Nosač za Joystick / H.O.T.A.S.

poruka: 3
|
čitano: 6.667
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
offline
Nosač za Joystick / H.O.T.A.S.

Napravih stvar iz naslova pa da podijelim s drugima koji bi htjeli nešto slično a boje se primiti pilu u ruke. Cilj teme je razmjena iskustava, pomoć oko izrade i postanje slika / opisa vlastitih uradaka.

 

Moj nije još 100% gotov, al glavni dio je, trebam još samo dotjerati sitnice.

 

  • Cilj mi je bilo potrošit što manje novaca, a da obavlja svoju funkciju i liči na nešto. Sav materijal me koštao nekih 170 kuna.
  • Inspiracija mi je bio Joylock Gaming Bracket. Više se ne proizvodi, al kad se je, mislim da je koštao 200€ par nosača.
  • Totalni sam početnik u izradi bilo čega, tako da slobodno kritizirajte jer i želim naučiti kako da ga poboljšam ili napravim nešto što je na neki način bolje od ovoga sad.

 

Materijal: daska i stege (prstenasti okovi za pilu za rezbarenje) iz Bauhausa, okovi u obliku slova L iz lokalne željezarije, crni sprej i vijci. U stegama sam napravio rupe za vijke.

 

Tip: prije nego sprejate drvo što bolje ga ispolirajte sa što finijim brusnim papirom na svim grubljim djelovima, da bude što je glađe moguće, inače se poslije mrvi.

 

Dimenzije su:

 

Širina 200mm

Duljina duže dasčice: 290mm

Duljina kraće dašćice: 145mm

Debljina dašćica: 18mm

 

Još mislim gumirati dijelove stega koji naliježu na stol za bolji grip, i izbušiti rupe za cable management u vertikalnim drvenim stranicama.

 

Tagovi: fsx, flight simulator x, elite dangerous, star citizen, dcs, falcon, simulacija, simulator, kokpit, kabina, joystick, hotas, nosač, držač, stalak, clamp, holder, stand, saitek, pro flight, x-55 rhino, x52 pro, rudder,  thrustmaster, warthog

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 18:09 (FLes).
Moj PC  
14 0 hvala 4
14 godina
offline
Nosač za Joystick / H.O.T.A.S.

Update:

 

U nosače sam ugradio uvrtne vijke, pričvrstio sam hotas na nosače sa imbus vijcima, i gumirao stege. S donje strane sam umetnuo gumirane slobodne limiće. Sad nema nikakvih pomicanja, i sve super drži.

 

Imbuse sam obložio teflonskom trakom da mi navoji nebi slučajno plastiku grebli. Mogao sam jednostavno hotas na nosače učvrstiti običnim vijcima za drvo jer ga vj. neću više ni skidati sa nosača, al ovak mi je bilo zanimljivije.

 

Jedino što mi preostaje je možda izbušiti rupe za cable management.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 22:06 (FLes).
Moj PC  
5 0 hvala 2
15 godina
offline
Nosač za Joystick / H.O.T.A.S.

Ne znam rođo, kaj je to tocno. Tj kaj igras s tim, al prehebeno izgleda

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice