Snapdragon Wear 3100 s opcijom praćenja pokreta očiju

Internetska stranica WinFuture navodi detalje o Snapdragon Wear 3100 čipu za mobilne uređaje koji priprema tvrtka Qualcomm, a jedna od novosti koju donosi je i mogućnost praćenja očiju korisnika

Matija Pavlić nedjelja, 13. svibnja 2018. u 13:00

Internetska stranica WinFuture navodi glasine o novom čipu namijenjenom nosivim uređajima koji priprema tvrtka Qualcomm. Spomenuti čip trebao bi na jesen naslijediti još uvijek aktualni Snapdragon Wear 2100.

Ključne novine koje donosi čip Snapdragon Wear 3100 bit će mogućnost praćenja očiju korisnika, što znači mogućnost da se u budućnosti na tržištu pojave uređaji bazirani na poboljšanoj stvarnosti koji u sebi sadrže ovaj čip (nešto poput Google Glass pametnih naočala).

Snapdragon Wear 3100 posjeduje mogućnost praćenja položaja zjenice oka i rožnice uz podršku za kamere koje okidaju 120 sličica u sekundi bez prevelikog opterećenja na sam uređaj i njegovu bateriju, s obzirom da za ovu zadaću koristi samo 36 MIPS-a (milijun instrukcija u sekundi).

Sam čip baziran je na ARM Cortex-A7 arhitekturi (MSM8909W) s Adreno 304 grafikom, a tu je i novi sustav upravljanja energijom. Spominje se i podrška za Googleov Wear OS, LTE i WLAN mreže te Bluetooth.