Eksterna grafika jednostavno nestane

poruka: 2
|
čitano: 670
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
offline
Video memory problem?

Evo, jednostavno ne znam što više napraviti...Dakle, na Y520 grafička je GTX 1050, i godinu dana sve je radilo bez ikakvih problema, no u zadnje vrijeme, eksterna grafička samo odjednom nestane...ne znam kako bih drugačije opisao. Kad restartiram laptop ponovno je tu i radi. Recimo pokrenem neku igru, neko vrijeme radi, crasha se i u Lenovo diagnostics pokazuje kako ne može očitat video memory, onda restartiram i sve bude u redu. Pokušavao sam stare drivere, nove drivere, sve živo, ali problem je i dalje tu. Neki primjer, hmmm, pokrenem Football Manager 22019, i kod savea se igra crasha. I u tom trenutku mi više ništa neće pokrenuti preko dedicated GPU i u diagnosticu očitava video memory grešku ilitiga video memory test failed. Ili pokrenem PUBG, izbaci "not enough video memory, can't load texture" i opet isto. Pokušam nakon toga pokrenuti neku bilo koju igru, ajmo uzeti za primjer FIFU, i kaže "Your system doesn't meet minimum..bla bla". Znači, ponovno moram restartirati. U DxDiagu pokazuje da je kartica tu i sve ali jednostvno kao da se disablea. Kažem, jedinu grešku mi pokaže Lenovo diagnostics nakon što se to dogodi. 
Ima li možda netko neko rješenje? 

P.S. Sretan Božić :)

 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Video memory problem?

U nvidia control panelu odi pod physix postavke i tamo stavi da ti primarno bude GTX 1050. Isto tako kada instaliravaš nvidia drivere nemoj instalirati GeForce Experience aplikaciju jer ona zna raditi problema (posebno na laptopima).

 

Drugi savjet, meni zvuči kao da se integrirana intelova i nvidia kolju pa probaj uninstallirat intelove grafičke drivere.

Probaj jedno i drugo pa vidi.

 

Lijep Pozdrav

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice