Capcom najavio Mega Man 11 u retro stilu stripova crtanih rukom

Uz to, za vrijeme prijenosa uživo na Twitch.tvu u kojem se kratko proslavila 30. godišnjica tog junaka u plavom oklopu najavljene su i neke druge stvari

Mateja Šop ponedjeljak, 4. prosinca 2017. u 23:07

Capcom je malo ranije odlučio započeti s proslavom 30. obljetnice serijala Mega Man, budući da je prva igra izašla 17. prosinca 1987. godine za NES. No, zato što mnogi ljubitelji tog androida u plavom oklopu s pucaljkom umjesto ruke godinama viču na japanskog izdavača kako je nakon odlaska Keiji Inafunea odustao od jednog od svojih najpoznatijih serijala, sigurni smo da se nisu bunili, pogotovo zato što je stiglo nekoliko zanimljivih objava.

Na Twitch.tvu održao se prijenos uživo, a prva važnija stvar koja se spomenula je izrada portova svih osam Mega Man X igara za PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch i PC. Capcom je do sada izdao dvije kolekcije - Mega Man Legacy Collection koja se sastoji od prvih šest igara (Mega Man 1-6) i Mega Man Legacy Collection 2 koja sadrži njih četiri (Mega Man 7-10).

Time stižemo do druge najave. Ove su kolekcije do sada bile dostupne za PC, Xbox One i PlayStation 4, a početkom 2018. godine stići će na Nintendo Switch što će sigurno razveseliti vlasnike te konzole.

Sada dolazimo do najbitnije vijesti - nakon sedam godina pauze i veoma lošeg pokušaja oživljavanja serijala u obliku spiritualnog nastavka imena Mighty No. 9, Mega Man se vraća. Capcom je službeno najavio da tim radi na novoj igri u serijalu jednostavno nazvanoj Mega Man 11 te da glavnu riječ imaju veterani serijala, producent Kazuhiro Tsuchiya i režiser Koji Oda, koji su sami podijelili neke svoje misli o serijalu i daljnjim planovima.

Mega Man 11 je u izradi za PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch, a iako će gameplay ostati uglavnom isti (i dalje se radi o side-scrolling platformeru) igra će izgledati malo drugačije. Ako ste propustili prijenos uživo i želite sve sami pogledati, snimka se nalazi ispod teksta, a ako vas zanimaju samo najbitnije informacije preskočite prvih 70 minuta.

Zasad još nema informacija o točnim datumima kada će nova igra i Mega Man X kolekcija biti dostupne, ali i jedna i druga trebale bi izaći tijekom sljedeće godine. Ako želite biti u toku sa svime vezano uz Mega Mana, pratite ili Twitter ili Facebook profile, a do tada možete pogledati trailer i slike koje je Capcom objavio.