Mikrotik na optiku

poruka: 2
|
čitano: 1.616
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
offline
Mikrotik na optiku

Dobili smo u školi optiku, no budući da smo dobili optiku zajedno sa susjednom školom, glavni ruter je u toj drugoj školi. Mi bismo htjeli imati svoj ruter da možemo upravljati i pratiti sve aktivnosti.

 

Imamo Mikrotik cloud router switch. Dobili smo podatke od Carneta koje moramo unijeti u ruter: mreža,gateway,dns,adresa rutera i defaultna ruta. 

 

Prije par godina sam radio s manjim Mikrotikom, od Providera sam tada uštekao u Mikrotika i iz Mikrotika je išlo dalje. To je odmah radilo bez ikakvih podašavanja.  Ovdje sam probao preko media-konvertera ubosti dovod u LAN1, a ostatak u druge portove; to radi, interneta ima, no adresa nije iz Mikrotikovog DHCP-a, nego od Carnetovog.

 

Kada sam probao bez media-konvertera, direkt optiku u Mikrotik, dalje ne radi. Probao sam unijeti i ove podatke što treba, no negdje je zapelo. Da li ima Mikrotik negdje optički interface da ga moram promijeniti ili već nešto? 

 

Čudno mi je da kad uključim direkt u mrežni port preko mediakonvertera, onda dalje radi, a kad želim direkt preko samo optike onda neće. 

 

Hvala

 
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Mikrotik na optiku

Trebo bi imat sfp1 interface, pa pogledaj status. te ako ne radi probaj manualno stavit na njemu brzinu (1gbit pretpostavka).

 

Ako koristiš winbox, na sfp1 madulu imaš sfp tab, tamo će ti dati podatke od sfp modula i ethernet tab, tamo bi trebao brzinu prikazat, u ethernet tabu manualno stavljaš brzinu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2018 13:07 (filter160).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice