Samsung Galaxy Watch ipak s predinstaliranim Tizenom

Unatoč glasinama, idući Samsungov pametni sat Galaxy Watch neće biti baziran na Wear OS-u već na četvrtoj inačici operativnog sustava Tizen koja između ostalog donosi i podršku za Bixby asistenta

Matija Pavlić četvrtak, 19. srpnja 2018. u 06:00

Prijašnje glasine kako će Samsung predstaviti model Galaxy Watcha s predinstaliranim operativnim sustavom Wear OS čini se ipak nisu bile točne.

Prema novim informacijama koje donosi internetska stranica SamMobile, čini se kako će idući Galaxy Watch ipak doći s predinstaliranim Samsungovim vlastitim operativnim sustavom Tizen.

Konkretno radi se o inačici Tizen 4.0 koja bi trebala donijeti integraciju sa Samsungovim virtualnim pomoćnikom Bixbyjem te određene nove API-je za upravljanje uređajem pomoću glasa, što bi Samsungov pametni sat trebalo učiniti konkurentnijim u odnosu na Appleove i Google Wear pametne satove.

Spominju se i neke nove fitness funkcionalnosti te nove aplikacije za zdravlje korisnika. Prema aktualnim glasinama Samsung bi novi Galaxy Watch trebao službeno predstaviti 9. kolovoza zajedno s novim Galaxy Note 9 phabletom.