Huawei patentirao okvir pametnog sata osjetljiv na dodir

Huawei je patentirao novu tehnologiju koja obuhvaća okvir pametnih satova koji je osjetljiv na dodir, podijeljen je na osam zona koje omogućuju izvođenje različitih funkcija

Matija Pavlić subota, 13. siječnja 2018. u 20:59

Prema pisanju nizozemskog portala LetsGoDigital, tvrtka Huawei je pri Međunarodnoj organizaciji za intelektualno vlasništvo patentirala novu tehnologiju okvira na pametnim satovima koji su osjetljivi na dodir. Prema dostupnom dokumentu koji se odnosi na patent, okvir pametnog sata bit će podijeljen na osam različitih zona koje mogu poslužiti za aktiviranje različitih naredbi (ovisno o kombinacijama u kojima se te zone koriste).

Na taj način korisnici budućih Huaweijevih pametnih satova svoje će uređaje moći kontrolirati ne samo putem fizičkih gumbi i ekrana na dodir već i preko spomenutih osam simetričnih zona smještenih oko samog zaslona. Pomoću okvira korisnici će moći izvoditi operacije kao što je zumiranje, funkcionalnosti klikanja i one slične force touchu.

Tehnologija će funkcionirati neovisno o materijalu od kojeg je pametni sat (čelik, plastika, aluminij i keramika) izgrađen kao i o njegovom remenu (guma i koža). Također, tehnologija je prilagođena i ljevacima i dešnjacima. Ostaje vidjeti hoće li Huawei predstaviti ovu tehnologiju skupa sa svojim Watch satom treće generacije koji bi trebao biti predstavljen na predstojećem MWC-u u Barceloni.

Napomena: U prvotnoj verziji teksta autor je nenamjerno izostavio izvor vijesti o patentu tvrtke Huawei koji je u novoj verziji dodan (nizozemski portal LetsGoDigital)