Konami slavi 50. rođendan najavom tri retro kolekcije

Izdavač poznat po brojnim popularnim franšizama ove godine slavi 50. rođendan, a s igračima su odlučili podijeliti Konami Anniversary Collections

Mateja Šop srijeda, 20. ožujka 2019. u 14:31

Japanski izdavač Konami je u posljednjih nekoliko godina, pogotovo nakon ružnog razilaženja s Hideom Kojimom i upitnim poslovanjem, postao igračima mnogo manje drag. Unatoč tome, ne može im se oduzeti čak 50 godina povijesti izrade i izdavanja igara s kojima smo se družili u djetinjstvu i nakon toga. Ove godine slave pola stoljeća postojanja, a kako bi radost tog uspjeha podijelili s igračima najavili su tri kolekcije igara.

Prva se zove Arcade Classics i stiže već za mjesec dana. "Sve je započelo ovdje. Konami kreće s proslavom 50. obljetnice s prvim izdanjem Anniversary Collectiona koji se sastoji od klasika. Ova kolekcija uključuje 8 remekdjela za arkade iz 80-tih godina prošlog stoljeća, od Nemesisa do Haunted Castlea. Iskusite ove klasike u njihovoj retro slavi poboljšane modernim značajkama". Osim dvije spomenute igre paket još uključuje: Typhoon (A-Jax), Vulcan Venture, Life Force, Thunder Cross, Scramble i TwinBee. Kolekcija kreće u prodaju 18. travnja, prodavat će se po cijeni od 20 američkih dolara i moći ćete je nabaviti za PC, PS4, Xbox One i Switch.

Sljedeća na redu je Castlevania Anniversary Collection koja će stići početkom ljeta na sve spomenute platforme i također će uključivati osam igara iz ovog kultnog serijala. Trenutno je Konami otkrio četiri: Castlevania za NES, Castlevania 2: Belmont's Revenge za Game Boy, Castlevania 3: Dracula's Curse za NES i Super Castlevania 4 za SNES.

Posljednja je Contra Anniversary Collection i vrijede ista pravila kao i za posljednje dvije. Osam igara u paketu koje stižu na sve relevantne platforme, a kao i Castlevania, u planu je za početak ljeta. Iz ovog serijala su zasad odabrane sljedeće igre: Contra za NES, Super Contra za NES, Super C za NES i Contra III: The Alien Wars za SNES.

Iako datumi za druge dvije kolekcije nisu objavljeni, cijena po kojoj će se prodavati ista je kao i ova za Arcade kolekciju - 20 američkih dolara. PC verziju ćete moći nabaviti na Steamu, dok ćete one za konzole pronaći u odgovarajućim trgovinama vezanima uz njih. Osim samih igara, svaka kolekcija ima digitalnu knjižicu u kojoj će se nalaziti razne informacije o svakoj igri, od intervjua s članovima razvojnih timova do neobjavljenih zanimljivosti. Ako ste zainteresirani možete posjetiti službene stranice, a mi ćemo vas podsjetiti kad kolekcija bude dostupna.