Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

poruka: 1.242
|
čitano: 178.389
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
offline
Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Dimension & weight

137x62x9,9mm(L x B x H)
158g (with batterie)
Color
grey
Display
4.7 Inch IPS 1280*720pixels
Camera
Back camera 8.0 Megapixel Auto focus CMOS 2. generation
Front camera 1.3 Megapixel
LED flash
Other properties: of zero shutter delay, face recognition,
high dynamic range (HDR), the gyroscope to assist in focusing,
Hand-held Twilight image stabilization, real-time filter
Sensors
Support Gravity Sensor, Proximity Sensor, Light Sensor, Magnetic sensor
Networks
GSM/GPRS/EDGE/WCDMA HSPA
WiFi IEEE 802-11b/g
WiFi Direct
Support Bluetooth v4.0 & Bluetooth HID
GSM Frequencies 850/900/1800/1900MHZ WCDMA(UMTS) 850/900/2100MHz
Call double-grain noise reduction
Navigation
Built-in GPS, AGPS
OS / Language
MIUI V5 + Android OS v4.2
English
Multi-Media
Audio player
AMR ,MP3, WMA, WAV, MIDI and etc
Video player
WMV, ASF, MP4, 3GP, 3G2, M4V, AVI full screen play
Image format
JPG,BMP,PNG and GIF
Sound Recorder, Video Recorder, Image Viewer,
CPU / GPU und Memory
Processors MTK MT6589T Quad Core 1.5GHz
GPU Imagination PowerVR SGX544
4GB internl memory + 1GB RAM
Card Extend: Support TF card up to 32GB extended

SIM Card
Dual sim card
2x Regular SIM Card
Battery capacity
2000 mAh Lithium-ionen battery

 

 

Dugo dugo vremena sam trazio dobar dual sim mobitel za curu, jer radi prirode njenog posla, imala je do sada dva mobitela.. I kada sam vidio da ce na trziste izaci Xiaomi Hongmi WCDMA 3G verzija, znao sam da je to to jer sam joj mobitel trazio kao da sebi trazim. Iako me u startu sekiralo a sta ako ovo, a sta ako ono, a sta ako bude opet nesto jeftino kinesko.. Kad je cura vidjela slike, zaljubila se u njega na prvu, sto na izgled sto na "unikatnost" jer rijetko tko jos posjeduje navedeni mobitel.. (Cak stovise, imam osjecaj da joj je drazi mobitel nego ja trenutno {#})

 

Narucio sam ga s webshopa AndroidFiguren.de. Trgovina je locirana u Njemačkoj, paket je došao bez ikakvog dodatnog placanja PDV-a i ostalih dađbina našoj državi.. Račun uredno naljepljen na kutiju, u njemu svi potrebni podatci, kao sto su serijski broj i IMEI broj, te je ujedno i račun garancija. Garancija na mobitel je 24 mj, u slucaju bilo kakvog kvara šalje se u Njemačku, sve o njihovom trošku, tako su mi barem rekli kada sa ih pitao sta u slucaju za reklamacijom.

Markus i supruga mu Monika, ako sam dobro sve povezao s stranice MIUI-Germany su izuzetno susretljivi, i u najkracem mogucem roku su odgovarali na sve moje upite, bez ikakvih problema se sproazumjevaju na engleskom..

Zadnje ali ne i najmanje važno je cijena i dostava. Mobitel me izasao 1350 kn s poštarinom, placeno preko paypala, i uredno sam primio na mail broj za pracenje kada je paket poslan. Od uplate do slanja je prošlo dva dana, a do mene je paket putovao 15 dana radi sve ove silne gužve u poštanskom prometu sad uoci ovih blagdana.

 

Mobitel kada je stigao, na prvu ŠOK! Završna obrada je na zavidnom nivou, neki puno skuplji mobiteli mu mogu pozavidjeti, u ruci leži savršeno, što velicinom, sto tezinom, ma sve sve sve rijeci pohvale samo za mobitel, jos se nemogu oteti dojmu da je toliko savrsen za tako malo novaca.. (jos ce ispasti da ih reklamiram za neku proviziju :D ) 

Također sam nakon flashanja multilanguage MIUI-a odmah odvrdio Antutu da vidim sto li ce lijepoga izbaciti, i rezultat nije nimalo loš za sve stock bez imalo cackanja po tweaksima.. Slike od Antutu-a u prilogu naravno..

 

 

Oduvjek sam bio fanatik za MIUI-em od prvog kontakta s njim na SGS2-ci, kada mi je kolega forumaš sudy_freak preporucio njegovu deviaciju WIUI, tako de ja ovo bilo pravo malo novo iskustvo sto se tice korištenja MIUI-a..

 

Mobitel dolazi s najnovijim MIUI-em V5 1.0, koji je na prvu ruku pomalo "zastario" s obzirom da je vani V5 5.0, i ima samo mogucnost biranja kineskog i engleskog jezika. Pretrpan je kineskim aplikacijama i ne postoji mogucnost instalacije gapps-a bez nekog dodatnog cackanja po njemu.. I naravno kako mi vrag nije dao mira, unutar 20 min koliko sam cackao po mobitelu, on je vec bio spojen na laptop i u fazi root-anja..

 

Sam postupak s svim potrebnim linkovima imate OVDJE, sve sto je potrebno pratiti uputstvo i ne moze se nista zeznuti.. Jedina stvar na koju treba obratiti pažnju je model uređaja, postoji TD-SCDMA verzija koja je namjenjena za kinesko tržište i prilagođena njihovoj mreži, kod nas bi radilo samo 2G, i WCDMA verzija za europsko tržište koja ima i mogucnost normalnog korištenja 3G mreže kod nas..

 

Na mobitel sam flashao zadnji stable multilanguage MIUI V5 5.0 verziju, link za tu verziju se nalazi OVDJE. Ono što u gore spomenutoj temi nije naglašeno je to da stable 5.0 nije moguce root-at klasicnim putem nakon flashanja, nego je potrebno prilikom flashanja dok ste jos u CWM-u flashati OVAJ root file, i nakon restarta ce te imati pristup svim ovlastima..

Znaci, postupak sve kao i u uputstvu, ali u recovery mode jednom kad udjete, prvo wipe data, cache, i dalvink cache, flash zip from sd card, tu odaberete ROM, i iza toga ponoviti postupak i flashati root.zip file, i restart i to je to..

 

Ukoliko netko zezne nesto priliko flashanja, nestane IMEI mozda ili nesto trece, OVDJE imate turtorial kako ga vratiti na stock firmware.. Postupak dize telefon iz mrtvih sta god da se dogodi, da krivo napravite.. I naravno opet bitna stvar, treba paziti prilikom skidanja firmwarea, za koju verziju skidate, TD ili WCDMA!

 

p.s. Za bilo kakve nastale probleme prilikom flashanja i cackanja po mobu nisam odgovoran, sve radite na vlastitu odgovornost, ovo tu je cisto da olaksam sadasnjim i buducim vlasnicima mogucnost potpunog dozivljaja mobitela.. :)

 

Mobitel radi perfektno, ni trunke laga nema, sve aplikacije otvara izuzetno brzo sto je i najbitnije, i veliki plus dajem malom notifikacijskom svijetlu ispod home kapacitivne tipke, te se boje mogu mjenjati u 7-8 razlicitih tonova, ovisno za cega se odlucite da ce vam za koju obavjest biti koja boja..

Jedini minus je to što mobitel zapravo dolazi samo s USB kablom, adapter za punjenje daje webshop gratis ovisno o mjestu isporuke radi i "struji" koja je u zemlji u koju ga dostavljaju, niti slusalica niti iceg drugog nema u paketu..

 

 

Za sva ostala pitanja sobodno nek pita koga sto zanima, i naravno, slike govore više od 1000 rijeci.. :)

 

 

EDIT: Kako se unazad recimo 15 dana na trzistu pojavio i Xiaomi Hongmi 1S (kodno ime Armani) sa Snapdragon SOC-om, sto nekima dodatno komplicira snalazenje, kolega forumas Pasko505 posjeduje navedeni 1S, i na forumu je napisao kratki tutorial za sve one kojima je potreban root, te na koji nacin ga odraditi sto bez bolnije.. Sve sto radite, radite na vlastitu odgovornost, metoda je isprobana, potvđeno je od strane više korisnika da radi bez greške.


Tutorial mozete procitati u OVOM postu. 

 

Kako Pasko505 posjeduje oba uređaja, njegov mali usporedni test (Antututuut) Xiaomi Hongmi s MTK-om i Xiaomi Hongmi 1S (aka Armani) s Snapdragonom mozete pogledati na

linku.

 

 

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2014 15:06 (majdo).
Moj PC  
21 2 hvala 15
8 godina
offline
Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Sto se tice same kamere, citao sam negdje da je kamera identicna onoj na Galaxy-u S3, je ili nije neznam, prosudite sami, stavit cu i video na youtube, kratku snimku cisto da se vidi kvaliteta kamere..

 

 

Tu su i linkovi u full velicini, jer ovaj bugov uploader inace uvijek smanji drasticno kvalitetu slike.. 

 

1. slika, 2. slika, 3. slika, 4. slika, 5. slika

 

 

 

Obicna dnevna Obicna dnevna
HDR dnevna HDR dnevna
Potpuni mrak + blic Potpuni mrak + blic
Obicna nocna Obicna nocna
HDR nocna HDR nocna
Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 1:09 (majdo).
Moj PC  
9 1 hvala 7
8 godina
offline
Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Sto se tice samog trajanja baterije, e to je ono gdje mobitel dolazi do punog izražaja.. Moram priznati da me cak i sokiralo sve ovo.. Unutra su dvije kartice, obje aktivne, wlan upaljen citavo vrijeme, sinkronizacija dva maila.. Radni dan je bio, sveukupno cirka oko 60-tak poziva je cura imala, 40-tak poruka, plus whatsapp, facebook i igrice candy saga i pet saga, i sve to je rezultiralo nevjerojatnim screen on vremenom od skoro 7 sati..

 

Ovih dana ce biti i screenshotovi koristenja baterije bez minute paljenja wlana, samo 3G.. 

Screen ON - 6h 55min Screen ON - 6h 55min
Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 1:09 (majdo).
Moj PC  
6 1 hvala 2
7 godina
offline
Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Mobitel je žestoko "pišanje"! Jedva čekam da moj primjerak stigne na adresu..

 

Još jednom prilikom ti se zahvaljujem na informacijama gdje da ga kupim.

 

 

I naravno, hvala na reviewu, nadam se da će drugima pomoći da se odluče za ovaj uređaj.

 

 

 

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 1:57 (assassin.st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review
majdo kaže...

Sto se tice samog trajanja baterije, e to je ono gdje mobitel dolazi do punog izražaja.. Moram priznati da me cak i sokiralo sve ovo.. Unutra su dvije kartice, obje aktivne, wlan upaljen citavo vrijeme, sinkronizacija dva maila.. Radni dan je bio, sveukupno cirka oko 60-tak poziva je cura imala, 40-tak poruka, plus whatsapp, facebook i igrice candy saga i pet saga, i sve to je rezultiralo nevjerojatnim screen on vremenom od skoro 7 sati..

 

Ovih dana ce biti i screenshotovi koristenja baterije bez minute paljenja wlana, samo 3G.. 

wow 7 sati on-screen :O
moj sensation najviše 3 sata izdrži, stvarno impresivno 

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation
11 godina
offline
Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Super

Molim te daj mi samo reci dali su mu home i ostale tipke osjetljene. I kako radi gps?

Hvala!

[M|C] jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 9:07 (red_bull).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Odličan revijev, sve si ljepo objasnio {#}

 

Samo me zanima 3 stvari

  1.  Kakav je signal, čitam da na nekim kinezima hoče da prekine čak i pozive?
  2.  Razmišljao sam da uzmem Lenovo P780 koji ima 4000 mAh, i  na njemu znam da nema brige oko baterije (ali on je daleko iznad mojeg buđeta 1300 kn+PDV), sada kada sam vidio da it imaš sedam sati "on scren", ovaj mobitel mi je pao za oko, sada me zanima dali bi on mogao da svira 10-12 sati glazbe preko slušalica, prema tvom iskustvu dali bi toliko modao da svira, pošto nije problem da se svako veče stavlja na punjač samo da izdrži cijeli dan korištenja.
  3. koristio bi 2 SIM kartice dali bi to uticalo dosta na trajanje baterije, koliko ti SIM kartica imaš u mobitelu?

 

Hvala na pomoči.

 

Dali je ovo dobra ponuda, to je nekih 1030 kn+PDV, to se nekako može progurati.

 

A gledam na onoj stranici što si ti postavio, tamo košta 200 eura, što je za 250 kn više nego kada se naruči sa ove stranice.

 

Hvala na pomoči {#}

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 22:27 (ivan262).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
offline
Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Tamo odakle je on naručio ispadne 175€ na kraju, probaj napraviti account, dakle s dostavom oko 1350kn.

 

Imaš garanciju u njihovom web shopu, stigne brže i nema carine.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review
red_bull kaže...

Super

Molim te daj mi samo reci dali su mu home i ostale tipke osjetljene. I kako radi gps?

Hvala!

 

Nisu, ali dok nisi pitao na to nisam ni obracao pozornost.. Gps sutra nabacim test, na wifi-u locka bez problema 6 satelita minimalno dok sam u kuci..

 

ivan262 kaže...

Odličan revijev, sve si ljepo objasnio {#}

 

Samo me zanima 3 stvari

  1.  Kakav je signal, čitam da na nekim kinezima hoče da prekine čak i pozive?
  2.  Razmišljao sam da uzmem Lenovo P780 koji ima 4000 mAh, i  na njemu znam da nema brige oko baterije (ali on je daleko iznad mojeg buđeta 1300 kn+PDV), sada kada sam vidio da it imaš sedam sati "on scren", ovaj mobitel mi je pao za oko, sada me zanima dali bi on mogao da svira 10-12 sati glazbe preko slušalica, prema tvom iskustvu dali bi toliko modao da svira, pošto nije problem da se svako veče stavlja na punjač samo da izdrži cijeli dan korištenja.
  3. koristio bi 2 SIM kartice dali bi to uticalo dosta na trajanje baterije, koliko ti SIM kartica imaš u mobitelu?

 

Hvala na pomoči.

 

Dali je ovo dobra ponuda, to je nekih 1030 kn+PDV, to se nekako može progurati.

 

A gledam na onoj stranici što si ti postavio, tamo košta 200 eura, što je za 250 kn više nego kada se naruči sa ove stranice.

 

Hvala na pomoči {#}

 

Mislim da se ne isplati zivcirati s tim hoce li proci bez carine ili ne, kad je ovo provjereno.. +siguran si 1000% da ce ti stici orginal Hongmi, a ne neka kopija.. (ima i toga, na miui.de sam vidio da se par likova zali da su na ovim kineskim stranicama kupili Xiaomi uredjaje pa dobili kopije)
Registriraj se na stranici, i stavi u kosaricu mobitel, pa idi na checkout.. Vjeruj mi, iznenadit ces se s cijenom.. {#}

Cijena s dostavom je cca 1350 kn, provjereno, a i evo kolega assassin.st je također narucio mob s navedene stranice, i njega je izasao oko 1350 kn kako je vec i napisao umjesto prvotnih 1620 kn koliko pokazuje dok nisi registrirani clan.. 

 

 

Sto se baterije tice, evo slike od danas, mislim da slike govore vise od 10000 rijeci! {#}

 

Nema gubljenja signala usred poziva, na kartici na kojoj je podatkovna mreza aktivirana, nekad bude mrvu slabiji signal jer trazi 3G cijelo vrijeme, na drugoj s koje ide vecina poziva je signal pun max.. U mobitelu su od prvog trenutka kad sam ga poklonio curi dvije kartice, privatna T-mobile i poslovna VIP, na privatnoj je 3G, preko njega salje SMS poruke, na poslovnoj dnevno ima 60-80 poziva.. Ona koristi mob prvenstveno poslovno, pa tek onda privatno.. I stvarno nikakvih nikakvih problema nema.. Nista po tweaks-ima nije cackano, samo je flashan stable multilanguage V5 5.0, sa pripadajucim kernelom.. Nista drugo nije mjenjano.. Jedini bug koji ima, je taj da facebook messenger ima problem s push notifikacijama kad netko posalje por.. Sto po meni i nije problem, jos bolje, nek se odvikava od fejsa.. {#} (vjerujem da ce to biti ispravljeno u iducem stable release-u)

A sto se tice slusanja glazbe ja sam uvjeren da bi bez problema mogao raditi i duze od toga koliko ti zelis, samo naravno pod uvjetom da player ne draina bateriju dodatno.. Jos nije slusala glazbu na njemu ni nista, tako da ovo je trenutno samo nagađanje, ali uzme li se u obzir trajanje baterije od 1 dana i par sati, i da je ostalo jos 14% i screen on time od skoro 8h, mislim da je jasno sve..

Uvjeren sam da nema nijedan drugi dual sim mobitel, sve serijski na njemu bez cackanja po tweaksima, s obadvije aktivne kartice i baterijom od 2000mAh da moze ovoliko dugo izdrzati i ovakav screen on time imati.. 


 

Kako god okrenes, bilo tko da kupi navedeni uređaj, mislim da je WIN-WIN kombinacija, jer po meni je Xiaomi napravio brutalnu mašinu za malo novaca.. 

Screen ON time brutalnih 7h i 47 min Screen ON time brutalnih 7h i 47 min
Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 2:42 (majdo).
9 godina
neaktivan
offline
Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Zanimljivo SOT vrijeme.Ja i frend takodjer posjedujemo identican mob, fleshan takodjer na MIUI V5 5.0, samo kod nas je SOT vrijeme puno krače.Kod mene je jedna SIM kartica, uključen konstantno Wi-Fi, 3G, sinkronizacija 3 mail računa, whatsapp, facebook, twitter, oko sat vremena razgovora, dobijem SOT cca. max 4h, ukoliko bih zaigrao pola sata PvZ 2, SOT pada ispod 3h.Frend sa ukljucene 2 SIM kartice ima još manji SOT od mene.I još jedna stvar kod mene, nakon instalacije cca 20 appova, na mobitelu se pojavljuje lag, koji se najviše primjeti kod skrolanja po izbornicima, a povremeno je prisutan i kod surfanja, tjekom skrolanja i zumiranja.

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Kod nje isto konstantno Wi-Fi upaljen, 3G, sinkronizacija 1 racuna, whatsapp, cca 6o-tak poziva minimalno tokom dana dok joj svi radnici jave radna vremena, plus igranje igrica, cackanje i dopisivanje samnom na whatsappu, i rezultat je tu.. Tako da neznam kako je kod vas dvojice tako malo screen on time.. 

 

Evo ovo je pocetak od sad zadnjih SS od koristenja baterije koje sam nocas stavio, 30% za 3 sata, ali ekran je gorio skoro cijelo vrijeme, igrala je igrice preko 2 i pol sata.. Sto po meni nije lose..

 

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
9 godina
offline
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

meni nije jasno kako je "Screen" na samo 1% a na "Android system" ide 85% ako pogledas "Battery use" ...

po tome ispada da je ekran najmanji potrosac, a zapravo je najveci...

8 godina
offline
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

To je dobri stari svima poznati AOS bug koji je na stable v5 5.0 nenormalan kako citam i okolo po njemackom i engleskom MIUI forumu.. Vjerujem da njega nema u toj mjeri da bih baterija sigurno jos koji sat duze trajala.. Al unatoc njemu po meni je ovo i vise nego impresivno trajanje baterije.. 

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
8 godina
offline
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review
red_bull kaže...

 I kako radi gps?

 

 

Vani s podatkovnom vezom upaljenom ga je lockao za manje od 15 sec.. 

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
10 godina
offline
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review
majdo kaže...

Kod nje isto konstantno Wi-Fi upaljen, 3G, sinkronizacija 1 racuna, whatsapp, cca 6o-tak poziva minimalno tokom dana dok joj svi radnici jave radna vremena, plus igranje igrica, cackanje i dopisivanje samnom na whatsappu, i rezultat je tu.. Tako da neznam kako je kod vas dvojice tako malo screen on time.. 

 

Evo ovo je pocetak od sad zadnjih SS od koristenja baterije koje sam nocas stavio, 30% za 3 sata, ali ekran je gorio skoro cijelo vrijeme, igrala je igrice preko 2 i pol sata.. Sto po meni nije lose..

 

Ok hvala, na opsežnim odgovorima, vidjet ču na stranici, nije mi jasno zašto su dali da je skuplje dok nisi ulogiran nego kada jesi.

 

Opet mi je čudno, takva odlična baterija, kolege sa foruma kažu da njima manje radi.

 

Kako je je, hvala na odgovorima {#}

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
8 godina
offline
Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Evo i trajanje baterije bez minute upaljenog Wi-Fi-a.. Sve je islo preko 3G-a, sve skidanje podataka, azuriranja i sve, rezultat nesto malo manji screen on time ima, odnosno nesto krace je baterija trajala.. Ali i dalje vise nego prihvatljivo.. 

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 22:29 (majdo).
Moj PC  
2 0 hvala 2
5 godina
neaktivan
offline
Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Hi Friends,

 

first of all I want to say thank you for the very nice test from our Hong Mi we offer.

 

Maybe someone has any questions to us. Sadly we can´t speak hrvatski, but I hope english is also fine for you. We will use google translate to understand if someone from you can´t talk english.

 

At the moment we´re out of stock with the Hong Mis but we already ordered new ones. I think they will be shipped out in China in the middle of next week. If you want to have a Hong Mi you also can now place an order and you´ll get one from the next shipment.

 

Have a nice day to all

 

Markus

maker from the biggest Android Fanstore in Europe
 
13 1 hvala 6
11 godina
offline
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Ja ne vidim tolike prednosti ovog Hongmija. Jedina je što podržava sav naš 3G ali to radi i recimo ZTE v967s koji košta 146$.

Na minidealu je oko 190$ http://www.minideal.net/xiaomi-hongmi-smartphone-android-4-2-mtk6589t-1-5ghz-dual-sim-with-4-7-inch-ips-capacitive.html

Što je ok cijena, ali za običan MTK mobitel s prosječnom baterijom, ekranom i kamerom se može naći i više. Nema gorilla ekran i LED notifikacije što bi bio plus.

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
8 godina
offline
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Misljenje je subjektivno, i stvar je svakoga ponaosob, tema je napravljena da netko koga zanima doticni mob ima priliku procitati sve o njemu i vidjeti iz prve ruke dojmove, i koristenje i trajanje baterije istoga.


