Zvjezdice - statusi na forumu

poruka: 2
|
čitano: 31.419
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
moderator
offline
Zvjezdice - statusi na forumu

Maksimalno se može imati pet zvjezdica, s time da ne morate imati niti jednu. Osim "punih" zvjezdica, možete imati i "šuplje", koje možemo računati kao "pola zvjezdice".

Drugim riječima, postoji jedanaest rangova koje možete imati - nula, pola, jedan, jedan i pol... pa sve to punih pet zvjezdica.

Svi moderatori automatski imaju pet zvjezdica.

Izračun zvjezdica temelji se na složenoj formuli koja uključuje, no nije limitirana na broj postova i tema, koliko ste dugo na forumu, reakcije drugih korisnika o vama i još ponešto. Neke od spomenutih stvari vrijede jako malo, neke puno, a neke čak mogu i negativno utjecati na status. Točni omjeri sastojaka, naravno, ostaju redakcijskom tajnom kako bismo izbjegli namjerno nabijanje statusa, iako je to trenutno zbog velikog broja parametara praktički nemoguće.

Uz sve to, broj zvjezdica je relativan u odnosu na ostale korisnike, a zarađene zvjezdice nisu vječne - s vremenom i/ili lošim ponašanjem zvjezdice možete i izgubiti.

Statusi se obračunavaju u nepravilnim vremenskim razmacima (sat, dan, dva, pet...) - dakle, vaše radnje neće instantno utjecati na broj zvjezdica u vašem profilu, a moguće je da će i sama formula s vremenom trpjeti manje promjene i tuniranja.

I na kraju, konkretno - Kako zaraditi zvjezdice?
Biti pristojan i kulturan, poštivati pravila, pisati suvislo, pomagati drugima, redovito posjećivati forum... i doći će same po sebi.

To i jest ideja - da zvjezdice "prepoznaju" kvalitetne forumaše.

Uživajte!

Domagoj
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.6.2010 11:22 (Domagoj).
 
115 35 hvala 103
16 godina
moderator
offline
Zvjezdice - statusi na forumu

Evo još nekoliko odgovora na česta pitanja i dvojbe oko zvjezdica:

 

  1. Nitko ne uklanja niti dodjeljuje zvjezdice. Stvar ide automatski. Čak štoviše, niti ne može se ručno. Sukladno tome, nema vas tko što obavještavati o uklonjenoj ili dobivenoj zvjezdici.
  2. Formula za zvjezdice je tajna zato da ne bi bilo naštimavanja.
  3. Formula je komplicirana. Nije linearna, nije simetrična, ovisi o akterima i o trenutku, i nema šanse da ju itko pogodi ili izračuna čak i da ima sve potrebne varijable.
  4. Formula se povremeno mijenja. Zadržavamo pravo to učiniti kada i kako smatramo potrebnim.
  5. Vaš rang ovisi o rangovima drugih. Ako je najbolji na forumu (izuzevši moderatore) dobio dodatne bodove (nekome pomogao, recimo), onda se granica za broj zvjezdica pomiče. Kao u školi - ako je maksimalan broj bodova 100, onda za dvojku treba 50 bodova. Ako je maksimalan broj bodova porastao na 110, onda za dvojku treba 55, i ako ste imali cijelo vrijeme 52 boda, onda ste dobili ocjenu (zvjezdicu) manje, iako niste ništa napravili.
  6. Svi novoregistrirani korisnici dobiju pola zvjezdice na poklon za dobrodošlicu.
  7. Zvjezdice se rekalkuliraju u prosjeku jednom u 24 sata, iako to nije pravilo. Dakle, sve što napravite neće odmah isti tren utjecati na broj zvjezdica. Sukladno tome spamer ne može odmah izgubiti zvjezdicu, kao niti netko tko je napisao korisnu poruku ne može istu odmah dobiti.
  8. Ako još netko otvori novu temu u stilu "zašto sam izgubio zvjezdicu" dobit će crveni karton pa ćemo vidjeti koliko će ga to zvjezdica koštati. Takvih tema već ima valjda deset, i isto toliko ih je previše.
Domagoj
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.8.2009 9:10 (Domagoj).
 
156 39 hvala 122
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice