Seagate NAS

poruka: 2
|
čitano: 389
|
moderatori: DrNasty, Danny_HR, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
offline
Seagate NAS

Imam problem s diskom, ali nisam 100% siguran da je do diska. Radi se o Seagate Central NAS-u s jednim diskom. Prvo sam primjetio da nedavno skinuti video fileovi imaju artefakte, pa sam testirao checksum i ispalo je da stvarno ima oštećenja. Stari fileovi koji su na disku ne pokazuju probleme (primjerice, arhiva od par GB se uredno može ekstraktirati bez CRC errora), pa sumnjam da je problem u pisanju na disk. SMART ne pokazuje ništa pametno, a prije zamjene NAS-a bih volio testirati ostale potencijalne probleme, prvenstveno da ne bi pri kopiranju podataka na novi NAS dobio nove errore.

 

Pretpostavljam da sami prijenos preko mreže ne bi smio unijeti problem, ali RAM na računalu bi mogao, kao i onaj na NAS-u. Što bi još bilo dobro testirati i postoji li neki alat za dijagnostiku mrežnog diska?

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Seagate NAS
Izgleda da je ipak bilo do rama (čisto za buduću referencu). Jedan modul je krepao, greška samo na jednoj adresi u jednom testu i to isključivo kad su oba modula u računalu (pa gataj koji je). Na kraju je overvolt pokazao koji je modul jer se greška pri overvoltu javlja i kad je modul sam u računalu (vjerojatno je temperatura u igri - kad su oba, teže se hladi).
Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice