Virus koji je nevidljiv

poruka: 6
|
čitano: 3.712
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
neaktivan
offline
Virus koji je nevidljiv

Pozdrav ljudi.Evo prvi put sam se sad registrirao u BUG pa odlučio sam  da postavim temu o virusima

Podaci o mom laptopu

Lenovo G 505

Procesor AMD E1-2100 APU with Radeon Hd Graphics 1.00 Ghz

Memorija 2.00 GB

32 bitni sustav

HD iskorišten na pola.

 

 

Radi se o sljedećem:

Imam Lenovo G505 jedan vrlo dobar laptop, zadovoljan sa njim sam bio u početku inače nije bilo nikakvih problema.Kad sam ga kupio startao je windows u roku od 10 sek dosta brzo.Sad je to malo drugačije.Sad mu treba oko 1 minute a za gašenje mu treba isto toliko.

U ovih proteklih par godina otkad  ga koristim nema šta na njega nisam skidao od filmova prek torrenta igrica muzike ma svega.I bio je nartpan.I normalno logično počeo je trokirati.

Odlučio sam da ga očistim jer nisam mogao više to podnjeti da otvara "Chrome" pola minute,kad pišem u "Chrome" piše pa zastanu slova blokiraju" pa onda odjednom sve napiše.Youtube kad gledam sve usporeno..čak nekad moram čekat  vrti se onaj krug kao puni ga hahaha.Imam veoma brz internet 15 MBTS

i upload od 0.90+.Upload nije dobar ali šta je tu je nije do mene več do rutera.

U subotu sam kupio Kaspoersky Internet Security....i odmah sam skenirao cijeli kompjuter trajalo je oko 2 sata nakon toga je bio našao samo 2 virusa jedan je bio Trojan a drugi neznam koji je bio to sam sve izbrisao...stavio u karantenu pa onda izbrisao.Koji če k u karanteni?hahah.

Skeniranje nisam radio u safe modu jer po preporukama firme Kaspersky sam radio kako piše u priručniku i nije pisalo safe mode.Npr GDATA security traži da se radi skeniranje u safe modu dok kaspersky ne.Kapsersky sam platio 30 eura u dučanu aktivirao licencu i sad mi vrijedi 1 god..ok sve pet.Ali kompojuter mi idalje nekako spor,"nije to to " nisam zadovoljan" još ga nešto koči ali neznam šta.Onda sam uzeo CC Cleaner izbrisao sve ono što on je htio da se izbriše registry popravio sve ..defregmantirao disk uz pomoć AVG tune up...nema šta nisam radio izbrisao sve filmove igrice....muziku...sve sve.

Onda su mi rekli da skinem programe s start up da isključim nepotreben i to sam napravio ostavio sam samo par njvažnijih programa..ali opet mu treba jedne minute da se upali.I primjerice kad kompjuter radi a nije na njemu ništa uključeno...znači sve je zagašeno.I primjetim kurs na mišu uvjek ono plavo oko kursa kao vrti ga "nešto" kao ono kad kliknete da trebate neki program otvoriti pa ono dok ga ne otvori vrti ga taj plavi krug

I tako meni stalno vrti,a ništa nisam otvarao.

Nešto njega koči a to je "jedan nevidljiv virus koji je dobro sakriven " šteta je to, što čovjek plati 30 EURA za hvaljeni Kaspersky i onda on nađe samo 2 virusa to nije lijepo.

Jer ja prije kupnje sam išao na usporedbe palo je samo između Kaspersky i Bitdefender.Ja se odlučio za Kaspersky.Ali skoro su po istom levelu rangu po najboljem.

 

Nek mi samo neko objasni kako da se rješim sporosti kompjutera.

Jer vi kad odvedete kompjuter na servis,i vi njemu kažete ne neželim da se deinstlaiaciju windowsi,već želim da mi obrišete viruse i rješite se bezveznih programa koje nekorisimt.Oni dadnu sve od sebe i naprave to zaista tako.Koji oni alate imaju?Ja neznam,ali NE RADE DEINSTALACIJU WINDOWSA.

Jedanput sam bio dao mom prijatleju koji se jako dobro kuži u kompove platio mu napravio mi laptop tip top,bez deinstalacije windowsa znači postoje neki programi,on meni nije htio reči koji koristi,normalno s razlogom.

 

I druga stvar,prije par godina sam bio instalirao jedan antyspyware program..TRIAL Version.I kaf sma ga instalirao ,ja  pokrenuo SCAN on je meni našao preko 300 zaraženih stavki...i htio sam da to izbrišem i kad sam kliknuo na Clean,kaže nadolatite za punu verziju onda sam odusto.

ZNAČI POSTOJE EXTRA PROGRAMI SAMO KOJI SU JA TO NEZNAM

 

Molim za pomoć samo od experata koji  su se već znali nositi s ovim problem u vezi sporosti?

Windows koji kroistim 7 Ultimate update uvjek.

Hvala unaprijed

Samir Cerić
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 22:06 (Samke28).
16 godina
offline
Re: Virus koji je nevidljiv
Taj laptop ti je vec star i slab po tim specifikacijama rekao bi da ima min 5 godina.

S vremenom se Windows uspori i zatrpa smecem.
Pogotovo ako stavis neki malo tezi AV program kao sto je Kaspersky na neki tako slabiji komp kao sto je tvoj.

Internet preglednici (Firefox, Chrome...) su danas postali jedni od tezih programa i obzirom da imas samo 2GB RAM-a tu bi mogao biti problem.

Ako bas sumnjas da imas neki malware ima besplatnih programa kojima se moze skenirati PC da se vidi stanje.
Neki od njih su:
HitmanPro
Zemana Anti Malware
ADWcleaner
Norton Power Eraser
...

Za tebe bi najbrza i najjednostavnija opcija bila re-instalacija Windowsa ali ako to ne zelis onda skeniraj komp sa ovim gore programima i ako nesto nadju stavi sliku da vidimo o cemu se radi (nemoj ih brisat, to mozes kasnije).
Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
offline
Re: Virus koji je nevidljiv
djigibao kaže...


Za tebe bi najbrza i najjednostavnija opcija bila re-instalacija Windowsa ali ako to ne zelis onda skeniraj komp sa ovim gore programima i ako nesto nadju stavi sliku da vidimo o cemu se radi (nemoj ih brisat, to mozes kasnije).

 S obzirom kakve manifestacije imaš ovo je vrlo dobar prijedlog, čista instalacija novog Win 7 32bit.

 

Možeš probati očistiti sa besplatnim programom  Glary Utilities i preskenirati laptop sa besplatnim Malwarebytes, ali čisto sumnjam da će ti puno pomoći.

 

Jednostavno, za današnji pojam tvoj laptop je skromnih performansi a i nove aplikacije su dosta memorijski i CPU zahtjevnije.

 

 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
12 godina
offline
Virus koji je nevidljiv

Nemas ti sinko viruse, vec koliko iz svega sto si napisao hrpu aplikacija a ram-a i cpu nigdje.

Pocni danasnji dan sa brisanjem programa, kaspersky, ostavi kad vec imas licencu.

Zatim kreni redom... postavi startup programe, netrebaju se svi "paliti" skupa s pc-om. Po mogucnosti AdwCleaner pokreni. Ostavi samo jedan zadani preglednik, netrebaju ti vise njih koliko vidim chrome etc.

Optimiziraj sustav, otvori CMD kao admin i napisi sfc /scannow .

Odo na official stranicu od laptopa i skini zadnje verzoje drivera...

Toliko toga mozes napraviti sto nisi napravio, kaspersky je dobar antivirusni program, ali on ti nece vratiti laptop u "normalu" vec traziti zarazene foldere/datoteke exe fileove umnjive .dll i slicno.

 

Ako moj t410 radi bez problema u 2017, trebao bi tvoj laptop radit.

 

Sretno.

everyday i'm shuffling...
14 godina
offline
Virus koji je nevidljiv

Jedini virus u ovoj priči je korisnik

7 godina
protjeran
offline
Re: Virus koji je nevidljiv

Problem je procesor - slabiji je od prastarog Athlon 64 3200+ s754.

 

Najbolje gore staviti Windows 8.1 32bit, vjerovatno najopotimiziraniji Windowsi za slabe procesore.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice