Darwin Project, još jedna battle royale igra, prešla na free-to-play model

Novu battle royale igru koja se nalazi u early accessu od početka ožujka, od sada svi igrači mogu zaigrati besplatno

Mateja Šop ponedjeljak, 23. travnja 2018. u 19:15

Razvojni tim Scavengers Studio je početkom ožujka izdao novu igru Battle Royale žanru. Njeno je ime Darwin Project, a uz tipične elemente koji se mogu naći u ovom iznimno popularnom žanru odlučili su ubacili neke novosti. Izgleda da to nije bilo dovoljno da privuku veći broj igrača, pa su sada odlučili omogućiti svima da njihovu igru isprobaju besplatno.

Vijest je stigla tijekom vikenda putem njihovih službenih stranica, kao i onih na Steamu, a evo kako su objasnili svoju odluku: "Od samih početaka smo rekli da želimo igračima i gledateljima Darwin Projecta pružiti novo i uzbudljivo iskustvo. Uz Show Directora koji služi kao voditelj ceremonija, Spectator Interactions koje omogućuju gledateljima da direktno utječu na tijek igre i s naglaskom na praćenju koje će igračima uvijek pružiti napete sukobe, još uvijek smatramo kako Darwin Project nudi kvalitetu koja se razlikuje od drugih Battle Royale igara."

Ovaj je potez prema njima bio nužan, jer se unatoč podršci koju su dobili od igrača u Early Accessu broj igrača smanjio i oni koji su nastavili igrati su počeli javljati da im treba dugo vremena da pronađu meč. Serveri su se malo ispraznili, pa kako bi sada privukli nove igrače i pokušali održati neki veći broj onih koji će se igrom duže baviti odlučili su promijeniti poslovni model.

Što to znači za one koji su igru platili? Neovisno o tome kada ste kupili igru i koliko ste dugo igrali možete putem Steama zatražiti povrat novaca, rekao je razvojni tim. Oni koji nemaju problema s prelaskom igre u free-to-play vode će sutra dobiti Founder's Pack koji uključuje kozmetičke dodatke - legendarna oružja, setovi opreme i nešto što je tim nazvao "5 Fan Gifts". Ništa od ovog ne utječe na sam gameplay i Scavengers Studio kaže kako njihova igra nikada neće biti pay-to-win.

Kako se radi o velikoj promjeni za igru, sutra stiže i prva velika nadogradnja koja ubacuje Customization sustav, odnosno pakete s raznom opremom koje će igrači dobivati leveliranjem. Za početak stiže 200 itema, a s daljnjim će nadogradnjama ih tim ubacivati dodatne stvari. Druge veće promjene su poboljšanja Spectator Interactions Sustava, Show Director Power Targeting nadogradnja i mogućnost dobivanja fanova kroz Duo mod, u privatnim mečevima i kao Show Director. Ostalo se odnosi na ispravke bugova i manja poboljšanja, a detaljan opis svih promjena možete proučiti ovdje.

Ako je ovo prvi put da čujete za Darwin Project, ova je igra zamišljena kao reality show u kojem se natjecatelji, standardno, bore dok samo jedan nije ostao živ. Radnja se odvija u snježnim krajevima, pa osim što morate paziti na druge igrače, morate paziti i na hladnoću. Oni koji ne žele preuzeti ulogu jednog od deset natjecatelja koji se bore za život, mogu preuzeti ulogu Show Directora koji na razne načine zagorčava živote sudionicima, a ako se bavite streamanjem možete uključiti i svoje gledatelje u akciju.

Video ispod teksta prikazuje kako izgleda kad se nalazite u ulozi režisera, a ako vam treba više detalja o igri posjetite službene stranice. Darwin Project možete zaigrati putem Steama već sad, dok će free-to-play verzija za Xbox One postati dostupna stura.