Samsung DeX Pad - nešto staro, nešto novo

Evan Blass je otkrio kako će ovogodišnji Galaxyji umjesto Dex Stationa dobiti Dex Pad koji će tvrtkine buduće flagshipe držati u praktičnijem, horizontalnom položaju

Stjepan Bilić ponedjeljak, 12. veljače 2018. u 06:55

Ove godine Samsungovi novi mobiteli iz serije Galaxy dobit će i novi dock – DeX Pad. Kao što je vidljivo iz priloženih fotografija (rendera), novi modeli Samsungovih flagshipa moći će se koristiti u praktičnijem, horizontalnom položaju.

DeX Pad u odnosu na DeX Station donosi par izmjena kako u dizajnerskom tako i u tehnološkom dijelu. Budući se Galaxy S9 i Galaxy S9+ neće priključivati okomito kao njihovi prethodnici već horizontalno, time će se osigurati dodatna stabilnost uređaja.

Zatim, Samsung je ove godine odlučio odbaciti LAN port, ali je zadržao USB i HDMI portove. DeX Pad će tako sudeći prema fotografijama imati dva USB Type-C porta (jedan služi za povezivanje mobitela, a drugi za napajanje), dva USB Type-A porta te jedan HDMI port za spajanje monitora. Oko sredine uređaja nalazi se rešetka za protok zraka kako se tijekom rada mobitel ne bi pregrijao.

Fotografije su otkrile kako bi mobiteli Galaxy S9 i Galaxy S9+ mogli također biti opremljeni sa 3,5-milimetarskim audio portom poput još uvijek aktualnih prethodnika – Galaxy S8 i Galaxy S8+.