Fanovi bijesni nakon najave Diabla: Immortal

Iako je Blizzard prije Blizzcona unaprijed smirivao strasti fanova Diabla, najava mobilne verzije Diablo: Immortal je prošla gore od svih očekivanja

Damir Radešić ponedjeljak, 5. studenog 2018. u 12:14

Jedna od velikih najava tijekom BlizzCona je ova vezana uz Diablo: Immortal, novo poglavlje serijala ekskluzivno vezano uz mobilne uređaje što je izazvalo negodovanje fanova. Negodovanje je možda preblaga riječ obzirom su službeni forumi i praktički sve stranice i društvene mreže na kojima igrači mogu dati svoje mišljenje zatrpani negativnim komentarima. Primjerice, službeni trailer na YouTubeu je dobio 14 tisuća pozitivnih reakcija naspram 376 tisuća negativnih, dok je u preko 50.000 komentara nemoguće naći išta pozitivno. Ulje na vatru dolilo je navodno brisanje negativnih mišljenja, te je situacija u potpunosti izmakla kontroli.

Diablo: Immortal koji nastaje u suradnji s ekipom NetEasea je prema mišljenju igrača ubijanje franšize, te potpuno nepoštivanje zajednice koja ih je vjerno pratila svih ovih godina. Blizzard je bez ikakve sumnje bio spreman na negativne reakcije i pripremali su teren prije Blizzcona objavom kako sve vezano uz Diablo neće biti otkriveno na godišnjem druženju, no ovakve izljeve bijesa nitko nije očekivao.

Sama najava bi se mogla nazvati "greškom u koracima", kako i sam suosnivač Blizzarda Allen Adham priznaje. "Znamo da je naša zajednica iznimno predana PC-u i konzolama" kaže Adham i nastavlja kako su se slične reakcije događale već ranije prilikom najava Diabla za konzole i Hearthstonea, te je ova najava na samom Blizzconu na kojem su igrači očekivali Diablo IV ili neko drugo veće izdanje za spomenute platforme, odjeknula i zaboljela poput šamara.

David Brevik, "otac" Diabla koji je davno raskinuo s Blizzardom ipak smatra da Diablu: Immortal treba dati šansu i kako možda neće ispasti tako loše. Prema njemu, problem je nastao upravo u prevelikim očekivanjima, a mobilna verzija je zadnje čemu su se fanovi nadali, no poziva na strpljenje jer svi znamo da je Diablo IV sigurno u planu, ako već ne i u izradi.