Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 2.876
|
čitano: 291.122
|
moderatori: Danny_HR, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
online
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

hvala na objašnjenju, al neću se ipak zamarat s tim.. priča san sa kolegom koji je ima sličnu temu kod profesorice, pa mi je reka da se na sigurnost nije uopće pazilo

10 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
Tako sam i pretpostavio na temelju zadatka, ali pomoći nekom s pristupom bazi bez upozorenja na ovaj problem je kao da objašnjavaš čovjeku koji je uperio pištolj u sebe kako se isti otkoči.

Mislim da je neozbiljno od profesorice zadavanje zadatka s bazom ako niste prošli siguran rad s istom.
Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
5 godina
online
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

slažem se, a nismo sa njom to prošli, ona se bavi isključivo oblikovanjem i dizajnom kao.. al bit će vjerojatno u komisiji profesor od baza, al koji opet nema pojma php i dizajnu hah

 

 

novi problem, kako  napraviti da stranica koja praktički ima samo footer i header te između toga ispisuje poruku u jednom redu bude responzivna?

hoću da mi footer bude na dnu uvijek, a ne da se vuće po ekranu gore doli, ovisno o rezoluciji.

koristim zadnji bootstrap 4

 

proba sam više načina koje sam izgugla, al ne pomaže ama baš ništa

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.11.2018 10:34 (xDISORDERx).
5 godina
online
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

..

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.11.2018 10:21 (xDISORDERx).
10 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

Ako želiš da budu sticky i header i footer: https://codepen.io/anon/pen/oQxWmx 

 

Ako želiš klasičnu stranicu, ali da je minimalna visina visina browsera: https://codepen.io/anon/pen/VVaWrM

 

Mana u oba rješenja je što u prvom footer i header, a u drugom samo footer moraju biti fiksne visine.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.11.2018 18:41 (MrBlc).
10 godina
offline
Razvoj web-stranica - Rasprava

da li netko može objasnit na kojem principu radi nabava.net stranica i slične njoj? Kako vuče cijene i podatke sa drugih stranica, a te stranice nisu rađene na istom sustavu? Da li postoji kakav način povlačenja podataka kao što je rss? Također neke od tih stranica na toj stranici sa cijenama imaju skriptu koja im automatski snižava cijene po principu da je njihov proizvod ima uvijek najnižu cijenu.

 
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
crash11 kaže...

da li netko može objasnit na kojem principu radi nabava.net stranica i slične njoj? Kako vuče cijene i podatke sa drugih stranica, a te stranice nisu rađene na istom sustavu? Da li postoji kakav način povlačenja podataka kao što je rss? Također neke od tih stranica na toj stranici sa cijenama imaju skriptu koja im automatski snižava cijene po principu da je njihov proizvod ima uvijek najnižu cijenu.

Vrlo vjerojatno imaju dogovorene suradnje sa ostalim shopovima od kojih onda na određeni način dohvaćaju podatke o artiklima. Ili sami shopovi rade neki export ili ih nabava crawla.

I onda spreme artikle kod sebe, možeš ih filtrirat i imaš vanjski link na shop.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
10 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
Luuka kaže...
crash11 kaže...

da li netko može objasnit na kojem principu radi nabava.net stranica i slične njoj? Kako vuče cijene i podatke sa drugih stranica, a te stranice nisu rađene na istom sustavu? Da li postoji kakav način povlačenja podataka kao što je rss? Također neke od tih stranica na toj stranici sa cijenama imaju skriptu koja im automatski snižava cijene po principu da je njihov proizvod ima uvijek najnižu cijenu.

Vrlo vjerojatno imaju dogovorene suradnje sa ostalim shopovima od kojih onda na određeni način dohvaćaju podatke o artiklima. Ili sami shopovi rade neki export ili ih nabava crawla.

I onda spreme artikle kod sebe, možeš ih filtrirat i imaš vanjski link na shop.

 da ali kako povlači kad su sve stranice rađene na drugom sustavu? Isto ima na stranim stranicama par sličnih primjera.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.11.2018 19:33 (crash11).
9 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
crash11 kaže...
Luuka kaže...
crash11 kaže...

da li netko može objasnit na kojem principu radi nabava.net stranica i slične njoj? Kako vuče cijene i podatke sa drugih stranica, a te stranice nisu rađene na istom sustavu? Da li postoji kakav način povlačenja podataka kao što je rss? Također neke od tih stranica na toj stranici sa cijenama imaju skriptu koja im automatski snižava cijene po principu da je njihov proizvod ima uvijek najnižu cijenu.

Vrlo vjerojatno imaju dogovorene suradnje sa ostalim shopovima od kojih onda na određeni način dohvaćaju podatke o artiklima. Ili sami shopovi rade neki export ili ih nabava crawla.

I onda spreme artikle kod sebe, možeš ih filtrirat i imaš vanjski link na shop.

 da ali kako povlači kad su sve stranice rađene na drugom sustavu? Isto ima na stranim stranicama par sličnih primjera.

Nema veze u kojim su sustavima, gotovo sigurno se ne spaja direktno na bazu.

Bubam hipotetski primjer - hgspot ima export svojih artikala u XML formatu, nabava napravi s njima suradnju da dobiju taj XML, njega obrade i spreme kod sebe. A jel taj XML nastao tako da ga je kreirao php, .net, java ili je netko ručno kuckao tak svejedno :) I onda imaju neki proces koji to ponavlja jednom dnevno, svakih sat vremena ili jednom tjedno, whatever.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
10 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
Luuka kaže...
crash11 kaže...
Luuka kaže...
crash11 kaže...

da li netko može objasnit na kojem principu radi nabava.net stranica i slične njoj? Kako vuče cijene i podatke sa drugih stranica, a te stranice nisu rađene na istom sustavu? Da li postoji kakav način povlačenja podataka kao što je rss? Također neke od tih stranica na toj stranici sa cijenama imaju skriptu koja im automatski snižava cijene po principu da je njihov proizvod ima uvijek najnižu cijenu.

Vrlo vjerojatno imaju dogovorene suradnje sa ostalim shopovima od kojih onda na određeni način dohvaćaju podatke o artiklima. Ili sami shopovi rade neki export ili ih nabava crawla.

I onda spreme artikle kod sebe, možeš ih filtrirat i imaš vanjski link na shop.

 da ali kako povlači kad su sve stranice rađene na drugom sustavu? Isto ima na stranim stranicama par sličnih primjera.

Nema veze u kojim su sustavima, gotovo sigurno se ne spaja direktno na bazu.

Bubam hipotetski primjer - hgspot ima export svojih artikala u XML formatu, nabava napravi s njima suradnju da dobiju taj XML, njega obrade i spreme kod sebe. A jel taj XML nastao tako da ga je kreirao php, .net, java ili je netko ručno kuckao tak svejedno :) I onda imaju neki proces koji to ponavlja jednom dnevno, svakih sat vremena ili jednom tjedno, whatever.

 znači teoretski ako nemaš neki dogovor sa trgovinama ne možeš tako nešto napraviti?

 

9 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
crash11 kaže...
Luuka kaže...
crash11 kaže...
Luuka kaže...
crash11 kaže...

da li netko može objasnit na kojem principu radi nabava.net stranica i slične njoj? Kako vuče cijene i podatke sa drugih stranica, a te stranice nisu rađene na istom sustavu? Da li postoji kakav način povlačenja podataka kao što je rss? Također neke od tih stranica na toj stranici sa cijenama imaju skriptu koja im automatski snižava cijene po principu da je njihov proizvod ima uvijek najnižu cijenu.

Vrlo vjerojatno imaju dogovorene suradnje sa ostalim shopovima od kojih onda na određeni način dohvaćaju podatke o artiklima. Ili sami shopovi rade neki export ili ih nabava crawla.

I onda spreme artikle kod sebe, možeš ih filtrirat i imaš vanjski link na shop.

 da ali kako povlači kad su sve stranice rađene na drugom sustavu? Isto ima na stranim stranicama par sličnih primjera.

Nema veze u kojim su sustavima, gotovo sigurno se ne spaja direktno na bazu.

Bubam hipotetski primjer - hgspot ima export svojih artikala u XML formatu, nabava napravi s njima suradnju da dobiju taj XML, njega obrade i spreme kod sebe. A jel taj XML nastao tako da ga je kreirao php, .net, java ili je netko ručno kuckao tak svejedno :) I onda imaju neki proces koji to ponavlja jednom dnevno, svakih sat vremena ili jednom tjedno, whatever.

 znači teoretski ako nemaš neki dogovor sa trgovinama ne možeš tako nešto napraviti?

 

Možeš probat crawlat njihov sadržaj sa skriptama, ali ne vidim neki smisao da bi na svojoj stranici nudio ponude za druge bez da imate neku suradnju.

Osim da si eventulano povećaš content pa si potencijalno popularniji pa možeš više na bannerima zaradit.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
7 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
MrBlc kaže...

Ako želiš da budu sticky i header i footer: https://codepen.io/anon/pen/oQxWmx 

 

Ako želiš klasičnu stranicu, ali da je minimalna visina visina browsera: https://codepen.io/anon/pen/VVaWrM

 

Mana u oba rješenja je što u prvom footer i header, a u drugom samo footer moraju biti fiksne visine.

 Nema potrebe za time sa novijim tehnologijama:

https://codepen.io/OriginalEXE/pen/XydZxQ

(╯- , -)╯︵ ┻━┻
10 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

Naravno, osim ako ti je ciljana publika ograničena na starije browsere, što u hrvatskim obrazovnim ustanovama svakako nije rijetkost.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
7 godina
offline
Razvoj web-stranica - Rasprava

ekipa kakva bi priča bila kada bi se išlo u izradu web portala? (wp tema, domena, server) koliko to sve za početak od prilike košta? Te što se dodatno treba posjedovati...

 
0 0 hvala 0
5 godina
online
Razvoj web-stranica - Rasprava

na koji način da kada se ulogiram sakrijem link u navbaru za logiranje i registraciju, a prikaže mi se link od korisničkog profila?

skužia sam da trebam koristit 

if(isset($_SESSION['loggedin'])&& $_SESSION['loggedin']==true){

 

ali neznam ostatak

 

 

edit:skužija san

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.11.2018 20:31 (xDISORDERx).
 
0 0 hvala 0
5 godina
online
Razvoj web-stranica - Rasprava

zašto mi kada izračunavam razliku između dva datuma i kada je ta razlika veća od 29 dana, tj kad je razlika u danima 30 i više, ovaj kod vrača za 30 dana da je 0 dana, za 31 da je 1, za 32 da je 2 itd.

 

$date1=date_create($chkin);
$date2=date_create($chkout);
$diff=date_diff($date1,$date2);
$nights = $diff->format('%d');

 

edit: problem je bia u formatu, treba biti %a, umjesto %d

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.11.2018 16:43 (xDISORDERx).
 
0 0 hvala 0
5 godina
online
Razvoj web-stranica - Rasprava

dakle imam niz $floor u kojem se nalaze odabrani apartmani od strane korisnika, u for each petlji za svaki apartman izvlačim ukupnu cijenu za odabrani broj dana $nights. I sad bi ja tia da mi se sve te cijene zbroje, tj da dobijem ukupnu cijenu za cijelu rezervaciju..

postavia sam varijablu $price u kojoj bi tia da se na trenutnu vrijednost doda cijena od svakog odabranog apartmana, ali mi ne ide, pa molim pomoč

 
0 0 hvala 0
7 godina
offline
Razvoj web-stranica - Rasprava

Ako ti je ova varijabla $p neki integer/float, onda samo poslije toga dodas

$price += $p;

(╯- , -)╯︵ ┻━┻
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2018 21:00 (OriginalEXE).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
online
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

kaže "Fatal error: Uncaught Error: Unsupported operand types" u tom redu

ako napravim var_dump $p, dobijem:

 

array(1) { [0]=> array(1) { ["rooms.price * '1'"]=> string(3) "100" } }

 

ne znam zašto piše da je string, ja sam u bazi postavia da je price kolumna integer..

 

 

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2018 7:44 (xDISORDERx).
5 godina
online
Razvoj web-stranica - Rasprava

nisam još rješia prethodno pitanje, a to mi stvara probleme na više mista..

znači kako iz upita prebacit vrijednost u varijablu? hitno je!!

 
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
Nije problem što je string (php bi ga castao), već što je array (njega ne može castati u integer). Da bi PHP dobio ispravan tip podatka, mora biti instaliran mysqlnd (native driver), te, kod mysqli-a mora biti uključena opcija MYSQLI_OPT_INT_AND_FLOAT_NATIVE.

Međutim, i dalje ćeš dobijati array i trebaš pristupiti elemenatu arraya ($p['pprice']). Dodatno, vidim da ti pprice nije key u arrayu, ne znam zašto nije, moguće zbog navodnika oko broja noćenja. Možeš pokušati i s fetch mode skalar.

P.S. na mobitelu sam, pa možda nisam sve točno napisao zbog preglednosti, ali bi ti trebalo biti dovoljno za skrenuti te na pravi trag.
Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
5 godina
online
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

moja greška šta ttprice nije key u arrayu, u tom trenutnku sam bia izbrisa "as ttprice", pa je prikazalo samo ovako golo

ništa, idem porbat to nešto iskemijat

10 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

Vidim sad da imaš array u kojem imaš array u kojem je vrijednost. To je zato što koristišfetch_all. Ako imaš samo jedan rezultat, koristi fetch_row.

 

P.S. Ako ti se cijena ne razlikuje ovisno o periodu, onda nema neke svrhe raditi množenje na strani baze. Možeš izvući cijenu noćenja i množiti prije zbrajanja:

 

$total += ($p * $nights);

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2018 11:56 (MrBlc).
5 godina
online
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

kada koristim

$p = mysqli_fetch_row($pprice, MYSQLI_ASSOC);

 

, dobijem sljedeće "Warning: mysqli_fetch_row() expects exactly 1 parameter, 2 given in .."

 

šta se tiče cjena, nema razlike, svi apartmani dođu isto za bilo koji datum, al eto čisto sam tia napravit ako se u bazi se promjeni cjena bilo kojem apartmanu, da bude točan izračun.. al imaš pravo možda bolje se ne zamarati s tim s obzirom koliko vremena imam..

 

 

7 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
xDISORDERx kaže...

kada koristim

$p = mysqli_fetch_row($pprice, MYSQLI_ASSOC);

 

, dobijem sljedeće "Warning: mysqli_fetch_row() expects exactly 1 parameter, 2 given in .."

 

šta se tiče cjena, nema razlike, svi apartmani dođu isto za bilo koji datum, al eto čisto sam tia napravit ako se u bazi se promjeni cjena bilo kojem apartmanu, da bude točan izračun.. al imaš pravo možda bolje se ne zamarati s tim s obzirom koliko vremena imam..

 

 

 Pa izbaci ovaj drugi parametar, on ti nije potreban u toj funkciji (kao sto vidis u dokumentaciji), nego se koristi samo u fetch_all radi kontrole array-a koji je vracen. Fetch row ne vraca array, dakle onda nema smisla niti koristiti taj parametar.

(╯- , -)╯︵ ┻━┻
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2018 12:35 (OriginalEXE).
5 godina
online
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

ma đabe ja opet ne znam to zbrojit.. i ja se ispričavam, al nemam baš vremena čitat sve linkove i proučavat, trebaju mi gotova rješenja ako je moguće..

napravia sam sad tako da izvučem cjenu samo jednog apartmana za broj dana pa to množim s brojem odabranih apartmana, s obzirom da ćemo predpostavit da je cjena svih apartmana uvijek jednaka za sve jedinice, tj ako se pormjeni za jedan , promjenit će se i za drugi

 

10 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
Ako cijena ovisi o periodu, onda ti i sam query postane složeniji jer moraš za svaki period odrediti broj dana u kojima se preklapa rezervacija s periodom cijene (primjerice, 3 dana u sezoni + 5 dana u postsezoni).
Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
5 godina
online
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

jasno mi je to, odmah u startu sam cilja da je cjena ista za sve, sve druge opcije bi bile nepotrebno kompliciranje s obzirom da je završni rad u pitanju..

 

idem ubrzo do profesorice pa ćemo vidit šta će reć na sve pa se javim dalje.

sad sam  na djelu di moram proslijedit rezervaciju u bazu

5 godina
online
Razvoj web-stranica - Rasprava

evo prije nego odem do profe..

sad trebam poslat vrijednosti u bazu.. moram popunit tablice reservations i availability

 

proba sam na ovaj način na drugoj slici popunit reservations, ali ne ide.. ispisuje ovo

 

Notice: Undefined index: id_u in C:\xampp\htdocs\phpsandbox\zavrsni\total.php on line 24

Notice: Undefined variable: conn in C:\xampp\htdocs\phpsandbox\zavrsni\total.php on line 28

Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in C:\xampp\htdocs\phpsandbox\zavrsni\total.php on line 28

 
0 0 hvala 0
7 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

Cek ne kuzim, u ovom kodu ti dohvacas svakog usera iz baze, zar ne bi trebao napraviti rezervaciju samo za usera koji je trenutno ulogiran?

(╯- , -)╯︵ ┻━┻
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice