Overwatch idućeg tjedna dobiva novu mapu

Osim nove mape koja se sastoji od raznih dijelova iz ostalih Blizzardovih igara, objavljeni su i veoma impresivni podaci o prvom tjednu Overwatch Leaguea

Mateja Šop četvrtak, 18. siječnja 2018. u 20:00

Blizzard je novu mapu za svoju prvu multiplayer pucačinu, koja je ogroman hit, predstavio za vrijeme prošlogodišnjeg Blizzcona. Imena Blizzard World, ova mapa obuhvaća razne atrakcije iz svih njihovih ostalih velikih serijala, a nakon dva mjeseca testiranja u PTR-u ona će konačno biti spremna za širu javnost.

Službena je obavijest stigla putem Twitter profila koji je rekao kako se "epska sjećanja mogu stvoriti samo u epskim svjetovima". Uz to je stigao poziv za svečano otvaranje Blizzard Worlda koje započinje 23. siječnja.

Nova mapa kombinira Assault i Playload modove koja je zamišljena kao tematski park s glavnim Blizzardovim atrakcijama. Osim toga do sada nije objavljeno mnogo detalja o njoj, no Blizzard će sigurno prije njenog izlaska objaviti noviju verziju trailera koji je izašao upravo za vrijeme Blizzcona.

Osim novosti koje stižu putem besplatnog sadržaja, nove vijesti stižu i u obliku Overwatch Leaguea koji je započeo prošlog tjedna, pa ćemo vam prenijeti nešto informacija i o tome.

Overwatch League je pravi hit, okupio velik broj gledatelja

Budući da se radi o FPS-u koji je usmjeren isključivo na multiplayer, Blizzard je od Overwatcha od samih početaka pokušao napraviti esport. Prvih je nekoliko turnira imalo solidnu gledanost, ali kako se radi o igri koju je zaigralo više od 30 milijuna igrača, prvi pokušaji nisu imali efekt koje je Blizzard želio.

Većinu 2017. posvetili su izradi boljem modu za gledatelje, prikupljanju ekipe iz esports svijeta (komentatore i analitičare) koji će pomoći da igra postane veći spektakl. Osim rješavanja tehničkih poteškoća za gledatelje, osmislili su ligu u kojoj će sudjelovati 12 timova čiji su članovi svi smješteni u istom gradu (Los Angeles), imaju minimalnu plaću od 50 tisuća američkih dolara uz sve dodatne prihode od sponzora i osvajanja samog turnira.

Priprema je bila veoma detaljna, uložena je ogromna svota novaca (samo Twitch.tv je uložio 90 milijuna američkih dolara za ekskluzivna prava emitiranja mečeva), i temelji su bili dovoljno čvrsti da u prvom tjednu Overwatch League privuče 10 milijuna različitih gledatelja, njih čak 473 tisuća je istovremeno gledalo meč između timova Dallas Fuel i Seoul Dynasty, a brojke su vjerojatno nadmašile očekivanja za ostatak mečeva koji se održao između srijede i subote.

Ako ste zainteresirani i zanima vas kako izgleda kada tim od šest koordiniranih i veoma vještih ljudi izgleda kad se igra Overwatch, mečeve možete pratiti svakog tjedna od sada do lipnja na Twitch.tvu, između srijede i subote, a faza doigravanja i finale za nagradu od milijun američkih dolara održat će se u srpnju ove godine.

Onima kojima najprije treba upoznavanje s Overwatchem, mogu posjetiti službene stranice gdje će pronaći detalje o samoj igri, kao i razlikama između PC i konzolaške verzije. Sve detalje o Overwatch Leagueu možete pronaći ovdje - timovi koji vam se sviđaju možete bodriti i posebnim skinovima, koje možete kupiti zasad samo novcima, no navodno svi prihodi idu upravo timu kojem podržavate. Ipak, to je tema za neki drugi put, pa ćemo o tome detaljnije u nekom komentaru o mikrotransakcijama.