Molim savjet vezano za internet stranicu

poruka: 4
|
čitano: 1.398
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
offline
Molim savjet vezano za internet stranicu

Evo ovako...probat ću što kraće.Već godinama radim u turizmu i imam agenciju koja se uglavnom bavim posredništvom u privatnom smještaju.Posao ide,ali me oduvijek muči moja stranica i moji programeri.Prvi koje sam uzeo su mi napravili sučelje gdje sam ja u bekendu mogao sve više manje sam uređivati bez nekog prevelikog poznavanja programiranja.Problem je bio kao i uvijek u podršci koja je bila nikakva kada sam platio stranicu.Plačao sam ja i održavanje,ali to su sve bile muke Isusove.Onda je prošlo par godina i odlučim ja promijeniti programera.Naravno ovaj kaže čudno je to sve napravljeno i zastarjelo.Napravit ću ti ja kompletno novu stranicu koja će biti moderna i google friendly i bla,bla,bla.Lakše će mi biti i koštat će te isto,a najmodernije.I ok,napravio on to,ali podrška kasnije opet ista.Nema vremena,odselio, ne mogu ga uhvatiti ni za glavu ni za rep.E sad, iz razgovora sa drugima a i iz vlastitog iskustva znam da su svi takvi.Razmišljam se,otiči ću na tečaj i polako učiti,znam trebat će mi par godina,ali barem znam šta radim,i ako ne valja sam sam si kriv.Moje pitanje glasi,šta mi vi savjetujete?Ne mogu izdvajati masne pare mjesečno za održavanje te iste stranice,jer sam mali igrač i sam sam u tome,te ne ostvarujem neke enormne zarade, ali moram imati internet stranicu i želim se truditi i napredovati.Dali riskirati vrijeme i uložiti u sebe i znanje,ili slučajno postoji netko tko ima volje biti uz mene svakih par dana pola sata - sat i odrađivati probleme za neku normalnu sumu mjesečno?Molim vas bez soljenja pameti.Ako imate kakav pamet savjet,dajte.U protivnom bolje šutite.Hvala dobrim ljudima unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Molim savjet vezano za internet stranicu

Nema tu nekakvog soljenja pameti. Ulaganje u znanje nije nikakav rizik, mozes samo dobiti. Mozda ces dobiti hrpetinu savjeta da krenes s osnovama html programiranja. Malo po malo. I to je ok. Ali ja bi  ti preporucil ako nisi bas jako zahtjevan (znaci ne treba ti stranica tipa nekakvog zesceg web porrtala), da probas vec nesto gotovoG tipa Joomla, Wordpress i slicno. Kao sto rekoh, sve je gotovo, brzo se nauci, lako dodaje sadrzaj, sam si svoja podrska. Pogledaj si malo o tome pa reci kaj mislis.

Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
offline
Molim savjet vezano za internet stranicu

Kao što je rekao kolega. Probaj wordpress i joomlu. Imaš hrpu tutoriala, pluginova, templatea na netu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
online
Molim savjet vezano za internet stranicu

Možda je sad prekasno za ovaj savet, ali trebalo je da ti bude jedan od zahteva da stranica bude tako napravljena da neko osnovno dodavanje ili menjanje sadržaja možeš sam da obaviš (dodavanje teksta i slika, održavanje slobodnih i zauzetih termina...), a da održavanje plaćaš ne po principu mesečne pretplate, nego po tiketu (dakle, kad ima posla, plaćaš po nekoj dogovorenoj tarifi, a kad nema, ništa). Eventualno, ako plaćaš mesečno održavanje, da se dogovori koliko čovek-dana ti za taj iznos dobijaš, ali je teško realno proceniti koliko od tog vremena bi oni stvarno radili za tebe, a koliko za nekog drugog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice