Panasonic DMC-LZ8

poruka: 5
|
čitano: 5.242
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Panasonic DMC-LZ8".
15 godina
neaktivan
offline
[Recenzija] mv5002009: Panasonic DMC-LZ8
Panasonic LZ8 je digitalni aparat koji svojom cijenom od 799 kn spada u segment jednog od najjeftinijih digitalnih fotoaparata koji se mogu kupiti na našem tržištu. Uzimajući to u obzir LZ8 oduševljava velikom količinom postavki koje nam pruža. Prvenstveno pod tim podrazumjevam programe za snimanje kao što su: automatska ekspozicija uz prioritet blende (A), automatska ekspozicija uz prioritet zatvarača (S), te ručno podešavanje ekspozicije (M).

Uz to LZ8 posjeduje i vrlo kvalitetan program automatske ekspozicije (P) u kojem ima mnoštvo korisnih postvki od kojih su po mom mišljenju najbitnije kontrola kontrasta, zasićenosti, oštrine, redukcije šuma i to u 5 koraka (-2, -1, 0, +1, +2) zajedno s izvanrednim opcijama za ISO vrijednost koje uključuje odabir zasebne ISO vrijednosti od 100-1600, automatski ISO, inteligentni ISO koji ujedno tada inkorporira i tehnologiju detekcije pokreta u kadru, te postavka maximalne ISO vrijednosti (napr. ISOmax400). Također metode odabira fokusa su mnogobrojne uključujući i detekciju lica. Uz ove programe postoje mnoštvo standardiziranih programa koje daju vrlo dobre rezultate, no sa manualnim postavkama iz ovoga malog digitalnog aparata se može izvući najviše što nam on može pružiti. Od tih ostalih navedenih programa izdvaja se intelligent auto program (iA) koji od korisnika iziskuje samo da uperi aparat i pritisne gumb, a za sve ostalo se brine vaš aparat. Ovaj program sam prepoznaje scenu (noćna scena, portret, priroda...itd) te sve postavke namiješta s obzirom na automatski odabranu scenu. Vrlo korisna opcija u tom programu je što aparat sam prepoznaje i macro scenu. Naravno iako ovaj program zaista nudi bezbrižno fotografiranje sa dobrim rezultatima, mnogo bolje rezultate i dalje daju manualni programi.

Još jedno veliko iznenađenje na LZ8 je i vrlo dobar program za snimanje filmova sa zvukom. Kvaliteta filma je vrlo dobra sa mnogo detalja, pogotova na najvećoj rezoluciji od 848x480 (bitrate: oko 13 Mbit/sec) koji zauzima oko 100 Mb na vašoj kartici za 1 minutu snimanja filma. Optički ni digitalni zoom se ne mogu koristiti tijekom snimanja, a fokus je fixiran na točku s početka snimanja što su zapravo veliki nedostaci za snimanje filmova, a ujedno po mom mišljenu i čitavog fotoaparata. No imajući to na umu sa ovim fotoaparatom se mogu snimiti odlični filmovi koji oduševljavaju svojom kvalitetom prilikom prikaza i na 4:3 starim katodnim televizorima, i na novim LCD 16:9 televizorima. LZ8 napajaju dvije AA baterije, što pojedini korisnici uzimaju kao minus, no moja iskustva sa potrošnjom su izrazito dobra koristeći AA punjive baterije kapaciteta 2700mAh. Sam aparat vrlo dobro stoji u ruci i vrlo je praktičan za korištenje. Njegove dimenzije (97,5mm x 62,0mm x 33,3mm ; 141g) ga čine i vrlo ugodnim za slikanje i držanje sa obje ruke, što je veliki plus ako želite imati što manje podrhtavnja ruku prilikom okidanja. Za manje podrhtavanja se brine i Mega O.I.S. odnosno sustav optičke stabilizacije koji je prisutan i tijekom snimanja filmova. Pozadinski 2,5 inchni ekran je vrlo dobar.

Čitav aparat je plastičan i proizveden je u Kini, pa tako i gumbi na dodir daju plastičan osjećaj. No usprkos svoje plastične naravi aparat djeluje vrlo solidno. I za kraj smatram da je najveća prednost Panasonic LZ8 aparata iznimno dobar i prirodan prikaz boja na snimljenim fotografijama.
ukupna ocjena
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Panasonic DMC-LZ8

imam 
ovaj fotoaparat,pa me zanima ako netko ima (ili zna) oko video snimanja,..u njemu je sdhc 4gb kartica,u uputstvu o aparatu stoji da ima video snimanje ograničeno na 2gb sesiju,s napomenom da neke kartice zaustave snimanje na pola kartice,......međutim on ima ograničenje na 15 minuta,bez obzira u kojoj rezoluciji snimam,pa tako i na maloj rezoluciji qvga zauzme 200 mb ali ga ipak zaustavi na 15 min.pa me zanima da li je to normalno s obzirom da odstupa od uputstva,odnosno dali mu je vremenski ogranničeno snimanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Panasonic DMC-LZ8

Imam Panasonic TZ7 te i on ima vremenski ograniceno na 15min snimanja videa.

To je navodno zbog odredbe EU-a, tj. da bi se izbjeglo da se fotic kvalificira kao digitalna video kamera (vece trosarine ili sto vec)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Panasonic DMC-LZ8

Imam Panasonic TZ7 te i on ima vremenski ograniceno na 15min snimanja videa.

To je navodno zbog odredbe EU-a, tj. da bi se izbjeglo da se fotic kvalificira kao digitalna video kamera (vece trosarine ili sto vec)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Panasonic DMC-LZ8

 i ja sumnjam na ograničenje,samo onda bi to trebalo pisati u uputstvu,a tamo piše da ima ograničenje na 2gb sesiju,a ne na 15 min.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice