Epic Games idući mjesec najavljuje nove ekskluzive

Epic Games Store ubrzano grabi ekskluzivne ugovore, a nove igre koje stižu u ovaj dućan će biti najavljene idući mjesec na PC Gaming Showu 2019 koji se održava u sklopu sajma E3

Damir Radešić četvrtak, 16. svibnja 2019. u 18:30

PC Gamer je početkom travnja najavio kako će i ove godine na sajmu E3 putem Twitcha prenositi peti po redu PC Gaming Show. Na istom se tradicionalno prezentiraju novi naslovi za PC kao igraću platformu, kao i novi hardverski trendovi, a ovogodišnje izdanje kreće s prijenosom u ponedjeljak, 10. lipnja u 19 sati po našem vremenu.

Jedan od glavnih sponzora ovog važnog događanja za zajednicu igrača kojima je PC primarna platforma je i Epic Games koji će tom prigodom prezentirati nove materijale za nekolicinu igara uključujući neke ekskluzive koje će biti moguće kupiti samo na Epic Games Storeu.

Prema objavi, Annapurna Interactive, Chucklefish, Digital Extremes, Digital Uppercut, E-WIN, Fatshark, Fellow Traveller, Frontier Developments, Funcom, Modus Games, Paradox Interactive, Perfect World Entertainment, Raw Fury, Rebellion, Re-Logic i Tripwire Interactive su samo neki developeri koji su se do sada odlučili vezati uz Epicov servis, a nove snage će biti najavljene tijekom PC Gaming Showa 2019.

Glavni urednik PC Gamera Evan Lahti je prilikom najave ovog događanja objavio kako će ove godine prezentirati više najava i novih promotivnih videa iz igara u razvoju nego ikad ranije. "Od izvrsnih indie developerskih timova, do studija koji su desetljećima oblikovali gaming scenu na PC-u, jedva čekamo predstaviti što je slijedeće za najdinamičniju igraću platformu", kaže Lahti.

Od kada je pokrenut krajem prošle godine, Epic Games Store je podijelio zajednicu igrača na one koji ga podržavaju, do hejtera koji uredno bombardiraju naslove izdavača koji su svoje nove igre odlučili ponuditi isključivo putem njega.

Nema sumnje kako je potonjih sve manje obzirom na zvučna imena koja su vezana uz Epicov dućan i činjenice da developeri dobivaju mnogo veći dio prihoda od prodaje, no isto tako, realno gledajući, funkcionalnošću je jako daleko od Steama kao glavnog konkurenta. Kako god bilo, osobno nam se automatski pokreće zajedno s Windowsima. I Steamom. I Originom. I Uplayom. I tako redom…