Life is Strange dobiva dodatnu epizodu s originalnim glumicama

Square Enix i Deck Nine objavili su kako će nastavak na originalnu avanturu dobiti jednu dodatnu epizodu u kojima će uloge reprizirati glumice Ashly Burch i Hannah Tale

Mateja Šop subota, 2. prosinca 2017. u 12:00

Originalni Life is Strange oduševio je igraću zajednicu. Avantura koja vas tjera na teške odluke bavila se tinejdžerskim problemima i u glavnoj je ulozi imala djevojku Max koja se nakon par godina iz Seattlea vratila u svoj rodni kraj, Arcadia Bay, i uspostavila kontakte s vršnjacima. Jedna od njih je (bivša) najbolja prijateljica Chloe koja se nakon njenog odlaska drastično promijenila zbog životnih okolnosti, a Max mora odlučiti što će s njom i svima ostalima. Osim toga, u tom mjestašcu se događaju neobične stvari i glavna junakinja otkriva moći premotavanja vremena.

Kod takvih igara među najvažnijim stvarima jesu uvjerljiva gluma i dobar scenarij, a prvu su izvrsno odradile Hannah Tale kao Max i Ashly Burch kao Chloe. Nakon veoma uspješnog originala, nije bilo neobično što je Square Enix odlučio izdati nastavak, ali umjesto Dontnod Entertainmenta štafetu je preuzeo Deck Nine i napravio prequel naziva Life is Strange: Before the Storm u kojem Chloe preuzima glavu ulogu. Priča prati događaje prije onih iz originala, no zbog štrajka glumaca Ashly Burch je na projektu ostala samo kao scenarist.

Ako niste upoznati sa slučajem, štrajk je započeo krajem listopada prošle godine, a glumci su se okupili pod unijom SAG-AFTRA kako bi se borili protiv 11 američkih izdavača i razvojnih timova. Cilj je bio da glumci koji posuđuju svoje glasove ili na bilo koji drugi način doprinose razvoju dobivaju dodatnu kompenzaciju temeljenu na prodajnim rezultatima određene igre - bolja prodaja, veća kompenzacija. Štrajk je trajao 340 dana, a kompanije i SAG-AFTRA došle su do sporazuma krajem rujna ove godine. Sporazum je potvrđen 7. studenoga i sklopljen je trogodišnji ugovor s kojim su obje strane zadovoljne.

Zbog toga, Ashly Burch i Hannah Tale će u epizodi Farewell, koja bi trebala izaći početkom 2018. godine, ponoviti svoje uloge i ljubitelji originala će se propisno moći oprositit od ova dva lika koja su im unijeli neku radost u život. Naravno, razvojni tim je imao potrebu osvrnuti se na posao kojeg je u Before the Storm odradila glumica Rhianna DeVries rekavši kako je ona "odradila odličan posao kao 16-godišnja Chloe" i kako će joj zauvijek biti zahvalni na tome te kako će nastaviti raditi na igri i u toj dodatnoj epizodi.

Dodatna epizoda bit će dostupna isključivo u sklopu Deluxe verzije igre, a igrači će se vratiti u cipele mlađe Max Caulfield. Deck Nine kaže kako bi to mogao biti posljednji put da će igrači vidjeti Max i Chloe zajedno, ali da trenutno nisu još spremni reći ništa više o tome. Rad na trećoj i posljednjoj epizodi Before the Storm je u punom pogonu, pa su trenutno usmjereni na to. Za više detalja o nastavku zaputite se na službene stranice, a ako želite, prvu epizodu originala možete besplatno preuzeti i zaigrati na Steamu i konzolama.