Yakuza Kiwami 2 stiže na Steam 9. svibnja

Nakon što je remake Yakuze 2 iz 2006. uspješno zaživio na PlayStationu 4, SEGA ga je odlučila dodatno doraditi i predstaviti vlasnicima PC-a

Damir Radešić subota, 13. travnja 2019. u 07:00

Izdavačka kuća SEGA je krajem 2017. predstavila igračima na PlayStationu 4 u Japanu novu verziju Yakuze 2, Yakuza Kiwami 2, da bi godinu dana kasnije ista postala dostupna na svim tržištima. Krajem ožujka ove godine pojavile su se glasine kako bi Yakuza Kiwami 2 mogla zaživjeti i na PC-u, što doduše nikoga nije začudilo obzirom da je prošlog ljeta sličan tretman dobio prethodnik, Yakuza 0. Prema novom priopćenju izdavača, Yakuza Kiwami 2 u verziji za PC je praktički spreman, te ga je već sada moguće kupiti putem Steama za 29,99 eura, dok je sam izlazak zacrtan za 9. svibanj.

Uz podršku za visoku razlučivosti, otključan broj sličica u sekundi, prilagodljive kontrole i robusne grafičke opcije, Yakuza Kiwami 2 će nas uvesti u priču Kazume Kiryua koji se očajnički želi izvući iz svijeta Yakuza. Nedavnim ubojstvom jednog od šefova klana Tojo, Kiryu mora otputovati u Osaku kako bi smirio strasti među klanovima, no ambiciozni Ryuji Goda ne dijeli njegove mirnodopske namjere. Rađen na novom grafičkom sustavu Dragon Engine prvi put predstavljenom u poglavlju Yakuza 6, ovaj je nastavak prema riječima autora najbolji do sada čemu treba dodati i nove elemente priče koji popunjavaju rupe izvornog izdanja.

Sama borba je rađena prema redizajniranom sustavu iz šestog poglavlja ovog dugovječnog serijala, a novi dio priče "Majima Saga" nam kao igrivog lika donosi vječnog anti-heroja, Goroa Majimu. Osim glavne kampanje, imat ćemo se priliku pozabaviti nadograđenim mini-igrama poput Cabaret Club simulatora i Clan Creatora, kao i nekim novim dodacima kao što su Virtual On, Golf Bingo i Toylets, što god potonji bio. Igrači koji rezerviraju svoj primjerak putem predbilježbi na poklon dobivaju Clan Creator Bundle DLC koji uključuje rijetke vođe klanova, ekskluzivna oružja i još neke kozmetičke dodatke.