Za Google najvažnija informacija u vezi Dana neovisnosti je - radno vrijeme trgovina

Danas je Dan neovisnosti, ali i dan kada je tražilica velikog Googlea zabrljala te je umjesto relevantnih podataka o samom danu, uz svoj prigodni doodle "povezala" informacije o radnom vremenu trgovina

Stjepan Bilić ponedjeljak, 8. listopada 2018. u 22:22

Google je svoj povijesni put započeo kao tražilica koja je unatoč proširenju poslovanja tvrtke i dalje najprepoznatljivija usluga te kompanije. Povremeno se Google Doodle, na prvoj stranici tražilice, mijenja kako bi se obilježio neki datum.

Danas je 8. listopad, dan kada se u Hrvatskoj obilježava Dan neovisnosti kao sjećanje na dan kada je Hrvatski sabor donio jednoglasnu Odluku o raskidu državnopravnih sveza Republičke Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Kao i svake godine do sada, Google je na sebi svojstven način čestitao hrvatskim građanima Dan neovisnosti – prigodnim doodleom na svojoj stranici. No, ove godine to baš i nije najspretnije odrađeno. Kao što vam je poznato, klikom na doodle pokreće se Google tražilica koja potom izlistava relevantne podatke vezano uz sadržaj kojeg se doodleom obilježava. I evo kako izgledaju rezultati:

Umjesto podataka o Danu neovisnosti na većini mjesta su prikazane informacije o radnom vremenu raznih trgovačkih centara i čestitke političnih stranaka povodom Dana neovisnosti.

Zanimljivo, ukoliko se u Googleovoj tražilici izravno upiše pojam "dan neovisnosti", dobiju se na prvom mjestu doista relevantne informacije o - Danu neovisnosti.