Firewall na slabom PC-u

poruka: 3
|
čitano: 2.590
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
offline
Firewall na slabom PC-u

Situacija je ovakva:

Računalo se nalazi pod moje računalo, 24/7 stara kanta. Na računalu su Apache server, nekoliko programa s web sučeljem za download torrenta, http download, za streaming muzike i sl. Apache mi služi kako bi preko vitrual hosta mogao imati sučelja svih programa dostupna na portu 80, ali mi jedan program radi problem. Kad je uključena autentifikacija, Apache mi vrača error umjesto da proslijedi zahjev za autentifikaciju. To sam riješio tako da sam autentifikaciju za taj virtualni host uključio u postavkama Apache servera, a u tom programu ugasio. Sad se može pristupiti tom programu bez autentifikacije ukucavanjem IP:PORT adrese (inaće su svi virtual hostovi tako izvedeni, ali na ostalim programima uredno radi autentifikacija). Naravno taj port na routeru nisam proslijedio, ali bih isto stavio firewall kao dodatnu zaštitu, pogotovo zbog toga što je PC stalno na netu, pa bih blokirao dolazne portove, osim onih koji su nužni (HTTP, uTorrent) na mrežnoj koja je spojena na router. Taj PC ujedno i share-a net glavnom PC-u. To mogu izbjeći, ali veza s routerom je WiFi, signal u sobi mi je slab, a za prebacivanje file-ova mi ionako treba ethernet, pa mi je ovo rješenje najbolji kompromis.

 

Pokušao sam staviti Sygate Personal Firewall, ali mi brzina pade na 2 Mbit/s ili manje, a procesor stoji na 100%. Postoji li firewall koji može pružiti zatvaranje dolaznih portova po mrežnom adaptoru ili IP adresi, a da ne preopterećuje procesor. Bilo bi mi zgodno i da ga mogu jednom konfigurirati jer računalo nema ni tipkovnicu ni monitor.

 

Ili da jednostavno ubrzam prelazak na Linux?

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
14 godina
protjeran
offline
Firewall na slabom PC-u

Ubrzaj proces. Manje resursa će ti trošiti a na linuxu imaš Iptables koji je najbolji firewall koji postoji.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
16 godina
neaktivan
offline
Firewall na slabom PC-u

Ukoliko ne prelaziš na Linux, probaj sa Protoport Personal Firewall, radi na 98, 2000, xp, firma koja ga proizvodi se ugasila (ili ga je prestala razvijati čini mi se, nisam siguran) tako da nebi trebalo biti problema sa ključevima Namigiva, probao sam davno ovaj FW koji ide toliko daleko da filtrira čak i ARP... filtrira po deviceu i per app. (dll loading i po exe hashu) može importirati IP adrese i rangeve (subnete) iz .txt i u biti je vrlo dobar packet filter, brz, malen i za ono što trebaš idealan

Ende Neu
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice