Sony Cybershot DSC-TX7

poruka: 1
|
čitano: 2.616
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sony Cybershot DSC-TX7".
16 godina
protjeran
offline
[Recenzija] guzzman: Sony Cybershot DSC-TX7
Vrlo dobre fotke kod manjka svjetla, bljeskalica je većinu vremena nepotrebna. Vrlo dobro i intuitivno sučelje, sve je lako dostupno. Ekran koji je osjetljiv na dodir nije kao kod iPhona, malo je lošiji, no lako se priviknuti, bar meni.
Malen je i lako ga je strpati u džep te relativno otporan na padove i guženje u džepu. Par puta sam ga spustil na pod sa cca metar i pol visine i nije niti ogrebotinu zaradil, što nije potvrda da cete i vi biti jednako sretni u sličnoj situaciji.
Fotić je izrazito širokokutni, znači da cete bez problema fotkati rođendane i slične prigode u stanu ili kući sa metar i pol udaljenosti, sve će stati u kadar i preko ekrana cete lako odrediti glavnu točku fokusa.
Ako ipak imate problema zgodna je i opcija automatske izrade panoramskh fotki. Malo čudovište pokriva kut od cca 160 stupnjeva, što je po meni malo previše. Mana je što se širina panorame ne može naštimati po želji, npr 120 stupnjeva 90 stupnjeva i sl.
Fotić se jako dobro nosi sa kadrovima prepunim protusvjetla, pod uvjetom da rabite opciju namjenjenu za takove slučajeve. markteinški naziv je HDR.
Snimanje videa, hmm, nije to HD video kamera, ali ja ne mogu reći ništa manje nego odlično. Zaista je nepošteno za kvalitetu videa koju ovaj mali monstrum radi reći bilošto osim odlično, kada vidite veličinu aparata i zaista impresivnu kakvoću videa. Nažalost u slučaju slabijeg osvjetljenja video ne briljira tako dobro kao foto dio, ali nije niti katastrofa.

Da skratim, zašto bi ga netko kupio
Ja cu napisati zašto sam ga ja kupio:
Maleni je i lagan
Intuitivno korisničko sučelje preko ekrana osjetljivog na dodir, dakle uređaj nema hrpu sitnih gumbića po sebi.
Veliki ekran
Jako je brz, prvu fotku mozete opaliti unutar tri sekunde od aktiviranja.
Jako dobre fotke u slučajevima manjka svjetla
Izrazito širokokutni objektiv
Odličan video.
Relativno durabilna baterija ako ne rabite bljeskalicu.
Dobra cijena za dobiveno, ja sam ga platio 2450kn sa 8GB memorijskom karticom i to prije 8 mjeseci od dana pisanja ove recenzije. Napisao bi gdje al' to bi bila reklama, kaj ne.

Zašto ga ne kupiti ili prigovori:
U mnogim dućanima je masno skup, negdje čak i preko 3000kn
Obzirom da nije jeftin mnoge ce uvrijediti sto se torbica za uređaj ne isporučuje po defaultu.
Objektiv mu je smješten na malo nazgodnom mjestu, prst često završi u njemu :o)
Nemoguće je nabaviti originalni autopunjač za bateriju
Fotić ne može puniti bateriju sam preko npr USB konekcije.
Aparat nema zasebno USB sučelje nego poseban sony konektor u kojem se nalazi HDMI, USB, PALvideo audio.
Kadkad su fotke prejako procesirane njegovim internim algoritmima, kadkad malo "izgorene". Kad skuzite kad i kako se to javlja lako je izbjeci problem, no moram ga spomenuti.
Priloženo postolje za aparat ne može napajati uređaj putem USB konekcije nego preko dodatnog adaptera. Pogađate adapter nije isporučen i košta cca 50EUR.
Ako ste dobili model aparata sa postoljem, necete dobiti samo kabel koji omogucava jednostavno spajanje na računalo putem USBa. Kabel se kupuje odvojeno i nije samo USB kabel nego sve "u đuture". USB, HDMI, PALvideo pa je to malo veća gromada. Ovo napominjem iz razloga jer je malo nepraktično nositi postolje sa sobom, a jednako je nepraktično čupati memorijsku karticu iz uređaja radi prenosa sadržaja.
Dok je uređaj spojen na računalo mora raditi na bateriju.

Dugo sam trazio kompakt i ovaj od svega ponuđenog, onomad, je bio najbolji za moje potrebe, te unatoč manama ja mu dajem 10 jer bolje nisam našao, a pregledao sam sve dostupno. Prioritet je bio na brzini uređaja, intuitivnosti uporabe i kvaliteti fotki u uvjetim slabije osvjetljenosti. Imajte na umu da je ocjena u domeni kompakta.
ukupna ocjena
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice