Pucačina Metro Exodus izlazi tjedan dana ranije od najavljenog

Godinu i pol dana nakon najave na sajmu E3 razvojni tim 4A Games je gotov s razvojem novog FPS-a u mračnom post-apokaliptičnom svijetu

Mateja Šop petak, 14. prosinca 2018. u 06:00

Prošlo je pet i pol godina od izlaska druge igre u FPS serijalu Metro, inspirirane svijetom iz romana koje je napisao ruski autor Dmitry Glukhovsky. Razvojni tim 4A Games je nakon toga samo izdao neplanirane Redux verzije originala i nastavka u kojima su obuhvatili sav DLC i implementirali grafička poboljšanja te igre doveli na nove generacije konzola. Kad su završili s tim su se najvjerojatnije bacili na izradu treće igre koju su nam prvi puta pokazali na sajmu E3 2017. godine.

Metro Exodus je odmah izgledao izuzetno impresivno, a svakim novim trailerom nam je želja za igranjem bila sve veća. Po prvi put u serijalu nećemo većinu vremena provesti u klaustrofobičnim tunelima, iako će i toga biti, nego će Artyom i ekipa udahnuti malo svježeg zraka na otvorenom. Tamo će ih naravno dočekati svakakve druge mutirane spodobe, tako da im je možda bolje bilo da se nisu odlučili za putovanje na istok Rusije. No, što je tu je, i mi ćemo im moći pomoći u tom naumu uskoro.

Izdavač Deep Silver je sada objavio kako je rad na igri završen (došli su do Gold faze) i kako će zbog toga igra izaći nešto ranije nego što je bilo najavljeno. Metro Exodus je već jednom bio odgođen jer je razvojni tim svojim fanovima htio osigurati najbolje moguće iskustvo, ali će igra umjesto 22. veljače sada postati dostupna 15. veljače za PC, PlayStation 4 i Xbox One.

Kako bi proslavili ovo događanje, Deep Silver je kontaktirao Elastic - studio zaslužan za najavne špice serija kao što su Game of Thrones i Westworld - i zamolio ih da za Metro Exodus naprave isto. Rezultat ove kolaboracije možete pogledati ispod teksta. Za treću igru u serijalu tim je malo promijenio formulu, pa kažu da će igrači parnom lokomotivom Aurora krenuti na nevjerojatno putovanje lijepi i opasnim svijetom u kojem će životi njihovih drugova ovisiti o odlukama koje donesu. Umjesto linearnih levela čekaju ih veće sandbox survival lokacije prepune svega i svačega. Igra zvuči i izgleda veoma obećavajuće, pa se nadamo da će ispuniti očekivanja kada konačna verzija stigne. Sve što je do sada o njoj objavljeno možete proučiti na službenim stranicama.