ETF vs. FIT (BIH)

poruka: 6
|
čitano: 6.324
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
ETF vs. FIT (BIH)

Vrijeme je da se upisem na fax i ako ima neko da je išao na neki od ova 2 fakulteta da da više informacija. O ETF sam više manje upoznat u ponedeljak mi je prijemni, ali ako ne prođem FIT otvara u mom gradu odjeljenje pa imam tu soluciju da upišem FIT. Svaka inf. o ova 2 fakulteta dobrodošla.

11 godina
neaktivan
offline
Re: ETF vs. FIT (BIH)

Što te točno zanima o ETF-u? O tome se može pisati danima, pitaj konkretno.

11 godina
neaktivan
offline
ETF vs. FIT (BIH)

Evo sad sa prijemnog na ETF-u. O ETF više manje sve znam, više me zanima FIT, odnosno da li zaostaje za ETF i ako zaostaje koliko. Koje su osnovne razlike između ova 2 fakulteta, koji vi više preporučujete i sl.

12 godina
neaktivan
offline
ETF vs. FIT (BIH)

Tek sad primjetim ovu raspravu. 

 

Ova dva fakulteta nisu baš za uspoređivati, ako idemo to je kao FER vs. FOI u hrvtskoj. ETF je više orjentisan na matematiku i fiziku, učiš stvari na nižim nivoima, ali vrhunac programiranja je sortiranje matrice u C++u. Govorim za informatiku na ETF-u. Naravno pušu se u njedra rješavanjem raznih imaginarnih problema i ostalo. FER je puno bolji od ETF-a.

 

FIT je više orjentisan na IT, učiš programiranje od početka i samih osnova u C++u, kasnije na C# i Javu, pa rade se seminarski radovi iz PeB-a (pricnipi elektronskog poslovanja), gdje morate napraviti poslovnu aplikaciju bilo desktop (.NET ili Java) bilo web (PHP ili ASP.NET, uče se na FIT-u, ASP.NET puno više, čak je jedan ASP.NET MVP predavao). Također puno se radi i na bazama podataka, administriranju sistema, mrežama, a sve to najviše u praksi. One koji se pokažu kao vrlo dobri programeri uzima ih Authority Partners ili Green River, to su velike softverske kuće, i rade za njih. Naravno radi se i na drugim stvarima, kao što sam spomenuo za ETF C++, radi se i ovdje ito u tri predmeta - Uvod u programiranje (same osnove do 1D polja), Programiranje 1 (rekurzija, 2d polja, stringovi, datoteke...) i Programiranje 2 (OOP, klase, nasljeđivanje, generičke klase, polimorfizam...), pa i Algoritmi i strukture podataka gdje se radi ono što tu spada, sortiranje nizova, liste... Sve to u C++u. Matematika je inženjerska (funkcije, limesi, integrali...). Nravno, reporting, statistika, project management, sve je tu. Znači više poslovno orjentisan.

 

Moj izbor je FIT, nije ni on bajan, daleko od toga, niti jedan fakultet ne garantuje posao, ja se više uzdam u samoobrazovanje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.7.2013 13:05 (royalhero).
11 godina
neaktivan
offline
ETF vs. FIT (BIH)

Tnx na info, da znam sta me ceka, upisao sam FIT prosle sedmice :)

 

12 godina
neaktivan
offline
Re: ETF vs. FIT (BIH)
neo.gz kaže...

Tnx na info, da znam sta me ceka, upisao sam FIT prosle sedmice :)

 

Imam negdje syllabus nekih predmeta, pa ću ti poslati na mail, daj mi mail u PP.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice