Laptop Windows 10 spajanje sa mobitelom bluetothom

poruka: 3
|
čitano: 1.563
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
offline
Laptop Windows 10 spajanje sa mobitelom bluetothom

Pozdrav!

 

Trebao bi pomoc oko jedne stvari pa ako mi nesto moze pomoci, dal je moguce laptop sa windows 10 koji ima na sebi bluetoth povezati bluetoth sa android mobitelom galaxy s10 tako da se zaslon ekrana mobitela prenese na zaslon laptopa.  Dal je to moguce, i jel potreban nekakav softwer za to.

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Laptop Windows 10 spajanje sa mobitelom blueto

-sve je software.. + malo žica i plastike što čini hardware :)

-da, uvjek je potreban neki soft, za sve što radi neki chip-cpu-računalo-mob..

-imaš dva odgovora, da i ne. Da, može se sve.. sve je mreža, BT je jedna vrsta mreže, ima mana ali sve je moguće. Ne (ne tako kako zamišljaš).

-npr bilo koji soft za remote kao VNC-TeamView.. i bilo koja mreža, ali video traži brzinu (puno više podataka nego npr audio, kao što je film veći nego pjesma.. koja je mali dio video filea).

-umejsto BT imaš wlan-wireless, bt je ograničen, nesiguran i nedovoljne brzine. Wlan može, kao što surfaš..

-na obje strane mora biti neki komunikacijski soft-protokol, zajednički, client-server. Server je onaj koji daje resurs, sliku.. client je onaj koji to prima-vidi-krositi..

-nešto treće je npr spojiti mobitel kroz mHDMI na tv-monitor kao PC.. ako mobitel (ili bilo koji uređaj, tablet, laptop itd..) ima npr vga-dvi-hdmi-dp.. scart i sl. tad je ekran samo ekran, ne neki os-soft.

-osim što s obje strane za spoj-komunikaciju moraš imati odgovarajući soft, treba ga i podesiti, npr dozvoliti pristup, ponekad i rootati da bi se to omogućilo ako nije već predviđeno.. mobitel nije pc, ne nudi sve što može nuditi pc-os-win-lin-mac.. ali teoretski je to ''isto'' pa postoje i verzije koje to pokušavaju spojiti kao što je i čitava MSova igra s win8-metro/modern UIjem ciljala na mobilen korisnike (ali im biz s mobitelima nije uspio).

 

da/ne.. osvisi što želiš, što misliš da možeš-trebaš.. može se svašta, ali film-reklama nije ono što dobiješ u RL.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
offline
Laptop Windows 10 spajanje sa mobitelom bluetothom

Galaxy S10 ti ima Samsung Dex, spojiš mobitel preko usbc - hdmi kabela (ili uzmeš hdmi i kabel + adapter usbc na hdmi) i na monitoru dobiješ desktop sučelje i pristup cijelom mobu. Možeš koristiti aplikacije, muzika, video, slike, što god hoćeš. Ekran mobitela koristiš kao tipkovnicu i touchpad. 

 

Bluetooth je, kao što kolega iznad reče, prespor za slanje videa, pa je onda bolja opcija preko wifi-a.

 

 

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2019 15:26 (Stoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice