TalkBand B5 moći će se koristiti i sa starijim Android i iOS uređajima

Huawei nije baš najbolje organizirao svoju PR službu, osim što je prije vremena otkrio specifikacije mobitela Nova 3, isto je učinio i sa pametnom narukvicom TalkBand B5

Stjepan Bilić četvrtak, 12. srpnja 2018. u 12:00

Huawei osim što je preuranjeno otkrio specifikacije mobitela Nova 3, isto je učinio i sa svojom novom pametnom narukvicom – TalkBand B5. Naime, specifikacije su postale poznate za oba uređaja i do tjedan dana ranije zahvaljujući otvaranju prednarudžbi putem internetske stranice vmall.com.

Uz od ranije poznate podatke o narukvici TalkBand B5 sada je poznato i to kako ju je proizvođač opremio sa 1,13-inčnim AMOLED zaslonom u boji, razlučivosti 300 x 160 točaka koji je od mogućih oštećenja zaštićen sa 2.5D staklom. Također je poznato kako ovaj model ima i ugrađen senzor čija je zadaća doznati koliki broj otkucaja srca ima korisnik narukvice.

Što se memorije tiče, izvor navodi kako TalkBand B5 ima 512 KB RAM-a, te 16 MB interne memorije koja služi za pohranu podataka s ugrađenih aplikacija. Ova količina memorije trebala bi biti dovoljna budući da izvor navodi kako na narukvicu nije moguće instalirati dodatne aplikacije.

Potrebnom energijom za rad, TalkBand B5 se napaja iz baterije kapaciteta 108 mAh. Prema proizvođaču navedeni kapacitet je dostatan za do tri dana korištenja. Potom, je potrebno potražiti prvu slobodnu utičnicu u stanu ili na poslu.

Narukvica je otporna na vodu i prašinu, ali samo do certifikata IP57, što znači kako ju nije moguće koristiti u bazenima i moru, ali i da joj malo kiše ili vode od pranja ruku neće naštetiti. TruSleep aplikacija zabilježit će podatke o načinu spavanja korisnika te prema potrebi ponuditi i dobronamjeran savjet kako poboljšati san.

TalkBand B5 ima mogućost brzog pokretanja selfie kamere kao i opciju brzog pronalaska mobitela. Kupci će prilikom kupnje moći odabrati između više boja kućišta te više vrsta narukvica, od kožnih do metalnih.

TalkBand B5 moći će se koristiti i na uređajima sa starijim inačicama Androida (4.4+) i iOS-a (9.0+), no proizvođač napominje kako će neke od značajki, poput prikaza broja pozivatelja, utišavanja zvona i drugo raditi samo na njihovim mobitelima koji se temelje na EMUI-u 4.1 ili novijem.

Cijenu pametne narukvice saznat ćemo, ako ne ranije onda tek 18. srpnja, za kada je i najavljen službeni event.