Dyson patentirao nosivi pročistač zraka

Inovativna britanska kompanija Dyson, poznata po neobičnim tehnološkim rješenjima, planira proizvoditi uređaje za čišćenje zraka koji se nose poput slušalica

Sandro Vrbanus subota, 10. studenog 2018. u 14:00

Britanska kompanija Dyson, poznata po svojim neobičnim usisavačima i ventilatorima bez lopatica, prošle je godine najavila kako radi na "potpuno drugačijem" električnom automobilu, a sada se doznalo za još jedan inovativan i neobičan projekt iz njihovih laboratorija. Britanskom patentnom uredu su, naime, predali patent kojim žele zaštititi ideju osobnog pročistača zraka koji se nalazi u nosivom uređaju, poput slušalica.

Dyson je prošle godine na tržište već izbacio pročistač zraka ugrađen u njihov poznati ventilator koji istovremeno može osvježavati ili grijati zrak, te ga pročišćavati. Tržište mobilnih pročistača zraka posebno je aktivno u smogom zagađenim dijelovima Azije pa Dyson vjerojatno planira nove, nosive uređaje za pročišćavanje zraka koje njihov korisnik diše, prvo prodavati upravo tamo.

Za sada je poznato tek kako se radi o patentu, a iz Dysona se službeno nisu oglasili o planovima i razvoju ovog proizvoda. Špekulira se i o tome kako bi uz pročišćavanje zraka ovaj gadget služio i poput običnih slušalica.