Impact Winter - Neoprostivi previdi

Igra nas vodi nas u svijet zahvaćen polarnom hladnoćom, u kojem grupa preživjelih, na čelu s Jacobom Solomonom, dobiva tračak nade u vidu poruke koja kaže da pomoć stiže za mjesec dana...

Damir Radešić subota, 1. srpnja 2017. u 00:00
Info
Proizvođač/Izdavač Mojo Bones/Bandai Namco
Žanr RPG
Platforme PC, PS4, XOne

Gajite li imalo simpatija prema survival žanru, zasigurno vam je, kao i većini igrača, upao u oko Impact Winter koji se krajem travnja pojavio u prodaji. Sama igra vodi nas u svijet zahvaćen polarnom hladnoćom, u kojem grupa preživjelih, na čelu s Jacobom Solomonom, dobiva tračak nade u vidu poruke koja kaže da pomoć stiže za mjesec dana. Navedeno razdoblje nije predugo, no u uvjetima oskudice i brojnih opasnosti koje vrebaju na svakom koraku, činit će nam se kao vječnost, tim više što je dovoljna jedna kriva odluka, bilo naša ili developerska, da sav uloženi trud propadne.

Svaki član našeg tima ima određene sposobnosti pa je, primjerice, Maggie izvrsna kuharica, a Blain nam može pomoći u izradi zamki. Glavni teret ipak pada na naša leđa, što uključuje tumaranje po ledenoj pustopoljini, upadanje u kuće i pronalaženje stvari koje bi nam mogle pomoći u preživljavanju ili rješavanju zadataka. Privlačna grafika i dobra ideja, nažalost, su sve što pozitivno o igri možemo reći. Naime, Impact Winter “krasi” gomila bugova, počevši od izostanka podrške za miša u izbornicima, stupidnog rasporeda tipki, od kojih nekoliko u različitim situacijama igra istu ulogu, kašnjenja od preko sekunde nakon zadavanja naredbe, i tako redom. Najgore je, pak, to što u masi situacija možemo zaglaviti u hrpi snijega ili u kakvoj nakupini smeća koju pretražujemo, a bez sustava snimanja pozicije, što znači da moramo krenuti iznova. Trenutačno, Impact Winter djeluje kao malo bolja beta te ga ne preporučujemo nabaviti dok ga autori pošteno ne pokrpaju.

Impact Winter

  • Priča
  • Grafika
  • Elementi survivala
  • Gomila propusta i bugova
Ocjena
67%