Motorola VIP1003 na powerline extenderu

poruka: 5
|
čitano: 1.702
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
offline
Motorola VIP1003 na powerline extenderu

Pozdrav svima!

 

Imam problem oko spajanja iskon TV kutije Motorola VIP1003 na internet kroz powerline extender (TP LINK AV600). Powerline extender funkcionira sasvim u redu kod širenja WIFI signala i kada je u njega uključen PS4 (preko kabla), a u trenutku kada spojim TV kutiju u drugi ethernet izlaz na extenderu više ništa ne radi, niti WIFI (vidi se signal no nema interneta), PS4 nema internet, a TV box se ponekad pokrene, a ponekad ne - kod ROUTERA je sve u redu (WIFI I LAN). U drugom slučaju kada ne spajam PS4, već kad je u pitanju spajanje samo TV kutije, onda mi TV kutija radi sasvim u redu, a PS4 pokazuje da je spojen sa ethernet kablom, ali nema interneta, isto tako i WIFI.

 

Iskreno ne znam da li je problem TV kutija koja na neki način onemogućuje pristup internetu drugim uređajima koji su spojeni na isti izvor interneta ili je ipak do routera (ZYXEL VMG5313-B30A). Da li postoje neke postavle u routeru ili u samom TV boxu ili pak u extenderu koje bi taj problem mogle riješiti?

 

Zahvaljujem unaprijed svima na savjetima!

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Motorola VIP1003 na powerline extenderu

iptv nije  lan, zaštita (ili razmisli što bi bilo kad..) :)

možeš ili-ili, ili lan ili iptv kroz switch-mrežu, ne oboje jer to nije isto + zaštita interesa operatera tj novac. Nije to analogna telefonska žica koju povučeš i spojiš..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
offline
Re: Motorola VIP1003 na powerline extenderu

Da li bi mi CAT5 Y SPLITTER pomogao u ovoj situaciji?

15 godina
offline
Re: Motorola VIP1003 na powerline extenderu

-ne. Dvije odvojene mreže, tj zaboravi sad na poweradapter, da imaš samo žicu za pc (lan) i žicu za iptv imao bi dvije odvojene žice, ne spojene, ne jedan switch ili spliter a to ti se desi korz jedan powerline. Možeš ili-ili, ne oba. Probaj samo tv-iptv .. i 99% da će raditi (nikad 100%).. i tad će ti biti jasnije što možeš ili ne možeš, npr još jedan paralelni powerline (ako se ne miješaju) ili preko APa (ne kroz struju) itd..

 

edit: ah.. da. Umjesto da prenosiš dva odvojena signala, možeš prebaciti modem (router) na željeno mjesto i tad od njega do tva odnosno ostatak lana tj tad nemaš problem miješanja dvije mreže u istoj žici (jer router-modem to razdvaja interno za konkretan port na kojem konfigurira sve za tv-iptv, dok je maxtv imao po dva žuto-crveno fixna..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2020 23:14 (ihush).
15 godina
odjavljen
offline
Motorola VIP1003 na powerline extenderu

Najjednostavnije rješenje je relokacija routera. Alternativa je powerline koji podržava VLAN, običan powerline i dva switcha koji podržavaju VLAN ili dva para powerline adaptora podešenih na odvojene mreže.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
 
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice