Two Point Hospital uskoro bez Denuvo DRM zaštite

Šest dana nakon izlaska ove simulacije je izdavač nakon brojnih prigovora odlučio popustiti i zakrpom izbaciti Denuvo iz igre

Mateja Šop četvrtak, 6. rujna 2018. u 00:10

Igra u kojoj gradite i vodite svoju bolnicu, Two Point Hospital, izašla je prošlog četvrtka, a izdavač SEGA je bez najave i u zadnji trenutak odlučio implementirati Denuvo zaštitu. Glavna tema na forumima na Steamu je od tada bila upravo ta, a ono što je igrače posebno iritiralo je da su pirati nekako uspjeli preuzeti igru nekoliko sati prije nego što je ona postala dostupna, tako da Denuvo zapravo nije izvršio svoj zadatak.

Neki izdavači znaju naknadno uklanjati taj tip zaštite koji bi trebao barem neko vrijeme zaštiti njihovu igru i osigurati da u prvih tjedan ili mjesec dana, kada su igrači najviše zainteresirani, prodaju što veći broj kopija. Ovog puta se to nije dogodilo, ali unatoč tome što je igra od prvog dana dostupna na torrentima, solidno se prodaje. Jedino što je sada preostalo napraviti je ukloniti Denuvo iz verzije na Steamu, a svi oni koji odluče testirati novu zakrpu kroz beta program to mogu i napraviti.

Jučer je na Steamovim forumima objavljen popis promjena za "Hotfix v1.02" u kojem, među ostalim ispravcima bugova i problema, stoji "zamijenjen Denuvo anti-tamper sa Steam DRM-om". Svi igrači koji su na Valveovom servisu kupili igru su na početku te objave dobili instrukcije za preuzimanje zakrpe, pa ako je posjedujete i Denuvo vas živcira, možete ga odmah maknuti.

Objava ove promjene imala je pozitivan efekt i na forumima gdje su se igrači zahvalili razvojnom timu na slušanju i rekli kako su sada spremni kupiti igru. Two Point Hospital je izašao 30. kolovoza za PC, a kritičari i igrači su složni da se radi o odličnoj igri koja je uspješno oživjela duh Theme Hospitala. Ako vas zanima više informacija, posjetite službene stranice, a ako je želite kupiti osim na Steamu pronaći ćete je još na Humbleu i Fanaticalu.