Tvorci PUBG-a zabrinuti zbog novog moda u Fortniteu

Playerunknown's Battlegrounds je trenutno najpopularniji battle royale naslov, no tvorce brine konkurencija koja sprema slične naslove

Viktor Krištić ponedjeljak, 25. rujna 2017. u 16:23

Tvorci popularnog Playerunknown's Battlegroundsa su kroz izvješće za tisak izrazili zabrinutost zbog novog battle royale moda igre u pripremi za Epicovu pucačinu Fortnite. Točnije, Blueholov potpredsjednik Chang Han Kim je izrazio "rastuću zabrinutost" zbog sličnosti između PUBG-a i novonajavljenog battle royale moda Epicove pucačine Fortnite. Kim je poručio da pozorno prate povratne informacije zajednice igrača i da su zabrinuti zbog toga što Fortnite zapravo pokušava potpuno replicirati iskustvo koje je proslavilo PUBG. Uz to, Blueholovci zamjeraju ekipi iz Epica zbog toga što su se u najavama i promotivnim materijalima za novi mod igre u Fortniteu posebno pozvali na sličnost sa PUBG-om.


Iako ništa nije službeno potvrđeno, čini se da bi u Blueholu vrlo lako mogli početi sa povlačenjem pravnih poteza protiv Epic Gamesa. Tvorci Fortnitea do sada nisu službeno komentirali izjave iz Bluehola.


Playerunknown's Battlegrounds je trenutno najpopularniji naslov na Steamu i procjenjuje se da je prodan u više od 10 milijuna primjeraka. S druge strane, Epicov Fortnite je od srpnja dostupan u Early Access verziji, s tim da iduće godine prelazi na puni free-to-play model naplate. Novi mod igre, nazvan jednostavno Fortnite: Battle Royale, koji je po samom Epicu uistinu inspiriran PUBG-om, bi trebao izaći već 26. rujna kroz veliku besplatnu nadogradnju.