Koje je fora kupiti na mindeal-u mob bez garancije, koji kosta 1120 kn, i velika vjerovatnost da ce ti naplatiti PDV jer stize iz Kine.

Ovako mob platis 1350 kn, stigne ti direktno iz Njemacke, i nema dodatne naplate PDV-a niti ostalih dodatnih troskova, i imas garanciju 24 mjeseca, te je kod tebe unutar tjedan dana od naruđbe ako imaju na stanju. Upravo je i to jedan od razloga zasto je tema napravljena, jer mobiteli stizu direktno iz Njemacke, s provjerenog webshopa i nemas nikakve bojazni da ces dobiti neku kopiju ili nesto podvaljeno.

 

Nema gorilla ekran, stavis foliju i miran si. I ima LED notifikacije, da si procitao sve vidio bih da je i to spomenuto da ima.. 

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
11 godina
offline
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Zar nema Gorilla 2 glass i 3G samo na 2100 (stvar MTK SoC)? Specifikacija

 

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 15:31 (Bura).
8 godina
offline
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Za gorillu ne mogu tvrditi, ne znam a i nisam isprobavao grebati, folija je odmah stavljena na ekran..

A sto se tice 3g-a, radi i na 900/2100, Tele2 kartica u 3G slotu je radila bez problema za probu interneta..

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 15:28 (majdo).
7 godina
offline
Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Ag008 kaže...

Ja ne vidim tolike prednosti ovog Hongmija. Jedina je što podržava sav naš 3G ali to radi i recimo ZTE v967s koji košta 146$.

Na minidealu je oko 190$  http://www.minideal.net/xiaomi-hongmi-smartphone-android-4-2-mtk6589t-1-5ghz-dual-sim-with-4-7-inch-ips-capacitive.html

Što je ok cijena, ali za običan MTK mobitel s prosječnom baterijom, ekranom i kamerom se može naći i više. Nema gorilla ekran i LED notifikacije što bi bio plus.

Ima Gorilla Glass 2 i podržava frekvencije 3G na 900 i 2100MHz. Također, ima LED notifikacije, tako da mi uopće nije jasno zašto govoriš ako nisi informiran.

 

I dodatno, kamera je neusporedivo bolja od onih koje većinom trpaju u kineske mobitele (ona od 8MP koja ima interpolaciju na 13MP), čak sam čitao da je ista kao kod S3.

 

 

Dakle, jedina prednost koju si naveo je manja cijena, a mislim da normalan signal, bolja kamera i bolja zaštita stakle, plus što se radi o kvalitenoj marki opravdava razliku u cijeni od mobitela koje propagiraš. S obzirom da mu je u Kini cijena oko 140$, a potražnja za njim uzrokuje ovoliku razliku kada web shopovi prodaju u inozemstvo, pitam se zašto s drugim kineskim mobitelima nije isti slučaj.

 

 

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 15:37 (assassin.st).
Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina
offline
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

A baš sam mislio predložit kuharski test. {#}

 

Tele2 podržava 2100 MHz u gradovima. Ako ti se da provjeri s GSM Signal Monitor app.

 

Podržava li simultano korišenje oba sima tj. dobija li pozivatelj zauzeće kada zove na broj u 2. simu dok se na 1. koristi data promet (problem kod nekih MTK dual sim).

7 godina
offline
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review
Bura kaže...

A baš sam mislio predložit kuharski test. {#}

 

Tele2 podržava 2100 MHz u gradovima. Ako ti se da provjeri s GSM Signal Monitor app.

 

Podržava li simultano korišenje oba sima tj. dobija li pozivatelj zauzeće kada zove na broj u 2. simu dok se na 1. koristi data promet (problem kod nekih MTK dual sim).

  Probaj se maknuti van grada pa gledaj koliko ćeš vremena biti dostupan i sa kvalitetnim signalom, 3G neću niti spominjati, ako ti mob ne koristi 900MHz 3G.

 

Ne podržava dual active opciju, kao ni 90% (ako ne i više) dual sim mobitela i to nije problem MTK procesora, tako je bez obzira na chipset. Treba u tom slučaju ugraditi 2 različita radio chipa, to ćeš rijetko vidjeti i kod poznatih proizvođača (Samsung, Sony, HTC...). Ovo što ti spominješ normalno da podržava.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 15:42 (assassin.st).
8 godina
offline
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review
Bura kaže...

A baš sam mislio predložit kuharski test. {#}

 

Tele2 podržava 2100 MHz u gradovima. Ako ti se da provjeri s GSM Signal Monitor app.

 

Podržava li simultano korišenje oba sima tj. dobija li pozivatelj zauzeće kada zove na broj u 2. simu dok se na 1. koristi data promet (problem kod nekih MTK dual sim).

 

Kada budem u prilici odradim i to pa tu objavim SS..

 

Dok koristis net na prvoj kartici a na drugu te se zove, poziv uredno je prosljeđen veza se prekida i mobitel zvoni.. Za vrijeme trajanja poziva na jednoj od kartica, recimo prvoj, i netko te zove na drugu javlja mu zauzece.. Dual stand-by mobitel je, nije nazalost dual active..

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
11 godina
offline
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Assasin znam za active dual sim, no ovo što je majdo potvrdio me zanimalo. Neki imaju problema i s time, koliko sam čitao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 15:48 (Bura).
9 godina
offline
Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Koliko je slobodne memorije za instalaciju aplikacija na uredjaju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
offline
Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Pozdrav!

Izgleda da ga nema (neko vrijeme) na AndroidFiguren.de. Mob mi se svidio na prvi pogled i želio bi ga naručiti. Znate li neki drugi pouzdan "web-shop" s kojeg možemo naručiti? 
Našao sam na http://www.pandawill.com/xiaomi-hongmi-smartphone-mtk6589t-15ghz-wcdma-3g-gps-47-inch-ips-hd-screen-otg-grey-p83031.html. Sad me zanima jel tko kupovao kod njih (ima li loših iskustava) i koliko moram platiti carinu ako naručim od ovih? 

Unaprijed hvala. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
offline
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review
simons kaže...

Pozdrav!

Izgleda da ga nema (neko vrijeme) na AndroidFiguren.de. Mob mi se svidio na prvi pogled i želio bi ga naručiti. Znate li neki drugi pouzdan "web-shop" s kojeg možemo naručiti? 
Našao sam na  http://www.pandawill.com/xiaomi-hongmi-smartphone-mtk6589t-15ghz-wcdma-3g-gps-47-inch-ips-hd-screen-otg-grey-p83031.html. Sad me zanima jel tko kupovao kod njih (ima li loših iskustava) i koliko moram platiti carinu ako naručim od ovih? 

Unaprijed hvala.

  Ja sam ga kupio s tog web shopa prošli četvrtak (iako je i tada nije bio in stock). Kontaktirao sam ih, i rečeno mi je da pošiljka stiže sljedeći tjedan, tako je i bilo, stigli su prije 2 dana i odmah su poslali jedan primjerak meni.

 

Koliko sam vidio, izgleda da čitavu zalihu rasprodaju prije nego stigne pa ne stoji ni u jednom trenutku "in stock". Najbolje ih kontaktirati i pitati.

 

Po meni, ušteda od 100kn koju imaš kada naručiš s kinsekih stranica se ne isplati ako uzmeš u obzir da je puno lakše poslati na garanciju u Njemačku i da puno manje čekaš.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 17:36 (assassin.st).
9 godina
offline
Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Damn.. 

Baš prije neki dan naručim iNew V3 i vidim da je izašlo ovo čudo. Čak mi se i malo više sviđa.. {#} Valjda nisam puno pogriješio..

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice