PhpBB3 modovi

poruka: 7
|
čitano: 5.611
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: PhpBB3 forum
16 godina
offline
PhpBB3 modovi

Otvaram temu gdje možete predložiti neke zanimljive modove za phpBB3 forum i diskutirati o implementaciji istih.

 

Tražim nešto u stilu "hvala" gumba, koji bi povećavao rejting forumaša. Znači netko ti pomogne, kaže nešto stvarno pametno, proslijedi zanimljiv link... ti klikneš na hvala a autoru bod gore.

www.linuxzasve.com
 
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
PhpBB3 modovi

Evo imaš na ovom linku raspravu o implementaciji tog Thanks Buttona na phpbb3, imaš čak i gotovi code pa malo pročitaj što kažu.

KLIK

Nijedno pravilo bez iznimke!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
PhpBB3 modovi

PhpBB ima mnogo zanimljivih modifikacija no treba biti umjeren te odabrati one najnuznije jer su modifikacije vecinom pisane od strane korisnika phpBB a ne strucnih programera tako da samim time mozete naici na mnogo gresaka kao i na usporavanje foruma. U nekim slucajevima sam cak vidio da se odredjene modifikacije tako duboko integrisu u phpbb da ih je kasnije vrlo tesko ili gotovo nemoguce ukloniti. (konekretne modfikacije o kojim govorim su one koje mjenjaju imena tabela u bazi kako bi pravilno funkcionisale, ali nakon sto uklonimo doticni mod iz fileova, forum se nece moci spojiti na bazu jer fileovi nisu u stanju pronaci trazenu tabelu pa cete morati dobro promozgati i pogledati strukturu baze kako bi ispravili doticnu gresku. Mod koji mi prvi pada na pamet je PHPBB LINK HOUND) Doticni mod pomocu posting.php persa link te ga odvaja iz tabele phpbb_posts u phpbb_hound_links. Saimim time nakon sto iz posting.php uklonimo kod za persanje linka (odnosno uklonimo mod) svi linkovi u postovima ce nestati sto mi naravno nebismo zeljeli. Tako da pazljivo birate modifikacije i obavezno prije instalacije doticne modifikacije pogledate modifikacije koje je doticni autor pisao u proslosti ako ih je vrlo malo izbjegavajte instalaciju navedenih. I obavezno prije instalacije na live forum modifikaciju testirajte na vasem racunalu ili pak serveru koji koristite za testiranje.

 

A da neskrenem u potpunosti sa teme moj prijedlog su:

- quick reply

- phpbb groups position

- phpbb automatic backup

 

i nekoliko drugih koje ovom prilikom necu imenovati. Cak je se diskusiralo medju leaderima phpbba da se neki od ovih modova tj njihovih funkcija uvedu u iducu generaciju phpbb foruma.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2009 14:30 (warezb).
 
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
offline
RE: PhpBB3 modovi

Nedavno sam postao Admin na jednom phpbb 3,04 forumu, htio bi instalirati neke BB codove, za početak želim da u Post Replayu bude opcija za Centriranje, pomicanje lijevo, desno i poravnavanje texta. Sad, našao sam kodove za sve to, ali htio bi ih sve ubaciti u jedan padajući izbornik ili staviti ikonice kao one u wordu, svaka pomoć je dobrodošla.

14 godina
neaktivan
offline
PhpBB3 modovi

Instalacija modova phpbb3

 

Instalaciju modova phpbb3 tražim.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 22:20 (LKR).
 
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
PhpBB3 modovi

To ti i nije baš neko rješenje.

Instaliraj lokalno neki paket tipa wamp ili xamp i zatim forum pa kreni štrikati modifikacije.

Za to ti može jako dobro poslužiti Notepad++

Tako ćeš točno znati što i gdje si napravio.

 

Inače za te modove dosta jednostavan je SMF forum, ali i tu se hoće desiti da stvari krenu po zlu ako se sve radi bez promišljanja i direkt na serveru.

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)
 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
PhpBB3 modovi

Riješen problem! : )

 
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: PhpBB3 forum
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice