Nokia E75

poruka: 2
|
čitano: 7.967
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nokia E75".
15 godina
offline
Nokia E75

Nevrijedi ova Nokia te pare

Xperia X1 je bolja  jeftinija

Benzin 20 Kn. Upaljač 7 Kn. Gledati kako škola gori, neprocijenivo ! Za sve ostalo tu je MasterCard.
 
2 0 hvala 2
16 godina
protjeran
offline
Nokia E75

Kupih ovaj mobitel i kako nema opisa evo budem nadrobio par redaka, možda nekome pomogne.

 

Baterija je malo preslaba ako ga jače koristitite, cca za 4 do 5 stati je prazna ako se mobitel aktivno koristi. Aktivno mislim pod GPS, mutimedia i sl. Jačeg modela baterije NEMA za kupiti, a nema za kupiti niti nokijinih akumulator pakova. Toliko o uvozniku/ distributeru. Kada prođe vrijeme igranja sa mobitelom onda to i nije tako strašno. No ovo je tzv "poslovnjak" a takvi su obično u autu, uz računalo i sl.. pa ga je uvijek lako "nadopuniti"

 

Tipke za brzu kontrolu, funkcijske tipke/višenamjenske tipke su u obliku klackalica. Tada je lako umjesto npr home tipke pritisnuti options tipku, poglavito ako imate deblje prste poput mene. Fotoaparat je slabašnih karakteristika, ali posve dostatan. Da se iskoristiti ako vam fotka treba kao informacija ili pomoc u lakšoj komunikaciji. ZA to je iskoristv, ali nije za raditi prekrasne fotke na krstitkama, vjenčanjima, zabavama i sl. Meni taman. Aparat nudi i video snimanje u VGA rezi 30FPS. radi super u istoj maniri kao i fotić. LED bljeskalica se moze koristiti i kao stalno osvjetljenje. Mana je da staklo/plastika preko objektiva nema zaštitu, lako se bude oštetilo a to nikako nece pomoci u konačnoj kvaliteti slikica i videa. Dobra stvar je da aparat dolazi sa futrolom koja je posve iskoristiva. Pa ako ju koristite, problema ne bi trebalo biti.

 

Slušalice koje dolaze sa mobitelom su mehanički odlične. nude odličan mikrofon i odličnu/jednostavnu kontrolu poziva. kabel slušalica je obložen tekstilom što nudi dodatnu mehanički čvrstoću. Lako su nosive i lako se podešavaju prema svakome. Nisu tzv "vakumske" nego su standardnog oblika. Zvuke je posve korektan, a ako ih spretno zgurate u ušnu školjku fino ce vam grmiti i dobiti ce te osjecaj kao da ste na koncertu te lako postaju preglasne. Tražio sam "vakumski" model. Ovo Vakumski sam pokupio u ducanu i nemam pojam da li je to točan naziv pa mi oprostite. Dotičen su poput čepića za uho, fino vas izoliraju od okoline i u pravilu imaju puno bolji zvuk te su ugodnije za nošenje. Eh sad, tražio sam ih i naravno da jedan jedini model koji distributer ima nije niti sjena po mehaničkoj izvedbi u odnosu na isporučene sa uređajem. Tako da sam odustao i opet ostao razočaran postprodajnom podrškom

 

Uređaj nudi kliznu tipkovnicu na koju nemam nekih primjedbi. Ja ju sa svojim kobasama posve normalno krostim. Od velike je pomoći u pisanju poruka bilo koje vrste.

Proces izvlačenja tipkovnice nije klimav i jadan, bar ja nemam taj dojam, te telefon se nece aktivirati ako slučajno izvlečete tipkovnicu za koji milimetar dok izvlačite mobitel iz džepa ili dok ga guzite u džepu.  Sve pohvale.

Uređaj automatski rotira sav sadržaj u mobitelu kada je tipkovnica izvučena i tada dobite nešto malo više prostora na ekranu.

 

Od ostalih sitnica mobitel ima sve što meni treba:

Nudi glazbeni i video svirač koji su posve iskoristivi. Osim mozda Relaplayera koji je rudimentaran sam po sebi, ali lako doinstalirate nešto bolje ako vam treba.

Tu je FM radio prijamnik sa RDSom te bazom radio stanica za sve europske regije. Uredno je imao sve stanice izlistane za sve županije po HR koju mozete koristiti ako Vam odgovara.

Tu je i Internet radio sa preogromnom bazom radio stanica. Radi odlično, a ja ga koristim preko WiFija. U protivnom bi bilo jako skupo.

 

GPS...ne znam što bih rekao, jednostavno radi. Ima normalna GPS senzor ali nudi i Agps koji mozete isključiti i proći jeftinije ako ste u roamingu. Radi se o Nokia maps i njihovom sustavu koji dolazi sa telefonom. Nema ceste koju nema, testirao sam ga par dana i ostao ugodno iznenađen. Sa uređajem dobijete 3 mjeseca besplatno glasovno navođenje. Nakon tri mjeseca možete kupi licencu ako Vam treba, (glasovno navođenje).

Uredno ce Vas navoditi do Velikog Trgovišća u Restoran Ribič. Ako znate adresu nije mu problem, ali ipak mu je problem pronaći Ribič kao restoran. Taj dio podataka nije potpun, a vjerujem da nije puno drugačije niti sa konkurencijom. Sa druge strane ponuda Hotela je korektna. Nudi sve bitno.

 

Mail radi standardno i bez zamjerke te nudi kompatibilnost sa svime što vam može pasti na pamet.

VPN nisam još isprobao

Dolazi sa quick office-om i PDF čitačem. Nudi i editiranje office dokumenata, ako vam je baš sila.

Tu je i podrška za ZIP arhive.

Opcija VOIPa je tu, dakle mozete instalirati skype i koristiti lokalne WiFi mreže za telefoniranje.

Prednja kamera za video pozive ne fali. To još nisam probao.

Kalendar je standardno dobar

Sat i postavljanje alarma intuitivno i jednostavno

Ekran je korektan. Po jakom suncu sve što vidite je slika u negativu. To znači da nema boje nema ničega od grafičkih uljepšanja, nego kao da je "recimo" crno - bijelo. Dakle komande, tekst i ono bitno se vidi. Ekran ne ostane zacrnjen, a vi posve slijepi kao kod mnogih uređaja.

 

Mobitel nudi dva korisnička profila za početni ekran, predpostavljeno je da cete htjeti imati poslovni profil odvojen od privatnoga. Razliku čine informacije koje se prikazuju na početnom ekranu, mjenjanje profila je intuitivno i brzo.

Imenik je standardno moćan kako kod većine Nokia. Tu su i zasebni oblici zvonjave za pojedine kontakte, glasovno biranje, brzo biranje, povezivost sa e-mail klijentom....sve radi kako treba.

 

Najveca mana koju sam do sada osjetio je baratanje data konekcijama. Mobitel je ponekad glup kod inicijalizacije ili ponovne uspostave neke od data veza. Ako slučajno "pukne" Wifi konekcija dotični se nece puno ustručavati ponuditi spajanje na komercijalne mreže. Ako niste pažljivi i ovo ne poštimate na vrijeme mogli bi se neugodno iznenaditi visinom telefonskog računa. Ja sam se okoristio opcijom "always ask"

Osjetljivost WiFija je dosta dobra. Imam doma pristup  iPhone uređaju i radi mi sa istih, prilično velikih udaljenosti, kao i iPhone.

 

Uglavnom preporuka, mobitel je fino zaokružen i nudi sve potrebno za korisnika koji mora ostati u vezi te predstavlja odličan izbor ako su vam TS (ekrani osjetljiv na dodir) mobiteli preveliki.

 

Moja ocjena je 8 od 10 zbog slabe baterije i potrebe da se korisnik ipak malo jače prilaogodi svim opcijama koje telefon nudi. U svim akcijama koje bi mogli raditi na uređaju nije intuitivan za uporabu kao neki drugi uređaji.

 

Eh da, zaboravio sam spomenuti WEB browsanje...Radi kao i na računalu..nema se što puno za reći. jednostavno radi. uključujući i flash, javu, RSS. Ekran je malo malan, ali nije veliki problem. Mobiteli, po mome uvjerenju, nisu namjenjeni surfanju, nego da možete pristupiti, ako vam je sila, do neke informacije.

 

Ako netko ima pod pitanja...pitajte. Ovo je bilo malo z'brda-z'dola da se proba istaknuti sitnice koje obično nigdje ne pišu.

 

na 200Kn "komplet" pretplate mobitel košta 1500Kn u VIPu.

 

 
1 0 hvala 4
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice