX IB-AC642. Umjesto primarnog Harda sam stavio Seagate SSHD od 1TB, a u ladicu je ušao HGST od 1TB. Ekran je bio oštećen, pa sam naručio zamjenski preko ebaya. Umjesto LG-a, koji je u orginalu u laptopu, došao je AU Optronics B156XW02 (Dell 3XJDG). Instalirao sam Windowse 8.1 Pro i sve je radilo kao san. Nakon 2 tjedna korištenje javljaju se problemi. Kada je na bateriji ekran titra, ne kada je na bijeloj pozadini, ali kada je siva pozadina vidljive su linije koje se šire od dna ekrana prema vrhu. Nešto najsličnije sam vidio kod krivog osvježenja, recimo kada se umjesto 60Hz stavi 40. I uistinu ima Intel Power Saving technology koji radi upravo to, smanjuje sa 60hz na 40 ekran kad je na bateriji. Ali ja sam to isključio, a ekran i dalje titra. Samo kad je na bateriji! Da je čitavo vrijeme, pomislio bi da se radi o ekranu. Kada se deinstalira driver za intel hd grafiku više ne titra na bateriji, ali ne mogu smanjivati osvjetljenje ekrana preko hotkeya na tipkovnici, a ni ono u control panelu ne radi. Znači zapnem na maksimalnom brightnessu.

 

Drugi problem je ovaj. Kada je kompjuter duže vremena nekorišten zvuk prestane raditi. Mislim da Conexant CX20757 koji je spojen na PCH jednostavno uđe u neki power save mode i jednostavno se ugasi. Zvuka nema nigdje znači, čak ni u HD audio driveru ne može pustiti test sound. Ali u device manageru uredno piše This device is working properly. Nakon reboota, zvuk radi normalno.

 

Ako netko ima sličnih problema, cijnio bi da mi se javi. Ako ne zna rješenje problema, možda možemo popiti pivo i složno naricati. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice