1080p na zidu

poruka: 11
|
čitano: 6.087
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
offline
1080p na zidu

Zaboravite na 50+ inčne plazme i LCD LED-ove – maksimalni užitak u projekciji slike možete ostvariti samo na zidu uz pomoć 1080p projektora. Dobro došli u kućno kino, u pravom smislu tih riječi.

 

Za potpuno uživanje u HD rezoluciji 1080p (1920 × 1080) morate imati sliku jako velike dijagonale, a Epson EH-TW3200 projektor je ultimativni dokaz – tek kada sliku razvučete preko čitavog zida možete u potpunosti sagledati dubinu detalja koje pruža najveća HD video rezolucija.

Iako na kutiji i svim materijalima vezanim za TW3200 projektor stoji naljepnica HD Ready, što podrazumijeva 720p, a ne nužno i 1080p, ovo je Full HD projektor čiji je LCD čip u stanju prikazati sve tačke rezolucije 1920 x 1080.

 

Da stvari budu još čudnije, Epson ga ne postavlja u Home Theatre segment, nego u – pazite sad – gaming projektore. Da, ovo je projektor kojeg je proizvođač stvorio za igranje. Da li je potrebno naglasiti da se radi o ultimativnom iskustvu (Eyefinity...šta!?)? Probali smo ga sa nekoliko PC igara (Crysis, Dirt 2 i Starcraft 2) i rezultat je fenomenalan, ako izuzmemo bolove u vratu od pomjeranja glave, jer je teško jednim pogledom obuhvatiti sliku. Auto simulacije su možda najbolji izbor za igranje na zidu, pa ako ste ljubitelj ove vrste igara, znate za šta vam treba sljedeći kredit.

 

Da se radi o moćnom projektoru, jasno je na prvi pogled iz njegovih dimenzija – do sada na testu nismo imali model ovako velikih fizičkih dimenzija. Srećom, napor kojeg ćete uložiti u njegov transport i postavljanje višestruko će se isplatiti.

Postavljanje je olakšano mehanizmom za pomjeranje optičke leće, pa je sliku moguće pomjeriti za 96% vertikalno i 47% horizontalno. Inače, ona omogućava projekciju sa vrlo kratkih udaljenosti, pa sliku dijagonale 100 inča (2,5 m) možete dobiti sa udaljenosti od zida od svega tri metra. Maksimalna veličina slike je 300 inča (7 metara i 62 centimetra), ali, da budemo iskreni, nismo imali toliki zid da to probamo.

Od konektora, na zadnjoj strani treba izdvojiti dva HDMI porta, te eventualno komponentni, dok je korištenje S-Video i kompozitnih video ulaza ravno zločinu, zbog lošeg kvaliteta signala. Daljinski upravljač je u skladu sa ostatkom dizajna – jedan od najvećih koje smo vidjeli, ali je istovremeno i jednostavan za korištenje. Tipke se mogu osvijetliti, što je zgodno za projekcije u mraku. Treba obratiti pažnju da projektor nema zvučnike, što je opravdano – ulaganje u ovakav projektor bez kvalitetnog zvučnog sistema je potpuno besmisleno. Parametri slike koji se mogu podešavati su brojni. Moguće je detaljno podešavati toplinu boja po Kelvinovoj skali i gammu, postoji tzv. skin tone podešavanje, podešavanje po RGB i RGBCMY elementima te niz standardnih podešavanja vezanih za kontrast, osvijetljenost i sl. Postoji ukupno pet već podešenih kolornih modova – Dynamic, Living room, Natural, Cinema i x.v.Color. Najinteresantnije su Dynamic i Cinema. Dynamic će osvijetljenost slike podići na maksimum, pa će slika biti pristojna i na dnevnom svjetlu – 1800 ANSI lumena je dovoljno da detalji budu vidljivi i bez zamračivanja, mada je mrak još uvijek najbolji prijatelj projektora. Cinema podešavanje uključuje Eco način rada, pa će projektor postati skoro nečujan, te će isključiti opciju Auto-Iris (automatsko podešavanje osvijetljenosti slike). Na ovaj način će se dobiti uvjerljiv prikaz crne boje, ključna osobina kvalitetne video projekcije. Projektor podržava i x.v. Color (xvYCC ili Extended-gamut YCC), ako imate hardver koji ga podržava – PlayStation 3 ili novije grafičke kartice. Izvan Eco načina rada projektor nije pretjerano glasan, što je vjerovatno posljedica velikog kućišta, pa je to još jedan plus za kvalitetno uživanje u projekciji. Epson EH-TW3200 koristi 3LCD tehnologiju, pa nema za DLP projektore karakterističnog “duga efekta” na ivicama kontrastnih površina. Reprodukcija boja je izvrsna, pa u mračnoj prostoriji efekat imerzije postaje daleko izraženiji nego kod danas popularnih 3D televizora. Veličina slike po nama lako pobjeđuje kvazi 3D efekte kojima nas proizvođači mame na kupovinu novog TV-a. Pogled na cijenu otkriva veliku brojku, ali treba znati da ovaj Epsonov model važi za jedan od najjeftinijih u klasi. Nažalost, cijena HD projekcije nije mala, ali je zato i vrijednost koju dobivate za novac velika. Na kraju krajeva, HD projektor nije oprema za siromašne.

Svojstva

 

Izvor: pronasao sam na netu, neki momci su testirali i napravili review

 

 

 

PozZ!

EPSON 1080p EPSON 1080p
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 23:31 (Almin94).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
1080p na zidu

A kolka je cjena?

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan. Ako se netko potrudi da ti da odgovor na pitanje, pa bar mu možeš stisnuti HVALA.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
1080p na zidu

Cijena je 1600 dolara ili 8400 kn :)

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
offline
1080p na zidu

Čak nije ni skup s obzirom na to što i koliko nudi... hmmm... ništa, kad dobijem na Lotu, ovo si uzimam. {#}

Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
1080p na zidu

moj optoma HD 70 radi posao :D

ovaj za 1,600 dolara je bagatela ako ima 1080p....

 

ja veci uzitak nikad nisam imao kod gledanja bilo cega... samo me sad muci da sam ovisan od HD filmovima i divx vise ne skidam :D a to traje godinama :p

sinoc ne znam zasto sam gledao robin hooda na projektoru jer je shit i u divx :P

 

ali igrat se :D ufff...

 

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
1080p na zidu

da da, zaboravio sam napisati, cijena se krece oko 8500kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
1080p na zidu

Dobra stvarčica ali ovo mi smrdi na nekakvu reklamu.. 

a.k.a. T R 1 P L 3 X /// Prava internet zarada - http://bux.ratovi.net/?r=tripleks667 // odesk.com //
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
offline
1080p na zidu

zarulje za projektor su skupe,treba kupiti led projektor sa duzim vremenom trajanja zarulja

1 R34LLY L0V3 T0 R1D3 MY 81K3!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
1080p na zidu

evo nekoliko videa projektora, pogledajte

ima i jedan gameplay - grand turismo 5 i jos neka igra

 

 

 

 

Vrbaa'''
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
1080p na zidu

 

i drugi dio

 

 

ja sam to poslao na bug video al nisu htili stavit {#}

GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
1080p na zidu

Ovo mi je san da jednog dana imam HD projektor u svoja 4 zida, naravno sa prikladnim surround zvukom - 7.1 ili 10.1, šta već bude{#}

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice