Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije

poruka: 113
|
čitano: 17.480
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
offline
Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije

Pozdrav Ekipa.
Znam da vam je več pun kufer pojedinaca koji stalno nešto ispituju, ali eto i ja sam jedan od njih, i nadam se da sam došao na pravo mjesto gdje mogu i očekivati pravi odgovor i savjet.

Naime, nakon dugo dugo godina, odlučio sam kupiti novi komp ili poboljšati postoječi, jer mi je "beba" koju imam ušla u pubertet pa odbija poslušnost.
Komp koji imam je star nekih 6 godina, i dosta sam se o njemu brinuo ali zbog svoje financijske konstrukcije koja se urušava zadnjih nekoliko godina nisam imao priliku ulagati u njega.
No dobro, da ne duljim, moja ljubav je grafički dizajn i tome sam se mnogo posvetio, ali moja beba više ne može procesuirati zahtjevne dizajnerske programe pa sam se odlučio za novo računalo ili nadogradnju postoječeg koje bi bilo isključivo za grafiku i dizajn (pošto ne igram igrice jer ne vidim u tome ništa kreativno i konstruktivno).
Znači, potreban mi je malo jači komp koji će bez beda vrtjeti Adobe-ov CS3 fireworks, dreamweaver i photoshop odjednom, pošto mi kod sadašnjeg kompa racimo dolazi do preoptrečenja i pregrijavanja CPUa i grafičke kod spomenutih radnji.

Moja sadašnja konfiguracija je.....

Matična - ASUSTeK - A7V8X

Chipset - VIA KT400

Procesor - AMD Athlon XP 1700+ / 1466 MHz // Socket A

Grafička - ATI Radeon 9200 SE / AGP

(spomenuo sam samo osnovne stvari, ukoliko će biti potrebno istaknuti još nešto, samo recite)

Ako je ova konfiguracija dobra, onda što bi bilo dobro u njoj promjeniti i ako mi možete u grubo, ono od oka reči koliko bi me to izašlo u cjeni konponenta.

 

Mislim ja več otprilike znam što bi trebalo promjeniti i dodati. Za napajanje, memoriju i grafičku sam siguran, to definitivno treba mjenjat, ali imam dilemu oko procesora jer ne znam koji procesor mogu staviti na postoječu matičnu ploču a da mi ne dolazi do konflikta.

Nadam se da mogu poboljšati postojeću konfiguraciju pošto sam pličeg đepa i ne mogu si priuštiti nešto novije, makar ukoliko će biti potrebno zaradit ću za novi komp!



P.S. Volio bi volontirati u servisu za računala jer nemam novaca za skupe tečajeve, a zbilja imam volju naučiti nešto i o tom segmentu (recimo da i znam nešto sitno o hardwearu jer sam postojeći kompjuter složio sam i radi več 6 godina bez problema).

Unaprijed se zahvaljujem na savjetu.
Pozdrav.


free yourself from yourself
 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije

Mislim da ti se više isplati novu konfu kupit, jer ćeš potrošit više love s nadogradnjom, a dobit lošiju stvar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije

Reci koliko novaca možeš dat i mi ćemo ti složiti konfu, jer, kako je Kompotko rekao, nadogradnja se ne isplati.


http://moj-pc.freehostia.com/index.php
 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
RE: Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije

Ovako, za ozbiljan rad na računalu ti ne treba jaka grafička kartica, osim u specifičnim slučajevima (CAD, CAM, igre, ...). Što se tiče obrade grafika, ovdje su ti bitni:

1. Ekran s vjernim prikazom boja (pretpostavljam da već imaš),

2. Precizan miš (u principu kvalitetna periferija),

3. Što više RAM-a,

4. Snažan procesor,

5. Brzi disk.

 

Ako sam nešto pogriješio u redoslijedu, neka mi iskusniji ne zamjere, ali koliko sam do sada vidio, to je otprilike to.

 

Prvi savjet je, naravno, novo računalo. Bilo koja nadogradnja je isključivo na kratki rok i uvijek ćeš završiti sa slabijim i skupljim komponentama.

No, ako si toliko kratak s lovom, možaš pokušati riješiti jači procesor i dodati RAM. A to te dovodi do sljedećih problema - promjena procesora zahtijeva i zamjenu matične ploče, obzirom da je bilo što što možeš upiknuti u tu matičnu jednostavno premalo u smislu nadogradnje. Sljedeće, za video se uvijek preporuča Intelov procesor. Nije isto za grafiku, ali ako već mijenjaš i matičnu, možeš probati ubosti neku 875 ploču s podrškom za Northwood s.478 (manje se grije od Prescotta) s HT-om. SSE instrukcije su ovdje poanta, koje stariji AMD-ovi ne podržavaju (barem ne one naprednije, u smislu profesionalne obrade).  Glupo je to što moraš naći kvalitetnu ploču s podrškom za AGP, još teže je doći do procesora (ja doma imam odličnu ploču, ali mi fali dobar proc, nažalost). Drugi problem je što ne možeš naći podršku za 478 procesore i DDR2 Ram (OK, možda se i može, ali koja je vjerojatnost da ćeš na to naići?) koji je jeftiniji od DDR-a.

 

Kada sve zbrojiš i oduzmeš, puno ti je isplativije novo računalo.

Nadogradnju ploča+proc+RAM možeš obaviti za ~1000 Kn, ali koliko ti se to zaista isplati ovisi o tome koliko si zaista u škripcu.


Pazi, gledam te!
15 godina
neaktivan
offline
Hvala ekipa

Mnogo hvala na savjetu, jedino su mi na ovom forumu odlučili pomoči.

Izgleda da ću morat kupit novi komp jer mi je postoječi zbilja u zadnja dva dana pokazao srednji prst nekoliko puta, za to nisam ni odgovarao na postove.

Htio sam si instalirati Adobe CS3 pa mi se na pola instalacije komp jednostavno ugasio i nisam ga mogao više upaliti.

 

A šta ja znam, kad bi na kredu uzimao novi komp onda bi čak i mogao čopiti konfiguraciju do 7000 kn, tu naravno mislim samo na kutiju jer mi drugo ni nije potrebno (još). Malo sam pročitao specifikaciju svoje matične ploče i uvidio da mi matična podržava Duron do 2.4 GHz+. E sad koliko bi to bilo pametno umetnuti, to ni sam ne znam. Da ono što sam zaboravio spomenuti je da mi ploča ne podržava intelove procesore tako da intel mogu isključiti iz igre.

 

Grafa mora van jer postoječa ima konflikt sa nečim i stvara mi probleme, ili je napajanje u pitanju ili ramovi, zbilja ne znam. Zato bi i volio naučiti više o hardwearu tako da se mogu brinuti o svom kompu.

Ajd složite mi neku konfiguraciju, nadam se da bu u okvirima navedenog iznosa.


free yourself from yourself
 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
RE: Hvala ekipa
Duron-jaaako spor, ne znam jel ga se može i nabaviti. Ne gine ti novi komp sa nekim dual core procesorom.
16 godina
offline
RE: Hvala ekipa

Ufff, volio bi da ti odgovori netko tko se više bavi time, ali u nedostatku boljeg teksta, možda barem potaknem nekoga da izbaci i svoj prijedlog. Obzirom da nisam baš u toku s dostupnošću komponenti po dućanima, niti cijenama, ovaj post temeljim na vrlo kratkom pretraživanju ponude HG-spota. Ako ti to ne paše, imaš www.nabava.net, pa si možeš složiti konfiguraciju iz različitih izvora, ili se odlučiti za neku drugu trgovinu.

 

Dakle, u skladu s onime što sam pisao par postova ranije, smatram da trebaš ići određenim redoslijedom, pri čemu ti je najmanje bitna grafička kartica, a najviše ono što ti osigurava stabilan sistem i ugodan rad (matična i RAM, te periferija - monitor, miš tipkovnica). Krenimo redom:

 

1. Matična ploča - Intel Bad Axe 2 (s. 775) - 1.500 Kn

Ovo je odlična, stabilna ploča, temeljena na Intelovom čipsetu i975, što je svojedobni top čipset. Obzirom na (trenutne) cijene najnovijih ploča, smatram da je ovo bolja opcija od nekih na temelju i35 i sličnih. Ipak, ako želiš uštediti možeš ići i na neku ploču od Abita (sa i975, dvije u ponudi, cijene ~1.000 ili ~1.400 Kn) ili pak Intel na i965 čipsetu.

Načelno, matična ploča ti je temelj dobre konfiguracije i ja tu ne bi štedio.

 

2. Procesor - Intel (nije bitno koji, obzirom na cijenu)

Zašto nije bitno koji procesor? Zato što je ovo stavka na kojoj možeš dosta uštediti. Koliko sam vidio, raspon je od ~300 Kn (dual core Celeron), preko ~800 Kn (C2D proc.), do ~1.500 Kn (najjeftiniji quad core procesor). Izbor je tvoj, naravno prema mogućnostima. Jedino što će se dogoditi sa slabijim procesorom je dulje vrijeme računanja za zahtjevnije operacije, ali ništa što bi trebalo kočiti normalan rad.

 

3. RAM - što više (ciljano 2+2 GB)

Koliko sam vidio, ponuda RAM-a je prebogata, a moje iskustvo preslabo da bi ti preporučio neki točno određeni modul - probaj provjeriti po netu kako se ploča koju odabereš slaže s određenim proizvođačima RAM-a. Iako, zanimljiva mi je bila opcija paketa RAM (mislim 4 GB) + WD 500GB hard za ~1.200 Kn.

 

4. VGA (grafička kartica) - 400 - 600 Kn

Neka prosječna, po mogućnosti s pasivnim hlađenjem i dva DVI porta. Ostalo ti nije bitno. Nemam pojma funkcionira li na novijim karticama modifikacija u FireGL modele, možeš malo potražiti po netu, isplati se za profesionalnu upotrebu. Ako ne funkcionira na novijim čipovima, možeš uvijek uzeti neki stariji za koji si siguran da možeš izvesti modifikaciju. Ako ti se to uopće čini potrebno.

 

Ukupno, za neku osrednju konfiguraciju to bi bilo (redom prema gornjim točkama) 1.500 + 800 + 1.200 + 500 = 4.000 Kn

Pretpostavljam da ostale komponente već imaš - periferiju, hard, monitor, CD/DVD, onboard zvučna, kućište... Ako ne, pojedina stvar (tipa DVD-RW) nije toliko skupa. Možda bi još u cijenu trebalo dodati i kvalitetan hladnjak (~ 200 - 400 Kn), iako je tvornički dovoljan za osnovne potrebe.

 

Najjeftinija solucija koju bi ja u tvom kontekstu mogao predložiti je (opet redom) 1.000 + 300 + 700 + 500 = 2.500 Kn (dual core Celeron, bez harda).

Najskuplja bi pak bila 1.500 + 1.500 + 1.200 + 600 = 4.800 Kn (C2D quad i hard)

 

Kao što vidiš, nije potrebno ići do 7.000 Kn, osim ukoliko ne želiš isti tren dobiti odličnu kofiguraciju koju možeš na brzinu isplatiti s par poslova. Još ako nabaviš preko nečije firme ;)

Ovdje je također bitno reći da su svi ovi savjeti s moje strane izrečeni temeljem pretpostavke da želiš maksimalno sniziti cijenu - sve komponente koje sam naveo su zapravo u startu već pomalo zastarjele (iako kvalitetne i vjerujem dugovječne).

Ako ti je baš frka s cijenom, možeš uzeti dual core Celeron za siću i nadograditi ga kasnije. Sada se postavlja pitanje koliko je takav procesor brži od ovog kojeg trenutno imaš? Iskreno, nemam pojma, za to malo proguglaj po netu ili ti možda netko ovdje odgovori.

 

A jednom kada staviš dobar quad procesor, upikneš još 4 GB RAM-a (ukupno 8), obrada slika će na tom računalu biti mačji kašalj. Samo se nemoj prevariti i čekati do posljednjeg trenutka za moguće nadogradnje, jer će do tada sve ove komponente nestati s tržišta. I uz sve to, naravno, 64-bitni OS, po mogućnosti Vista.

 

Pozdrav i laku noć =)


Pazi, gledam te!
16 godina
neaktivan
offline
Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije

Slažem se s gore navedenim, da nije potrebno ići totalno do te cifre. Jer za profi rad, razlika konfi između 5000 i 7000 je minimalna.

 

Evo moj prijedlog:

 Gigabyte P35-DS3, s775, intel P35+ICH9, FSB 1333/1066/800MHz
579,87Kn

Procesor Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb G0 Procesor Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb G0
1.335,90Kn

4x DDR2 1024Mb ( 1Gb ) PC8500 Kingmax MARS , 1066MHz, KLED48F-A8KI5 DDR2 1024Mb ( 1Gb ) PC8500 Kingmax MARS , 1066MHz, KLED48F-A8KI5
545,20Kn

HDD SAMSUNG SpinPoint T166 320GB 7200rpm 16MB cache Serial ATAII HDD SAMSUNG SpinPoint T166 320GB 7200rpm 16MB cache Serial ATAII
439,99Kn

Thermaltake BigTyp VX, AlCu Cooler, socket 478/775/939/754/A Thermaltake BigTyp VX, AlCu Cooler, socket 478/775/939/754/A
340,75Kn

Napajanje CORSAIR 550W, VX Series CMPSU-550VXEU, 12cm vent., ATX Napajanje CORSAIR 550W, VX Series CMPSU-550VXEU, 12cm vent., ATX
567,91Kn

 

+grafička Sapphire Radeon HD2900 u HG-Spotu koju možeš modat u FireGl, te optički čitač i kučište po izboru.

Navedene komponente su iz ADM-a.

Cijena:3.809,61Kn + HD2900 (1125 kn) + neko kučište i optički čitač, te to ispada otprilike 5500 kn +/-

 

 

Nadam se da sam pomogao.

 

Hrvatski top model by: Štefica Jambrišćak
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2008 11:41 (kompotko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije

Zanimljive konfiguracije, sad sam to copy/past-ao u new text document i krečem u istraživanje povoljnih kredita, hehe.

Cjena koju sam naveo je okvirna, mislim, to je stvarno gornji limit, ne mislim doma imat svemirsku stanicu, makar mi nebi smetalo da je imam, al dobro nečemo sad pretjerivat.

Evo jučer sam baš čopio napajanje i nešto ramova za prvu silu dok ne skupim lovu za novi komp. Ono postoječe napajanje, nisam ni skužio, bilo je karbonizirano ( u doslovnom smislu te rječi ), to je drugo napajanje koje sam uspio spalit, ali ne dodajem tome neku važnost jer je bilo slabo i bilo je sa starog pentuma 3, koje sam umetnuo sile radi! Smijeh

Hvala na uloženom trudu ekipa, čeka vas piva, ukoliko je želite! Osmijeh


free yourself from yourself
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije

Da si bija reka misec dana prije bija bi ti ja poklinija svoju ABITovu plocu sa AMD XP 2500+ procesorom i 1GB memorije... Al jebga, oslo isto u dobrotvorne svrhe.

 

Sta se tice photoshopa, CS, CS2 i CS3 su manje vise isti vrag OSIM ako BAS znas sta radis sa njim, ako si ono kvaziprofesionalac i CS ce ti bit dosta a on siba i na losijim makinjama.

 

A to sta si rekao za 7000 kn mozes uzet sta oces... Uzmi si neki kvad, 2 GB rama i brzi disk, ako se neces igrat onda si uzmi neku karticu sa 512 rama, brzina GPU-a ti i nije toliko bitna i to je to.

 

A to mozes za 4000 kunića uzet, a kamoli za 7. A sa ove tri odi na godisnji negdje :)


I'm going woo woo
 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
RE: Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije

mbo - Gigabyte P35-DS3, s775, intel P35+ICH9, FSB 1333/1066/800MHz
cpu - Procesor Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb G0
ram - DDR2 2048Mb ( 2Gb ) PC6400 Kingmax MARS , 800MHz, CL5 x2
vga - Gigabyte 8800GT , 512Mb GDDR3 256bit, Dual DVI, PCI-X (GV-NX88T5
hdd - HDD Hitachi GST Deskstar P7K500 500 Gb ,Serial ATA II-300 , 7200
psu - Napajanje CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU, 12cm vent.,ATX2
dvd - DVD upisivač Liteon DH-20A4P-06C, 20x , DVD-Dual, black, ATAPI,
cas - Midi tower Chieftec SG-01B, bez napajanja, crno
5.056,63Kn sve iz ADM-a

 

Komentar: Posto radis to sto radis, racunam da ce ti quad Q6600 dobro doci. U principu vrlo vjerojatno bi ti bio dosta E4500 proc. Ako patis na brzinu odvijanja razlicitih procesa u samom radu slobodno uzmi quad koji je dosta jeftin danas. Kaj se graficke tice - netreba ti fire gl kartica niti neki njezin mod jer danas ti itak sva novija grafika radi na drukcijem principu i samo u ekstremno profi poslovima se moze vidjeti razlika između neke fire gl ili quadro graficke kartice i obicne gamerske vga koja ima spec kao ova 8800GT. Veci hard uvjek dobro dođe. Napajanje ti je od corsaira 450 W VX sasvim dovoljno (cak i previse). Cijelu konfu sam sklepal na brzinu i mozda ima nepotrenbnih komponenti unutra koje vec imas.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2008 11:27 (elvis again).
15 godina
neaktivan
offline
Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije

Intel Core 2 Quad Q9450, 4×2.66GHz, 1333MHz, 775-pin, 12MB, tray 2605 kn Ve-mil

Gigabyte P35-DS3, s775, intel P35+ICH9, FSB 1333/1066/800MHz 580 kn Adm

4x DDR2 1024Mb ( 1Gb ) PC8500 Kingmax MARS , 1066MHz 545 kn

HDD Hitachi GST Deskstar P7K500 500 Gb ,Serial ATA II-300 , 7200 555 kn

DVD upisivač Liteon LH-20A4H, 20x , Lightscribe DVD-Dual, crni 170 kn

Napajanje Thermaltake Toughpower 600W,crno,EPS,ATX 2.2,4×12V 600 kn

5055 kn bez grafe

+ grafa:

Gigabyte Radeon HD 3870 512MB DDR3,256bit, DVI-I / D-sub / HDTV 960 kn=6391 kn s kucistem

ili

Gigabyte 8800GT , 256Mb GDDR3 256bit, Dual DVI, PCI-X (GV-NX88T2 1125 kn= 6556 kn s kucistem

 

A da nije mozda malo prejako napajanje?

Molio bih komentare vezane za ovu konfu

Mislim da bi moglo ici i sa Corsairom x450W

Sve je iz www.adm.hr 

Osim proca on je iz http://www.ve-mil.hr/

EDIT:+ ovo kuciste APLUS Monolith II, crno, bez PS 376 kn

 

 

 

 

 

 

Nadam se da nitko nema isti avatar kao ja..ako ima sry nisam znao
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2008 16:59 (Superbeast).
 
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije

pozz svima

 

ovako mislim ulozit u komp do 7500 kuna pa me zanima ja sam napravio neki komp pa mi recite kaj ne valja da promjenim i jer se moze kaj jeftinije nac da isto pase

 

 

chieftec gamer tower GX-01B,bez PS,crno,USB,Fire wire,audio,1x8 cm blue red fan, 1x12cm fan                            575 kuna


MB Gigabyte EP-45-DQ6,s775,iP45,DDR II,SATA II,RAID,FW,GLAN                                                                1.559 kuna


Inter Core 2 Quad Q6600 BOX,4x2,4 GHz,1066Mhz,775-pin,8MB                                                                        1.365 kuna


HDD HITACHI HDP725050GLA360 500GB SATA-300,7200rpm,16MB                                                           418 kuna


DDR2 2GB PC8500 (1066Mhz),Buffalo FireStix                                                                                            858 kuna {dva komada}


Sapphire Radeon HD4870 1GB DDR5,PCIE,TVout,DVI                                                                                 2.099 kuna


Chieftec power supply 650W Turbo Series,Cable managment,4x12V,Active PFC,14 cm fan                        769 kuna


Thermaltake CL-P0456,Big Typ 14Pro,ALCu Cooler,scK AM2/775/939/754/A,1000-1600rpm,16-24 dBA  499 kuna

 

 

                                                                                                                                                                     ukupno 8.142 kuna

 

 

evo jer mi mozete rec jer se da kaj promjenit da cjena padne na 7,500 kuna i jer bolje 4x 1 GB RAM-a il 2x 2GB i za napajanje jer treba jace i jer moze malo losiji hladnjak pa mi recite uzimo sam iz vemila ---- al di god da nadete recite mi kaj je bolje

 

 

samo kuciste i komponente   ne mislim clockat kako je sada tako neka bude i za igrice najavise

 

 

 

 

antonio
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2009 11:34 (opasni toni).
 
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
RE: Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije
opasni toni kaže...

pozz svima

 

ovako mislim ulozit u komp do 7500 kuna pa me zanima ja sam napravio neki komp pa mi recite jer sve ok ili kaj ne valja da promjenim i jer se moze kaj jeftinije nac da isto pase

  Pa aj napiši to što si ti složio. I u tih 7500 ide monitor ili ne? Misliš li clockati? Namjena kompa?
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
15 godina
neaktivan
offline
RE: Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije

evo pogledaj uredio sam

antonio
16 godina
neaktivan
offline
RE: Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije
opasni toni kaže...

...

 

 Ak već daješ toliko love za proc i matičnu, idi na Phenom II.
Dakle:
CPU - AMD Phenom II 940/920 - 2100/1800kn
MBO - Gigabyte MA770-DS3 - 550kn
HDD - WD 640GB - 480kn
RAM - 2x2GB Kingmax @ 800/1066MHz - 300kn
GPU - Sapphire HD4870 512MB - 1800kn
PSU - Chieftec 550W - 550kn
CPU cooler - Xigmatek HDT S1283 - 280kn

Prođeš puno jeftinije, a dobiješ čak i bolju konfiguraciju.

Pozdrav ;)
15 godina
neaktivan
offline
RE: Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije

ok tnx al jer bolje 4x 1GB ram i kaj nije bolja graficka da ima 1 GB a ne 512mb

 

 

 

 

i kaze mi frenda da mi mozda nece biti dosta 650 W napajanje jer kada dobim kutiju sa svjetlima iz nutra i hladnaci i to sve

 

antonio
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2009 11:11 (opasni toni).
15 godina
neaktivan
offline
RE: Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije
opasni toni kaže...

...

 

  Kao prvo matična po 1600 kn, a ne misliš clockat??? Onda si stvarno lud. Ništa preko EP45-DS3 stvarno nema smisla... A ja bih ti za te novce također preporučio Phenoma II... Stavi matičnu Gigabyte 790X-DS4 i Phenom II 940... Ako ne clockaš, RAM-e uzmi 800MHz Kingmaxe, 2×2GB...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
15 godina
neaktivan
offline
RE: Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije

ok i to je bolje od moje konf za igranje

antonio
15 godina
neaktivan
offline
Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije

matična gigabyte 790x ds4 oko 700kn

procesor amd phenom II 940 2100kn

grafička sapphire hd4870 1gb oko 2200kn

optički pioneer 216dbk 190kn

kućište neko od 500kn,sam izaberi

napajanje chieftec 650w turbo series 750kn

ram 2x2 gb kingmax 1066mhz 350kn

hard wd 640gb,po mogućnosti 32mb cache,ali ja bi rađe išao na nove seagate 7200.12 serije 500 ili 640gb po mogućnosti 32mb cache - to dođe oko 500kn

sveukupno oko 7000kn a po meni dosta bolja konfa od one tvoje gore.

 

Core 2 Quad Q6600, Gigabyte radeon HD4870, 4Gb DDR2 Kingmax 1066MHz, Gigabyte EP45 DS3, OCZ StealthXstream 600w, Pioneer 216D, Antec Three hundred, Seagate Baracuda 500Gb 32Mb cache, Samsung T220
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
RE: Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije

aha

antonio
15 godina
neaktivan
offline
Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije

pozz

 

 

da vas pitam jer znate di bi se najjeftinije kupili koji djelovi jer mislim sam slagat komp

 

sto predlazete di da se kupe pojedini djelovi

 

npr. hg spot,feniks,vemil....

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
RE: Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije

sory!

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2009 20:30 (Buhaha).
15 godina
neaktivan
offline
RE: Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije
StormZg kaže...

matična gigabyte 790x ds4 oko 700kn

procesor amd phenom II 940 2100kn

grafička sapphire hd4870 1gb oko 2200kn

optički pioneer 216dbk 190kn

kućište neko od 500kn,sam izaberi

napajanje chieftec 650w turbo series 750kn

ram 2x2 gb kingmax 1066mhz 350kn

hard wd 640gb,po mogućnosti 32mb cache,ali ja bi rađe išao na nove seagate 7200.12 serije 500 ili 640gb po mogućnosti 32mb cache - to dođe oko 500kn

sveukupno oko 7000kn a po meni dosta bolja konfa od one tvoje gore.

 

 uzmi ovo,najbolje je samo uzmi napajanje corsair tx650 W
amd duron 800 mhz,320 mb RAM,nvidia mx/mx 400-vrti crysis i GTA 4 max grafika sa 30-35 fps-naravno na YOUTUBE
16 godina
neaktivan
offline
RE: Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije
kompotko kaže...

 

 Ak već daješ toliko love za proc i matičnu, idi na Phenom II.
Dakle:
CPU - AMD Phenom II 940/920 - 2100/1800kn
MBO - Gigabyte MA770-DS3 - 550kn
HDD - WD 640GB - 480kn
RAM - 2x2GB Kingmax @ 800/1066MHz - 300kn
GPU - Sapphire HD4870 512MB - 1800kn
PSU - Chieftec 550W - 550kn
CPU cooler - Xigmatek HDT S1283 - 280kn

Prođeš puno jeftinije, a dobiješ čak i bolju konfiguraciju.

Pozdrav ;)
Sused kaže...
opasni toni kaže...

...

 

  Kao prvo matična po 1600 kn, a ne misliš clockat??? Onda si stvarno lud. Ništa preko EP45-DS3 stvarno nema smisla... A ja bih ti za te novce također preporučio Phenoma II... Stavi matičnu Gigabyte 790X-DS4 i Phenom II 940... Ako ne clockaš, RAM-e uzmi 800MHz Kingmaxe, 2×2GB...
pod009 kaže...
StormZg kaže...

matična gigabyte 790x ds4 oko 700kn

procesor amd phenom II 940 2100kn

grafička sapphire hd4870 1gb oko 2200kn

optički pioneer 216dbk 190kn

kućište neko od 500kn,sam izaberi

napajanje chieftec 650w turbo series 750kn

ram 2x2 gb kingmax 1066mhz 350kn

hard wd 640gb,po mogućnosti 32mb cache,ali ja bi rađe išao na nove seagate 7200.12 serije 500 ili 640gb po mogućnosti 32mb cache - to dođe oko 500kn

sveukupno oko 7000kn a po meni dosta bolja konfa od one tvoje gore.

 

 uzmi ovo,najbolje je samo uzmi napajanje corsair tx650 W
 Sorry, ali prokleta sam cjepidlaka i ne podnašam kad se netko kiti tuđim perjem.

P.S. IMHO ovaj Chieftec je bolji.
15 godina
neaktivan
offline
RE: Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije

hehe

15 godina
offline
Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije

Vidim nitko te jos nije pitao, kakav imas monitor?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
RE: Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije
StormZg kaže...

matična gigabyte 790x ds4 oko 700kn

procesor amd phenom II 940 2100kn

grafička sapphire hd4870 1gb oko 2200kn

optički pioneer 216dbk 190kn

kućište neko od 500kn,sam izaberi

napajanje chieftec 650w turbo series 750kn

ram 2x2 gb kingmax 1066mhz 350kn

hard wd 640gb,po mogućnosti 32mb cache,ali ja bi rađe išao na nove seagate 7200.12 serije 500 ili 640gb po mogućnosti 32mb cache - to dođe oko 500kn

sveukupno oko 7000kn a po meni dosta bolja konfa od one tvoje gore.

 

 Ja bih rekao da je ova maticna 10x bolja uz tog phenoma.

Bolje uzeti 2xhd4850 ili 2xhd4830, razlika izmedu hd48701GB i 512MB je premala da bi tih 2200kn bilo opravdano.
Ja bih rekao da je CORSAIR TX650W bolji od Chiefteka zbog single rail-a i 5god garancije.

I cijene su nesto nize od ovih sto si napisao. 790x nije 700 vec 600kn, x4 940 nekosta 2100 vec 2000kn itd.
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz / HD4870 2D(250,237)- 3D(800,781) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN,e-mail- drazen016@net.hr Windows 7 x86
15 godina
protjeran
offline
Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije

to staro što imaš daj ima valjda neko ko nema nikakav komp a ta stara kanta bi mu dobro došla za pisanje MSN

evo da ti slozin nešto prosjećno za te tvoje crtaće programe pa ajmo redon

 

MB-Gigabite EP-45-ud3R   -1049kn

 

PROC- Intel Quad Q8200 4×2.33Ghz,1333Mhz-1389kn

 

RAM DDr2 OCZ 2×1GB kit (1200Mhz)-399kn

 

Grafa GF 9800GTX+512MB 1419kn

 

Dual DVI (Dual Link) HDTV/S-Video HDMI (w/ Adapter)

 

 

 HDD_HDT725032VLA 360GB×2 komada 344kn tako da moš napravit raid polje i onda to leta brze nego sto si navika naravno triba znat napravit raid sistem ali za grafićare to je odlićna stvar

 

OCZ power supply StealthXStream 500W -453Kn

 

eto to bi tribalo zadovoljit i ozbiljne grafićare samo neznan kakav monitor imaš jer ovakva kofa je već slozena na 26 inćnom monitoru a mlada dama je oduševljena brzinom a ti eventualno moš dodat još rama i kućište po zelji pozdrav

MB-Gigabyte-EP35-DS3P-Q9450 4×2.66-Crosair Dominator 4×1GB DDR-2,1066Mhz-HDD-2×SAGATE 31000340as 2×1-TB-plus vanjski hd Maxstor-500gb NVIDIJA GF 8800 Gts 512-Thermaltake W0131R,850W-Samsung T220P 1920×1200,ful HD Revoltec tipkovnica miš-Predator gejmer laser 3300dpi kućište HELLGATE-3000
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
RE: Malo pitanje u vezi poboljšanja konfiguracije
giga kaže...

to staro što imaš daj ima valjda neko ko nema nikakav komp a ta stara kanta bi mu dobro došla za pisanje MSN

evo da ti slozin nešto prosjećno za te tvoje crtaće programe pa ajmo redon

 

MB-Gigabite EP-45-ud3R   -1049kn

 

PROC- Intel Quad Q8200 4×2.33Ghz,1333Mhz-1389kn

 

RAM DDr2 OCZ 2×1GB kit (1200Mhz)-399kn

 

Grafa GF 9800GTX+512MB 1419kn

 

Dual DVI (Dual Link) HDTV/S-Video HDMI (w/ Adapter)

 

 

 HDD_HDT725032VLA 360GB×2 komada 344kn tako da moš napravit raid polje i onda to leta brze nego sto si navika naravno triba znat napravit raid sistem ali za grafićare to je odlićna stvar

 

OCZ power supply StealthXStream 500W -453Kn

 

eto to bi tribalo zadovoljit i ozbiljne grafićare samo neznan kakav monitor imaš jer ovakva kofa je već slozena na 26 inćnom monitoru a mlada dama je oduševljena brzinom a ti eventualno moš dodat još rama i kućište po zelji pozdrav

 umjesto ovog quada stavi Q6600 (isto quad ali po meni bolji), umjesto 9800 GTX+ stavi HD 4870 koja jede ovu...po meni mislim da ti RAID nije potreban...uzmi WD 640 gb
Q6600 @ 3.0 GHZ, 1.28V 2x2 GB Redline Mushkin 1000 mhz (5-5-5@15) Gainward HD 4870 512 MB Western Digital Caviar 640 GB Fortron 650w Spire Fourier IV
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice