Toshiba predstavila vlastite pametne naočale dynaEdge

Toshiba je predstavila naočale za poboljšanu stvarnost namijenjene poslovnoj uporabi; baziraju se na Windowsima te se sastoje od naočala i modula u kojem se nalazi Intelov Core M Skylake procesor

Matija Pavlić srijeda, 14. ožujka 2018. u 07:00

Japanska tvrtka Toshiba predstavila je nove naočale za poboljšanu stvarnost koje se baziraju na Windowsima. Naočale dynaEdge Mobile Mini PC DE-100 namijenjene su poslovnoj uporabi te kombiniraju malo džepno Windows računalo s praktičnim zaslonom koji se može nositi na glavi.

Radi se o 0,26-inčnom zaslonu s rezolucijom od 640 x 360 piksela, dok modul uključuje Intelov Core M Skylake procesor s Intel HD grafikom, 4 GB ili 16 GB RAM-a, M.2 SSD s kapacitetom 128 do 512 GB, senzor otisaka prstiju, utor za microSD kartice, 3,5-milimetarski priključak za slušalice, pet navigacijskih tipki, USB Type-C i Type-A priključke.

Tu je i podrška za Wi-Fi (802.11ac), integrirani touchpad, GPS, zvučnik, dva mikrofona za otklanjanje buke, akcelerometar te žiroskop za praćenje kretanja glave korisnika. Dimenzije modula iznosi 165 x 85 x 20 milimetara, a težina 310 grama. Same naočale teže 57 grama.

Na vrhu Windowsa Toshiba je dodala vlastito sučelje koje će korisnicima olakšati izvođenje različitih zadaća kao što je obavljanje Skype poziva, pregledavanje PDF dokumenata ili pak snimanje fotografija putem 5-megapikselne kamere na naočalama.